Mi az a mókusketrec-rotor?

Pontszám: 4,8/5 ( 6 szavazat )

A mókusketreces forgórész a közös mókuskalitkás indukciós motor forgó része. Acél rétegelt hengerből áll, amelynek felületébe alumínium vagy réz vezetékek vannak beágyazva.

Mi a célja a mókusketreces motornak?

A mókuskalitkás indukciós motorokat általában számos ipari alkalmazásban használják. Különösen alkalmasak olyan alkalmazásokra, ahol a motornak állandó fordulatszámot kell tartania, önindítónak kell lennie, vagy alacsony karbantartási igény van . Ezeket a motorokat általában a következőkben használják: Centrifugálszivattyúk.

Mik a mókusketrec-rotor előnyei?

A Squirrel Cage indukciós motor előnyei Alacsony költséggel járnak. Kevesebb karbantartást igényel (mivel nincsenek csúszógyűrűk vagy kefék) Jó sebességszabályozás (állandó fordulatszámot képesek fenntartani) Nagy hatékonyság az elektromos energia mechanikai energiává alakításában (futás közben, nem indításkor)

Mi a különbség a mókusketrec és a sebrotor között?

Különbség a mókusketrec-rotor és a tekercses vagy csúszóketrec-rotor A mókusketrec-rotorban nincs csúszógyűrű vagy kefe . A tekercsben vagy a csúszó rotorban csúszógyűrűket és keféket használnak. Egyszerű felépítésű. Bonyolult felépítésű.

Hogyan működik a ketreces rotor?

A mókuskalitkás motorok maximalizálják az elektromágneses indukciót azáltal, hogy a forgórész rudak segítségével kölcsönhatásba lépnek az állórész EMF-jével . Az állórész általában huzaltekercseket tartalmaz, amelyek váltakozó áramot hordoznak; ez az áram szinkronban változik egy szinuszos görbével (vagy „váltakozik”), ami megváltoztatja az áram irányát a huzaltekercsekben.

Indukciós motor felépítése (mókuskeretes rotor)

41 kapcsolódó kérdés található

Miért ferde a mókusketrec rotorja?

A vezetők gyakran enyhén el vannak ferdítve a forgórész hossza mentén, hogy csökkentsék a zajt és kiegyenlítsék a nyomaték ingadozásait, amelyek bizonyos fordulatszámoknál az állórész pólusdarabjaival való kölcsönhatásból eredhetnek, biztosítva, hogy a rotorrúdnak mindig ugyanaz a része. minden állórész nyílás alatt van.

Honnan tudhatom, hány rotorrúdra van szükségem?

Egy másik módszer a rotorrudak számának meghatározására, hogy megvizsgálja az RBPF +/- K*2LF mintázatot a vibrációban: vegye fel a vibrációt magas Fmax (RBPF felett) és magas # vonalak segítségével (a jó frekvenciafelbontás elérése érdekében) - valami ilyesmi, mint az Fmax. =300.000, sorok =6400. Keresse meg a 2*LF-el elválasztott csúcsok halmazát.

Melyik a jobb mókusketrec vagy csúszógyűrű?

A csúszógyűrűs motor kefékkel rendelkezik az erőátvitelhez, míg a mókusketreces motor kefe nélküli. A fázistekercses motor rézvesztesége magas a mókusketreces motorhoz képest. A csúszógyűrűs motor hatékonysága alacsony, míg a mókusketreces motor hatékonysága magas.

Mi a kétféle rotor?

A négy különböző típusú rotor a következő:
 • Üres és sima – Az üres és sima rotorok a legtöbb személygépjárműben megtalálhatók, és sima, üres fémfelülettel rendelkeznek a rotor körül.
 • Fúrt – A fúrt rotorok fémfelülete körül fúrt lyukak vannak.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a Slipring rotoroknak a mókusketreces rotorokhoz képest?

A kezdeti és karbantartási költségek magasabbak a mókuskalitkás motorhoz képest, mivel vannak benne csúszógyűrűk, kefék, rövidzárlati eszközök stb. A csúszógyűrűs motor hatékonysága és teljesítménytényezője alacsonyabb, mint a mókusketreces indukciós motoré.

Mik a mókusketreces motor hátrányai?

A mókuskalitkás indukciós motorok fő hátránya, hogy gyenge indítónyomatékuk és nagy indítási áramuk van . Az indítónyomaték a teljes terhelési nyomaték 1,5-2-szerese, az indítóáram pedig a teljes terhelési áram 5-9-szerese.

Mi a különbség a mókusketrec és az indukciós motor között?

A csúszógyűrűs indukciós motorok nagy indítónyomatékkal és alacsony indítóárammal rendelkeznek, míg a kalitkás motorok alacsony indítónyomatékkal és nagy indítóárammal rendelkeznek. ... A csúszógyűrűs indukciós motor működése érzékenyebb a tápfeszültség ingadozására, mint a mókuskalitkás motoré.

Milyen előnyei vannak a tekercses forgórészes motornak a mókusketreces motorral szemben?

Egy másik fontos előny a mókuskalitkás motorokkal szemben a nagyobb indítónyomaték. A tekercses forgórészes motor fordulatszám- és nyomatékkarakterisztikája a külső ellenállás változtatásával állítható, ellentétben a rögzített karakterisztikájú mókuskalitkás motorokkal. Ez hasznos a motor fordulatszámának szabályozásához.

Milyen típusú önindító Nem használható mókuskalitkás motorokhoz?

Melyik indítási módszert nem alkalmazzák a mókusketrec-indukcióban...
 • Csillagdelta indul.
 • Ellenállás az állórész áramkörében.
 • Automatikus transzformátor indítás.
 • Ellenállás a forgórész áramkörében.

Hogyan tesztelhetsz egy mókusketrec rotort?

Összeszerelt motorrotor vizsgálati módszerek
 1. Nyitott rudak egyfázisú tesztelése.
 2. Két amperméteres összehasonlító vizsgálat nyitott rudak számára.
 3. Stroboszkópos tesztelés sebességgel kapcsolatos problémákra.
 4. Rezgéselemzés.
 5. Motoráram aláírás elemzése nyitott sávokhoz.
 6. Kóbor fluxus vizsgálat nyitott rudaknál.

Mit jelent a mókusketrec?

1 : egy ketrec egy kis állat (például mókus) számára, amely egy forgatható hengert tartalmaz az edzéshez . 2 : valami olyasmi, ami egy mókusketrec működésére emlékeztet ismétlődésben vagy végtelenségben.

Milyen típusú rotorok vannak?

Háromféle centrifuga rotor. A centrifuga rotorok három kategóriába sorolhatók: lengőkanál rotorok, rögzített szögű rotorok és függőleges rotorok . Mindegyik kategória három kulcstényezővel foglalkozik: 1) a centrifugálás típusa (differenciális, sebességzóna vagy izopiknikus), 2) sebesség és 3) térfogat-tartomány.

Mennyibe kerülnek az első rotorok?

Maguk a rotorok egyenként 30 és 80 dollár között mozognak. Ezek az árak a minőségtől, típustól és márkától függenek. Abban az esetben, ha a rotorokat fel lehet újítani, az ár lényegesen alacsonyabb lehet – tengelyenként körülbelül 100–150 USD.

Hányféle rotor létezik?

Kétféle indukciós motoros rotor létezik: mókuskalicka vagy egyszerűen kalitkás rotor. Fázisseb vagy tekercs rotorok. Az ilyen típusú rotort használó motorokat csúszógyűrűs rotoroknak nevezik.

Melyik a legjobb ketrec egy mókus számára?

A legalább 3 láb széles és 4 láb mély ketrecek ideálisak két-három kifejlett repülő mókus elhelyezésére, mivel elegendő teret biztosítanak a sikláshoz és a korlátozások nélküli mozgáshoz. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb a ketrec, annál jobban elfér benne több mókus.

Mi az a csúszási formula?

A csúszási sebesség a szinkron fordulatszám és a rotor fordulatszáma közötti sebességkülönbség. Csúszási sebesség = Szinkron fordulatszám – Rotor fordulatszáma = Ns -N. Csúszás, s = (Ns – N) / Ns.

Mire jó a csúszógyűrű?

A csúszógyűrű egy elektromechanikus eszköz, amely lehetővé teszi az erő- és elektromos jelek átvitelét egy álló szerkezetről egy forgó szerkezetre . A csúszógyűrű minden olyan elektromechanikus rendszerben használható, amely forgatást igényel a teljesítmény vagy a jelek továbbítása közben.

Hogyan számítják ki a rotorrúd frekvenciáját?

A váltóáramú indukciós motorok laza vagy nyitott rotorrudait 2 X vonalfrekvenciás (2 FL) oldalsáv jelzi, amely körülveszi a rotorrúd áthaladási frekvenciáját és/vagy annak harmonikusait (a forgórész áthaladási frekvenciája = a rudak száma X ford./perc) .

Mi haszna a forgórészen lévő résnek?

A forgórész hengeres acéllemezből készült mag, hornyokkal , amelyek a 3 fázisú tekercsek vezetékeit tartják, amelyek egymástól egyenletesen, 120 elektromos fokban vannak elhelyezve, és „Y” konfigurációban vannak csatlakoztatva.

Mi az állórész nyílásemelkedése?

A rések számát úgy kell megválasztani, hogy fázisonként pólusonként integrált résszámot kapjunk. Az állórész résosztásának a légrés felületén 1,5 és 2,5 cm között kell lennie. Az állórész résemelkedése a légrés felületén = τ ss . = πD/S .