Mi az a résfúró?

Pontszám: 4,3/5 ( 4 szavazat )

A résfúrók olyan fúróhegyek, amelyeket általános gépi alkalmazásokhoz terveztek . A résfúrókat hornyos marónak is nevezik, és általában két hornyolt és lapos végű kettős vágószerszám, két egymással szemben elhelyezkedő sugárirányú vágóéllel. ... A horonyfúrók HSS-ben, kobaltban és keményfémben kaphatók a nagyobb tartósság érdekében.

Mire használható a horonyfúró?

főnév Lapos végű, kettős forgácsolású fúrócsiszolás két egymással szemben álló, sugárirányú vágóéllel, középpont nélkül: hornyok vágására szolgál . Működése során oldalirányban vagy hosszában áthalad, és valóban szármaróként működik. Átjáró fúrónak is nevezik.

Tudsz fúrni résfúróval?

A résfúró lyukat fúr, mert a vágófelületek átfedik egymást, így a lyuk teljes szélességében vágható. Egy tipikus szármaró ezt nem teszi meg, mivel a maró középső részének nincs vágási képessége, ezért csak vízszintes irányban működik, akár szélső, akár oldalsó maróként.

Mi a különbség a szármaró és a horonyfúró között?

A résfúrók 2 hornyával rendelkeznek, és hornyok vágására szolgálnak. És ami ugyanilyen fontos, a maró végén lévő vágóélek átnyúlnak a fúrószár közepéig , lehetővé téve a beszúró vágást.

Használhat szármarót lyuk fúrására?

Ha nagyon kicsi, mondjuk 1,5 mm-nél kisebb átmérőjű lyukat készít, használjon fúrót. Az 1,5 mm-nél kisebb marók egyre törékenyebbé válnak, és ezt követően nem lehet olyan agresszíven járatni, mint egy fúró. Ha nagyon mély lyukat kell készítenie – a furatátmérő 4-szeresét meghaladóan, válassza a fúrót.

Alapvető információk a szármaróról és a résfúróról

29 kapcsolódó kérdés található

A fúrószárat szármaróvá lehet alakítani?

A fúrószárat úgy tervezték, hogy egyenesen lefúrja az anyagot – fémet, műanyagot vagy fát –, míg a szármaró oldalirányú vágáshoz. A kettő nem cserélhető fel .

Milyen típusú vágót kell használni a rés vágásához?

A horonymaró a leggyakrabban használt szármaró típus. Univerzálisan használhatók; A résvágókat általában hornyok és hornyok készítésére használják. Egy- vagy többélű horonyvágóink tömör keményfémből készülnek, és megbízható megmunkálásuk miatt széles körben használatosak.

Melyik szármaró tekinthető a legerősebb típusnak?

Végül egy gömbprofilban hornyok találhatók, amelyeknek nincs lapos fenekük, és a végén le van kerekítve, így a szerszám csúcsán egy „gömborr” jön létre. A golyós profil a legerősebb szármaró stílus.

Milyen típusú szármarót használnak sok anyag eltávolítására?

A nagyoló szármaró, más néven sertésmalmok , nagy mennyiségű anyag gyors eltávolítására szolgálnak nehezebb műveletek során.

Milyen gépen használható résfúró?

A résfúrók olyan fúróhegyek, amelyeket általános gépi alkalmazásokhoz terveztek. A résfúrókat hornyos marónak is nevezik, és általában két hornyolt és lapos végű kettős vágószerszám, két egymással szemben elhelyezkedő sugárirányú vágóéllel.

Tudsz marni kézi fúróval?

A fúrás függőlegesen vágja be a felületet, míg a marás ugyanezt teszi, azzal a hozzáadott bónusszal, hogy vízszintesen vágja a fúrószár oldalával. Fúráshoz használhat fúróprést vagy motoros kézi fúrót, de a marást csak marógéppel végezzük . ... A fő különbségek a marás és a fúrás között.

Mi az a lapos fenekű fúró?

A lapos fenekű fúrók lehetővé teszik egyenetlen felületek fúrását, és csökkentik a sorjaképződést az áttöréskor . Ideálisak ferde és lekerekített felületek fúrásához, lapos aljú lyukak készítéséhez, ferde fúráshoz szögletes furatok esetén, valamint egymást metsző lyukak, félfuratok, vállak vagy vékony lemezek fúrásához.

Az alábbiak közül melyiket nevezik résfúrónak?

Az alábbiak közül melyiket nevezik résfúrónak? Magyarázat: Általában a 3 vagy 4 horonyfúrót hornyos fúrónak is nevezik. A horonyfúró egy dupla vágófúró lapos véggel. Két radiális vágóéle van.

Mi az a homlokmalom?

: a maró forgástengelyére merőleges sík felületek marásának folyamata .

Mi az a fúró?

A fúrófej egy olyan eszköz, amelyet kőzet vágására vagy zúzására használnak . A rotációs fúrásnál egy fúrófej folyamatos forgatásával lyukat fúrnak. A fúrófej az a mechanizmus, amely belevág a talajrétegbe, hogy elérje a gázlerakódást vagy levágjon egy magmintát.

Mi az a lapos maró?

A négyszögletes marószerszámokat „lapos marónak” is nevezik. Ezeknek a maróknak a sarkai élesek és 90°-os szöget hoznak létre. Lehetnek egy- vagy kétvégűek, és készülhetnek tömör keményfémből vagy különféle összetételű gyorsacélból.

Hogyan válasszunk szármarót?

Vágási hossz és kinyúlás Bármely szármaróhoz szükséges vágási hosszt a művelet közbeni leghosszabb érintkezési hossz határozza meg. Ennek csak addig kell lennie, ameddig szükséges, és nem tovább. A lehető legrövidebb szerszám kiválasztása minimális túlnyúlást, merevebb beállítást és csökkentett rázkódást eredményez.

Mi az a 4 furulyás maró?

Négy horonymarót használnak minden szármarási művelethez . A fuvola hangereje 4 fuvolamalmon kisebb, de ezek a legelterjedtebb furulyaszámok. A nagyobb hornyok száma gyorsabb előtolást tesz lehetővé. Előfordulhat, hogy a hornyolási műveleteknél nem teljesítenek olyan jól, mert a forgács zsúfolt.

Mire használható a hegyes szerszám?

Kész vágásra tervezték, hogy sima felületet biztosítson a vágott felületen. Speciális geometriát használ, hogy a normálnál nagyobb előtolás mellett jó felületet biztosítson a munkadarabon.

Melyik a többpontos vágószerszám?

Mi az a többpontos vágószerszám? A többpontos vágószerszám kettőnél több fő vágóélt tartalmaz, amelyek egyidejűleg kapcsolódnak a vágási művelethez . Néha a két (több mint egy) vágóéllel rendelkező vágószerszámok is többpontos vágószerszámnak számítanak (ahelyett, hogy dupla hegyes vágónak tekintenék).

Melyik a maró típusa?

A legelterjedtebb marótípusok a következők: Végmaró . Arcmaró . Golyóvágó .

Mi az a szármaró fúró?

A szármaró egyfajta marószerszám , ipari marási alkalmazásokban használt forgácsolószerszám. Alkalmazásában, geometriájában és gyártásában különbözik a fúrószártól. Míg a fúrószár csak axiális irányban, addig a legtöbb marószár radiális irányban.

Mi az a hornyos marás?

Az alakítás (néha hornyolásnak is nevezik) egy megmunkálási folyamat, amelynek során egy munkadarabot a gépasztalon tartanak , amelyet azután egy oda-vissza mozgó munkahenger pályájába visznek, amelyre egy egypontos forgácsolószerszámot szerelnek fel.

A dörzsárazás lyukkészítési folyamat?

A lyuk megnagyobbításának folyamatát dörzsárazásnak nevezzük. Sok különböző típusú dörzsár létezik, és kéziszerszámként vagy szerszámgépben, például marógépben vagy fúróprésben használhatók.