Mi az a pf szám?

Pontszám: 4,8/5 ( 8 szavazat )

Munkavállalói PF számlaszám. A Munkavállalói Támogatási Pénztár számlaszáma egy olyan számlaszám, amellyel a munkavállalók ellenőrizhetik az EPF-jük állapotát, az EPF-számlán lévő egyenleget stb. A szám kötelező az EPF-ből történő kifizetéskor.

Honnan tudhatom meg a PF számomat?

Hogyan lehet megtudni a PF számlaszámot
 1. Ellenőrizze a számot a fizetési bizonylaton. Munkáltatója kezeli az Ön EPF-számláját, és az Ön EPF-számlaszámát a fizetési bizonylaton találja. ...
 2. Forduljon a munkahelye HR osztályához. ...
 3. Használja az UAN portált. ...
 4. Keresse fel a regionális irodát.

A PF-szám ugyanaz, mint az UAN?

A PF szám csak numerikus, és egy tröszt kezeli. A PF szám nem különleges, és változik, ha a munkavállaló munkáltatót vált. Az univerzális számlaszám (UAN), ellentétben a PF számlaszámmal, egy egyedi szám, amelyet minden alkalmazotthoz rendelnek. ... A 12 számjegyű UAN ugyanaz marad, amikor a munkavállaló munkáltatót vált .

Mi a PF-szám példa?

XXX – Ez a 3 ábécé az állam régióját jelöli. 1234567 – A következő, két perjel közé zárt karakter ( /1234567/) a Munkaadó/Létesítmény kódja. Maximum 7 karakter. 1234567- Az utolsó számkészlet egy alkalmazott számlaszáma.

Mi a PF-szám és az UAN-szám?

Az univerzális számlaszám vagy UAN egy 12 jegyű egyedi szám, amelyet az EPF-hez hozzájáruló minden alkalmazotthoz rendelnek . Ezt az Employee Provident Fund Organisation (EPFO) állítja elő és osztja ki, és az indiai kormány Munkaügyi és Foglalkoztatási Minisztériuma hitelesíti.

EPF అకౌంట్ లో బ్యాలన్స్ ఇలా చెక్ చేసుిడేసుకో... | Tippek a PF-számla egyenlegének ellenőrzéséhez | ABN 3 perc

33 kapcsolódó kérdés található

Honnan tudhatom meg a PF számomat név szerint?

A PF-számlaszám keresése cégnév alapján. 1. lépés: Nyissa meg a https://unifiedportal-epfo.epfindia.gov.in/publicPortal/no-auth/misReport/home/loadEstSearchHome webhelyet . 2. lépés: Adja meg cége nevét, és nincs szükség kódszám megadására. A cég nevének megadása után írja be a captcha-t, és kattintson a keresésre.

Hogy néz ki a PF szám?

A PF számlaszám egy 22 jegyű egyedi szám , az első 2 betű a „régiókód”, a következő 3 betű az „iroda kódja”, a következő 7 számjegy pedig a „telephely regisztrációs kódja”, a következő 3 nulla pedig a „telephely kiterjesztése” ” és az utolsó 7 számjegy a munkavállaló PF tagazonosítója.

Honnan tudhatom meg a PF-hez való csatlakozásom dátumát?

Lépjen a „Nézet” részre, és ellenőrizze a „Szolgáltatási előzmények” elemet, hogy megtekinthesse az EPF-hez és az EPS-hez (Alkalmazotti Nyugdíjrendszer) való csatlakozás és kilépés dátumát.

Mi az a PF számla?

Az Employee Provident Fund (EPF) egy nyugdíjazási rendszer, amelyben egy szervezet alkalmazottai havi alapbérük kis részét hozzájárulnak. Ugyanezen soron a munkáltató is hasonló összeggel járul hozzá a rendszerhez.

Mi a PF szám a fizetési bizonylaton?

Munkavállalói PF számlaszám. A Munkavállalói Támogatási Pénztár számlaszáma egy olyan számlaszám, amellyel a munkavállalók ellenőrizhetik az EPF-jük állapotát, az EPF-számlán lévő egyenleget stb. A szám kötelező az EPF-ből történő kifizetéskor.

Hogyan generálhatok UAN számot?

 1. Látogassa meg a Member e-Sewa oldalt az EPFO ​​portálon.
 2. Kattintson az Aktív UAN elemre a Fontos hivatkozások részben.
 3. Most kattintson az Aadhaar lehetőségre, majd adja meg Aadhaar számát.
 4. Adja meg nevét, születési dátumát, mobilszámát és CAPTCHA kódját.
 5. Nyomja meg az Engedélyezési pin kérése gombot.

Honnan tudhatom meg a PF egyenlegemet a PF szám alapján?

Az UAN portálon regisztrált tagok adatait az EPFO-nál kaphatják meg, ha a 011-22901406-os nem fogadott hívást a regisztrált mobilszámukról hívják. Ha a tag UAN-ja a Bank A/C számának, az AADHAAR-nak és a PAN-nak valamelyikével van ellátva, a tag megkapja az utolsó hozzájárulás és a PF egyenleg adatait.

Hogyan láthatom a PF-emet online?

Jelentkezzen be az EPFO ​​webhelyére a következő címen: http://members.epfoservices.in.
 1. Regisztráljon az oldalon a szükséges adatok megadásával.
 2. Említse meg a fontos információkat, például a mobilszámot és a születési dátumot.
 3. Adjon meg további részleteket a webhely kérésének megfelelően.
 4. Kattintson a 'PIN beszerzése' fülre.

Hogyan tudom online ellenőrizni a PF összegemet?

Az EPF-számla egyenlegének az EPFO ​​portálon történő ellenőrzéséhez aktív univerzális számlaszámmal (UAN) kell rendelkeznie. Egyenlegének ellenőrzéséhez keresse fel a https://passbook.epfindia.gov.in/MemberPassBook/Login .jsp webhelyet, és adja meg UAN-ját és jelszavát. A weboldalon megtekintheti és letöltheti EPF számlakivonatát.

Hogyan láthatom a PF egyenlegemet?

Ha regisztrálta UAN-ját az EPFO-nál (Employee Provident Fund Organisation), akkor SMS-ben gyorsan ellenőrizheti PF egyenlegét. Nincs más dolgod, mint küldeni egy szöveges üzenetet a 7738299899 számra . A szöveges üzenetnek tartalmaznia kell az „EPFOHO UAN ENG.

Ki jogosult a PF-re?

A havi 15 000 Rs alatti bevételt szerző alkalmazottaknak kötelezően az EPF tagjává kell válniuk. Azonban az a munkavállaló, aki az előírt határérték felett (jelenleg 15 000 Rs) „fizetést” kap, taggá válhat a PF biztosi asszisztens engedélyével, ha ő és munkáltatója megegyezik.

Mi a CTC fizetése?

CTC vagy költség a vállalat számára az a pénzösszeg, amelyet a munkaadó új alkalmazott felvételére költött. Több összetevőből áll, mint például a HRA, az egészségbiztosítás, a segélyalap stb.... A CTC alapvetően az a költség, amelyet a munkáltató a munkavállaló felvételére és fenntartására fordított a szervezetben.

Hogyan jelentkezhetek a PF-re?

1. lépés: Jelentkezzen be az UAN-tag e-Sewa portáljára . 2. lépés: Válassza az „Online szolgáltatások” lapot, és kattintson a „Követelés (31-es, 19-es és 10C-es űrlap)” lehetőségre. 3. lépés: Megjelennek a tag adatai. Adja meg az EPF-nél regisztrált bankszámlaszámát, majd kattintson az „Ellenőrzés” gombra.

Lemondás után azonnal visszavonhatom a PF-emet?

Nem kérhet azonnali EPF számlaegyenleg felvételét a cégtől való kilépése után . Ha úgy dönt, hogy 5 év letelte előtt kiveszi a PF-számlájáról a pénzt, akkor az összeg után adót kell fizetnie.

Hogyan tudom kivenni a teljes PF összeget?

Az EPF-kivonás az UAN tagportálon keresztül történhet. A tagnak először aktiválnia kell UAN-ját, majd be kell jelentkeznie a portálra az online kilépéshez. A portál arra is használható, hogy pénzt utaljon át a régi PF-számlájáról egy új számlára. Egyéb online szolgáltatások, mint például az eKYC, elérhetőségek frissítése stb.

Hogyan módosíthatom a PF-hez való csatlakozásom dátumát munkáltató nélkül?

Most ismerjük meg az EPF munkaadó nélküli online kilépési dátum frissítésének folyamatát. # Jelentkezzen be az UAN-tag portáljára. Ezután lépjen a „KEZELÉS” menübe, és a legördülő menüből válassza a „Kilépés megjelölése” lehetőséget. # Miután kiválasztotta a „Kilépés megjelölése” lehetőséget, egy új ablak nyílik meg.

Hogyan alakíthatom át a régi PF-számomat új PF-számmá?

Két meglévő EPFO-fiók összevonásához a tagnak meg kell látogatnia az EPFO ​​webhelyét, és a „Szolgáltatások” fül alatt kattintson az „Egy alkalmazott – egy EPF-fiók” gombra. A linkre kattintva megnyílik egy űrlap több EPF számla összevonásához. A tagnak meg kell adnia az UAN portálon regisztrált mobilszámát.

Hogyan konvertálhatom a régi PF-számomat UAN-ra?

1. lépés: Jelentkezzen be a munkáltatói portálra a bejelentkezési adatokkal. Lépés 2. Lépjen a legördülő listára a Menüsor lapon, a Tag alatt, majd kattintson az UAN allokáció meglévő taghoz opcióra. 3. lépés: Ezután írja be az alkalmazott PF-tagazonosítóját a keresősávba, és kattintson a keresésre.

Hogyan szerezhetem meg az EPF tagazonosítómat?

Látogassa meg az EPF-tag portált, és kattintson az „UAN aktiválása” gombra. Válasszon a következő lehetőségek közül – UAN, tagazonosító, Aadhaar vagy PAN. Adja meg a további adatokat, például a nevet, születési dátumot, mobilszámot és e-mail azonosítót, majd kattintson az „Engedélyezési PIN-kód kérése” lehetőségre. A hitelesítési PIN-kódot elküldjük az EPFO-nál regisztrált mobilszámra.

Honnan tudhatom meg név szerint az UAN-számomat?

Az UAN-szám megismerésének lépései
 1. 1. lépés: Nyissa meg a https://unifiedportal-mem.epfindia.gov.in/memberinterface/
 2. 2. lépés: Kattintson az UAN állapotának megismerése linkre az alábbiak szerint.
 3. 4. lépés: Kattintson az „Engedélyezési PIN-kód kérése” elemre, hogy megkapja az engedélyezési PIN-kódot a mobilszámához.