Mire használható a noritate metronidazol krém?

Pontszám: 4,9/5 ( 7 szavazat )

Ezt a gyógyszert a bőrön egy bizonyos bőrbetegség, rosacea , a felnőttkori akne egy típusának kezelésére használják. Segíthet csökkenteni a rosacea okozta bőrpírt, duzzanatot és a pattanások számát.

Milyen hatással van a metronidazol a bőrre?

A metronidazolt a rosacea (az arcon bőrpírt, kipirulást és pattanásokat okozó bőrbetegség) kezelésére használják. A metronidazol a nitroimidazol antimikrobiális szerek csoportjába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy leállítja a baktériumok szaporodását.

A Noritate krém jó rosaceára?

Ez a gyógyszer helyi antibiotikumot tartalmaz. Jellemzően rosacea (az arcbőr aknéra emlékeztető rendellenessége) kezelésére használják. Néhány hét szükséges ahhoz, hogy hatást fejtsenek ki.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a metronidazol krém?

A METRONIDAZOLE (me troe NI da zole) fertőzésellenes szer. Ezt a gyógyszert a rosacea , más néven felnőttkori akne kezelésére használják. Csökkenti a bőrpírt és a gyulladást, valamint a pattanások számát.

A metronidazol ugyanaz, mint a Noritate?

A MetroGel (metronidazol) és a Noritate (metronidazol) ugyanazon helyi (bőrre) antibiotikum különböző márkanevei, amelyeket a rosacea okozta bőrelváltozások kezelésére használnak.

Hogyan kell használni a helyi krémeket| Kérdések és válaszok Dr. Dray bőrgyógyászral

21 kapcsolódó kérdés található

Milyen mellékhatásai vannak a metronidazolnak?

A metronidazol tabletták, folyadékok, kúpok vagy hüvelygél leggyakoribb mellékhatásai a hányinger vagy hányinger, hasmenés és enyhe fémes íz a szájban . Ne igyon alkoholt a metronidazol tabletta, folyadék, kúp vagy hüvelygél kúra alatt, illetve a kezelés befejezése után 2 napig.

Melyik krém tartalmaz metronidazolt?

METROCREAM® (metronidazol helyi krém) 0,75%-os helyi krém 45 g-os alumínium tubusban kerül forgalomba - NDC 0299-3836-45. Tárolási feltételek: SZABÁLYOZOTT SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN TÁROLNI: 68°-77°F (20°-25°C).

Ehetek banánt a metronidazol szedése közben?

Alkohol, avokádó, banán, csokoládé, szalámi Ne keverje ezeket a termékeket olyan gyógyszerekkel, mint a metronidazol (Flagyl) és a linezolid (Zyvox), amelyeket bakteriális fertőzések kezelésére használnak.

Mennyi idő alatt hat a metronidazol krém?

Használja rendszeresen ezt a gyógyszert annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki belőle. Ne felejtse el minden nap ugyanabban az időben használni. Körülbelül három hétbe telhet, amíg bármilyen javulás látható, és akár kilenc hétig is eltarthat a teljes haszon eléréséhez. Ha három hét után nem tapasztal javulást, forduljon orvosához.

A metronidazolra tehetek hidratálót?

Gyakran ismételt kérdések a Metrogelről (metronidazol) Lehet-e Metrogel (metronidazol) után felvinni hidratáló krémet? A gyógyszer használata közben használhat sminket. Csak vizes alapú termékeket használjon, és enyhén vigye fel. Használhat fényvédőt vagy hidratáló krémet is, de kérdezze meg orvosát .

Miért írják fel a metronidazolt rosacea kezelésére?

A helyileg alkalmazott metronidazolt felnőtteknél alkalmazzák a bőrön, hogy segítse a rosacea, más néven akne rosacea és „felnőttkori akne” szabályozását. Ez a gyógyszer segít csökkenteni a bőrpírt és a pattanások számát , amelyek általában az arcon találhatók rosaceás betegeknél.

Mi a rosaceás bőrprobléma?

A rosacea (roe-ZAY-she-uh) egy gyakori bőrbetegség, amely kipirosodást vagy kipirulást és látható ereket okoz az arcán . Kis, gennyes dudorokat is okozhat. Ezek a jelek és tünetek hetekig vagy hónapokig fellángolhatnak, majd egy időre elmúlnak.

Mi a legjobb rosacea esetén?

A rosacea kezelésére felírt vényköteles gyógyszerek a következők: Helyi gyógyszerek, amelyek csökkentik a kipirulást. Enyhe vagy közepesen súlyos rosacea esetén kezelőorvosa krémet vagy gélt írhat fel, amelyet az érintett bőrre kenhet. A brimonidin (Mirvaso) és az oximetazolin (Rhofade) csökkenti a kipirulást az erek összehúzásával.

Használják a metronidazolt a ráncok ellen?

Helyi gyógyszerek. A két leggyakoribb helyi gyógyszer a metronidazol (Metrogel, Metrocream és más márkák) és az azelainsav (Finacea és Azelex), mondja Wolf. A bőrgyógyászok használhatnak retinoidot, egy A-vitamin-származékot, amelyet a ráncok kezelésére használnak, vagy nátrium-szulfacetamid-kén habot.

Hogyan fejti ki hatását a metronidazol a szervezetben?

A metronidazol egy antibiotikum, amelyet számos fertőzés kezelésére használnak. Úgy fejti ki hatását, hogy megállítja bizonyos baktériumok és paraziták szaporodását. Ez az antibiotikum csak bizonyos bakteriális és parazita fertőzéseket kezel. Vírusfertőzések (például megfázás, influenza) esetén nem működik.

A metronidazol kezeli az UTI-t?

Az ampicillin a G. vaginalis által okozott húgyúti fertőzés hatékony, biztonságos és jól tolerálható terápiája. Ezzel szemben az orális metronidazol hatásos, de nem biztonságos és rosszul tolerálható terápia ugyanarra az állapotra.

Mit kell kerülni a metronidazol szedése közben?

Mit kell kerülni a metronidazol szedése közben? Ne igyon alkoholt, és ne fogyasszon propilénglikolt tartalmazó ételeket vagy gyógyszereket a metronidazol szedése alatt. Lehetnek kellemetlen mellékhatásai, például fejfájás, gyomorgörcs, hányinger, hányás és kipirulás (melegség, bőrpír vagy bizsergő érzés).

Miért írják fel az állatorvosok a metronidazolt?

Az állatorvosok a metronidazolt off-label gyógyszerként használják, mivel az FDA nem hagyta jóvá kutyák számára. A metronidazolt általában hasmenést okozó fertőzések kezelésére írják fel. Időnként fogászati ​​fertőzések és gyulladásos bélbetegség (IBD) kezelésére is alkalmazzák.

Ehet-e tejterméket a metronidazol szedése közben?

A problémák elkerülése érdekében Zive azt ajánlja, hogy egy órával étkezés előtt vagy két órával étkezés után vegyen be egy antibiotikumot. Nem szükséges azonban elkerülni a tejet és a tejtermékeket minden antibiotikummal együtt . Például ajánlott a metronidazolt (Flagyl) vízzel vagy tejjel bevenni a gyomorpanasz megelőzése érdekében.

Lehet kávét inni metronidazollal?

A metronidazol szedése alatt NE szoptasson. Ha hasmenése van, nagyon fontos, hogy mindig megfelelő mennyiségű folyadékot igyon, hogy elkerülje a kiszáradást. Ha enyhe hasmenése van (napi 4 -nél kevesebb széklet), elegendő lehet koffeinmentes üdítőitalok , gyümölcslevek vagy sportrehidratáló italok fogyasztása.

Szedhetek vitaminokat metronidazol alatt?

Kölcsönhatások gyógyszerei között Nem találtunk kölcsönhatást a metronidazol és a vitaminok között. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem léteznek interakciók. Mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával .

Használható a metronidazol ekcéma esetén?

Metronidazol (Flagyl) 0,75-2%-os koncentrációban a perorális dermatitisz helyi kezelésére szolgáló választott gyógyszernek tekinthető . A metronidazol gél, testápoló vagy krém formájában kapható.

Hogyan kell alkalmazni a metronidazolt?

Minden adagolási formához:
  1. Lazítson hanyatt fekve, hajlított térddel (vagy bármilyen kényelmes helyzetben).
  2. Tartsa az egyik kezében a teljes applikátort. Lassan helyezze be a hüvelybe. ...
  3. Lassan nyomja meg a dugattyút ütközésig.
  4. Húzza ki az applikátort. ...
  5. Távolítsa el az applikátort a hüvelyéből.

A metronidazol helyi krém kezelheti a gombás fertőzést?

A metronidazol az antibiotikumokként ismert gyógyszerek osztályába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy elpusztítja a baktériumokat vagy megakadályozza növekedésüket. Ez a gyógyszer azonban nem működik hüvelyi gombás vagy élesztőfertőzések esetén .

Hány napig kell szednie a metronidazolt?

Felnőttek - 500 vagy 750 milligramm (mg) naponta háromszor 5-10 napig . Gyermekek – Az adag a testtömegtől függ, és orvosának kell meghatároznia. Az adag általában napi 35-50 milligramm (mg) testtömeg-kilogrammonként, 3 adagra osztva, 10 napon keresztül.