Miről híres Narkanda?

Pontszám: 4,4/5 ( 43 szavazat )

Narkanda egy város és egy nagar panchayat az indiai Himachal Pradesh állam Shimla körzetének Kumarsain alosztályában. 2708 méteres tengerszint feletti magasságban található a Hindustan-Tibet Roadon, Himachal Pradesh-ben, Indiában, egy fenyőerdőben. Körülbelül 65 km-re van Shimlától, és a Himalája-hegység veszi körül.

Mi a különleges Narkandában?

A síelésről és a téli sportokról híres Narkanda India egyik legrégebbi sícélpontja a természet hullámzó szépségével. A 8100 láb magasságban elterülő dombváros lejtői tökéletesek a kezdők és a tapasztalt síelők számára.

Érdemes ellátogatni Narkandába?

Narkanda az egyik legfestőibb és legbékésebb falva Himachalban, és mindenképpen érdemes meglátogatni . Könnyen megközelíthető, jó közúti összeköttetéssel, rengeteg szálláskínálattal rendelkezik.

Esik a hó Narkandában?

Havazás Narkandában Narkandában december vége felé kezd havazni és februárig tart . Márciusban is havazhat, de kicsivel kisebb az esély.

Hogyan jutsz el Narkandába?

HOGYAN KELL ELÉRNI NARKANDÁT
  1. Levegővel. A legközelebbi repülőtér a 85 km-re lévő Jubbarhatti repülőtér. A repülőtér jó összeköttetéssel rendelkezik Kullu és Delhi városaival. ...
  2. Vonattal. Shimla a legközelebbi vasútállomás Narkanda városába, 65 km-re.
  3. Úton. Narkanda 60 km-re fekszik Shimlától.

Narkanda | Narkanda legnépszerűbb látnivalói | Hill állomás Himachal Pradeshben

36 kapcsolódó kérdés található

Mi a Narkanda jelentése?

Nézd meg. Narkanda témája [ Hill állomás, romantikus ] Imádni fogja Narkandát [almaültetvények, barátságos emberek] Vigyázz [Természeti csapások]

Havazik Chailben?

Chailben a hóesés gyakori jelenség a hó szerelmesei számára. Chailben a monszun szezon kellemes, kevés csapadékkal, de hajlamos számos földcsuszamlásra.

Naldehrában van hó?

Naldehrát télen vastag hótakaró nyeli el , így ideális úti cél a kalandkeresők és a hó szerelmeseinek.

Miről híres chail?

Chail nagyon híres hely Himachal Pradeshben. A Chail-palota jól ismert építészetéről , a palotát Patiala maharadzsa építette nyári menedékhelynek a brit Raj idején. Chail kapcsolatban áll Solannal, valamint a Shimla kerületi főhadiszállással. 49 km-re van Shimlától és 38 km-re Solantól.

Mehetünk a Hatu-csúcsra autóval?

Egészen a csúcsig viheti járművét , de ne felejtse el a forgalmat. Maradhatna Narkandában vagy akár Shimlában. Érezd jól magad.

Melyik a jobb Shimla vagy Chail?

Tehát, ha összehasonlítjuk a két helyet, Chail sokkal nagyobb esélyeket kínál a békére és a nyugalomra, mint Shimla. Ezenkívül egy sűrű deodar erdő veszi körül, ami valójában kiegészíti Himachal Pradesh vadonbeli élményét (azzal, hogy elveszíti magát a magas deodar erdőben).

Mekkora Narkanda magassága?

Narkanda a történelmi Hindustan-Tibet úton található, amely a meredek eséseiről és az út éles kanyarjairól híres. A lenyűgöző, 2708 méteres tengerszint feletti magasságból pedig lenyűgöző kilátás nyílik a hatalmas Himalájára és annak lábánál, amely élvezésre vár.

Hogyan jutok el a Hatu Peak területére?

A Hatu-csúcsot csak Narkanda apró falván keresztül lehet elérni, amely a Shimla és Rampur közötti buszjárat rendszeres megállója. Az út körülbelül 2,5 órát vesz igénybe, és 60-70 INR-be kerül. Ha nem szeretne tömegközlekedéssel utazni, bérelhet személygépkocsit, amellyel azonos távolságot tesz meg.

Érdemes Chailre ellátogatni?

Chail mindenképp érdemes ellátogatni egész évben . Kellemes időjárást tapasztal, és a legszebb templomok, paloták és vadasparkok otthona. ... Számos érdekes tevékenység van a Chailben.

Miért híres Solan?

Solant leginkább „India gombavárosaként” ismerik, mivel ez a legnagyobb gombatermelő az országban, és itt működik a Gombakutatási Igazgatóság is . A város nevét Shoolini Devi hindu istennőről kapta, akit ezen a területen a leginkább tisztelnek.

Mit viselsz Chailben?

A maximális nyári hőmérséklet Chailben általában 26 Celsius-fok körül van. Az utazóknak ajánlott könnyű pamutruhát hozniuk ebben a szezonban. A monszun Chailben június végétől szeptemberig tart. A Chailt betöltő zöld, eső után még szebbé teszi.

Melyik hegység látható Narkandából?

A síelők paradicsoma: Narkanda 2708 méteres magasságban található, és lenyűgöző kilátást nyújt a hófödte hegyláncokra . Tökéletes azoknak a turistáknak is, akik békét és egy félreeső helyet keresnek a hegyekben pihenni. Lenyűgöző kilátás nyílik az almaültetvényekre és a sűrű erdőkre.

Hogyan jutok el Delhiből Narkandába?

A leggyorsabb módja annak, hogy Újdelhiből Narkandába repüljön a Chandigarh nemzetközi repülőtérre , majd taxival Narkandába, és 3 óra 27 perc alatt érhető el. Újdelhiből Narkandába az ajánlott taxiút vezet Narkandába, és 9 óra 37 perc alatt érhető el. Gozo, Ryde stb. taxik. Vonatszámok 02925, 02057 stb.

Hogyan jutok el Narkandába vonattal?

Hogyan juthatunk el Narkandába vasúton. Narkanda városa körülbelül 125 km -re található a legközelebbi széles nyomtávú vasútállomástól, amely Kalka városában található. A látogatók a Kalka-Shimla útvonalról játékvonattal juthatnak el Narkandába 30 és 280 Rs közötti névleges viteldíj mellett.

Elég 2 nap Shimlának?

Shimla nagyon kicsi hely, és csak egy napra van szüksége, hogy meglátogassa az ottani helyeket. Azonban 2 napos tartózkodás kényelmes lesz, ha felmegy Kufriba . De Shimla túlságosan zsúfolt utazókkal.