Mit jelent a gyalázat?

Pontszám: 4,1/5 ( 35 szavazat )

főnév. a tisztelet, a becsület vagy a megbecsülés elvesztése; gyalázat; szégyen : a bűnözők szégyene. olyan személy, cselekedet vagy dolog, amely szégyent, szemrehányást vagy gyalázatot okoz, vagy becstelen vagy szégyenletes.

Mit jelent a szégyenérzet?

: szégyellni (valakit) okozni . : (valaki vagy valami) elvesztését vagy tiszteletre vagy jóváhagyásra méltatlanná válását okozza. szégyen. főnév.

Mi a gyalázat példája?

A szégyen a szégyen vagy a gyalázat meghatározása. A gyalázat példája egy lelkész tinédzser lánya, aki teherbe esik . A szégyen definíciója a tisztelet elvesztése vagy a nyilvános meggyalázás. Az a személy, aki bűncselekményt követ el, a család szégyenének példája.

Mit jelent egy test megszégyenítése?

Egy vámpír egész nap a saját koporsójában alszik, majd éjszaka szétszedi magát, hogy vért keressen. Az egyik módja annak, hogy emlékezzünk a disinter jelentésére, ha a testbe való „ belépésre ” gondolunk. ... Ha a testet eltávolítják, akkor bizonyos értelemben "beléptetik".

Mit jelent önmagunk megszégyenítése?

Tekintsd a szégyent úgy, mint egyfajta elszakadást a kegyelemtől – ez történik, ha olyasmit teszel, ami miatt kegyvesztett vagy jó hírneved. Megszégyenítheti magát , ha rosszul elveszíti teniszmeccsét , vagy megszégyenítheti magát, ha csal a vizsgán.

Szégyen | A gyalázat jelentése

37 kapcsolódó kérdés található

Szégyen?

olyan személy, cselekedet vagy dolog, amely szégyent, szemrehányást vagy gyalázatot okoz, vagy becstelen vagy szégyenletes. a kegyvesztett állapot állapota; a kegyelemből, bizalomból vagy bizalomból való kizárás: udvaroncok és miniszterek szégyenben.

A gyalázat rossz szó?

Jó hírnevének elvesztése vagy megsértése: rossz név, rossz szag, hiteltelenség, becsületsértés, rossz hírnév, megaláztatás, megbecsülés, rossz hírnév, rosszindulatúság, ódium, rosszindulat, szégyen. ... hiteltelenség, becstelenség, szégyen. Idióma: legyen szemrehányás.

Mi az a gyalázatos ember?

olyan személy, cselekedet vagy dolog, amely szégyent, szemrehányást vagy gyalázatot okoz, vagy becstelen vagy szégyenletes. a kegyvesztett állapot állapota; a kegyelemből, a bizalomból vagy a bizalomból való kizárás: szégyenben lévő udvarnokok és miniszterek.

Mit jelent a kitiltás?

hatósági rendelettel kiutasítani vagy visszaszorítani egy országból vagy helyre ; száműzetésre ítélik: Az Ördög-szigetre száműzték. távozásra kényszeríteni; küldeni, hajtani vagy eltenni: elűzni a bánatot.

Mit jelent a széthúzás?

tárgyas ige. 1 : kivenni a sírból vagy a sírból . 2 : visszahozni a tudatosságba vagy előtérbe is : napvilágra hozni : feltárni.

Mi a szégyen mondat?

(1) A válás szégyen volt a királyi család számára. (2) Apjuk szégyenbe esett, és elvesztette üzletét. (3) Viselkedése szégyent hozott a családjára. (4) Alelnökének is szégyenteljesen le kellett mondania. (5) Szégyenben hazaküldték őket.

Hogyan használod a szégyen szót?

Szégyenmondat példa
  1. A szakma szégyene vagy. ...
  2. A hiba haláláig tartó új szégyenbe hozta. ...
  3. Mivel Lincoln kapitány kétszer volt szégyenben, egyszer azért, mert a tábor közelében elsütött egy pisztolyt, másodszor pedig azért, mert szinte az egész társasága ittas volt.

Hogyan használod a kétségbeesést egy mondatban?

Példák a döbbenetre egy mondatban Döbbenten nézték, ahogy a ház leég. Rajongói legnagyobb megdöbbenésére a könyv megjelenése után azonnal bejelentette visszavonulását. Megdöbbenésemre nem engem választottak a munkára. Döbbenten hallgattuk a baleset hírét.

Mit jelent a nem szégyen?

: az embernek nem szabad szégyellnie magát Nem szégyen szegénynek lenni .

Használják még a kitiltást?

Noha a mai büntető igazságszolgáltatási rendszerekben határozottan archaikusnak számít, a kitiltás továbbra is fennáll, és alkalmazása időszakonként újjáéled .

Mi a másik szó a száműzetésre?

Ezen az oldalon 17 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és a kitiltásra vonatkozó kapcsolódó szavakat fedezhet fel, mint például: száműzetés , kitelepítés, kiközösítés, kiutasítás, kiadatás, deportálás, eltiltás, koventry, kiközösítés, thraldom és szolgaság.

A ban a banish rövidítése?

A száműzetés az ófrancia banir szóból származik, ami azt jelenti, hogy „ törvényen kívülinek nyilváníts ”. Ez komoly és abszolút. Láthatod a kitiltás szót, de valamit betiltani nem olyan durva, mint száműzni.

Mit jelent az aljas személy?

melléknév. megérdemli, hogy megvessenek , vagy undorral, undorral vagy megvetéssel tekintenek rájuk; megvetendő: Aljas, aljas ember volt, aki rosszul bánt feleségével és gyermekeivel.

Mit jelent a Flagitious?

: botrányos bûn vagy visszás jellemezte : gazember.

Mi a gyalázat jelzője?

? Középiskolai szint. melléknév. gyalázatot hozni vagy kiérdemelni; szégyenletes ; becstelen; rosszhírű.

Van különbség szégyen és szégyen között?

Mint igék, a szégyen és a gyalázat közötti különbség az, hogy a szégyen (elavult|intransitív) szégyent érezni, szégyellni, míg a gyalázat a másik tiszteletlensége; hogy valakit kegyből kihozzon.

Érezhet kétségbeesést?

A kétségbeesés a félelem, aggodalom vagy szomorúság erős érzése, amelyet valami kellemetlen és váratlan okoz. ... Ha valamitől elriaszt, az félelmet, aggodalmat vagy szomorúságot okoz.

A döbbenet érzelem?

A döbbenet a riadtság , a félelem vagy a súlyos csalódottság érzelmi állapotát írja le. A döbbenet első része a latin dis- előtagból származik, ami akkor jön jól, ha negatív pörgetést akarunk tenni a szavakra (becstelen, leárazás, kiábrándító stb.).

Mit jelent angolul, hogy felháborodás?

1a : hangos kiáltás : lárma. b : heves tiltakozás. 2 : árverés. Szinonimák Példamondatok Tudjon meg többet a felkiáltásról.

Mi az ajánló mondat?

" A tanár általában ezt a könyvet ajánlja tanítványainak ." Elöljárószavakkal együtt használva: "Ajánljuk őt a munkára." "Mindenkinek ajánlotta ezt a helyet, aki szereti az indiai ételeket."