Mit tartalmaz a boos blokk rejtélyes olaj?

Pontszám: 4,6/5 ( 23 szavazat )

A Boos Mystery Oil segít karbantartani és megóvni a vágódeszkákat, a vágótömböket és az összes fa előkészítési felületet. Élelmiszerbiztonsági ásványolajból, karnaubaviaszból és méhviaszból készült. A rendszeres felhordás megakadályozza a fa kiszáradását, ami a repedések és a szilánkosodás fő oka.

Biztonságos a Boos Block rejtélyes olaj?

A három-négy hetente felhordott John Boos Mystery Oil megakadályozza a fa kiszáradását, hasadását vagy megrepedését. A Mystery Oil biztonságos az ételkészítési felületeken , és fa munkalapok és fából készült konyhai eszközök karbantartására is használható. Büszkén készült az USA-ban természetes összetevőkből. NSF minősítéssel.

Milyen olaj az a boos blokk?

A Boos Block Cream természetes fehérítetlen méhviasz és élelmiszeripari ásványolaj különleges kombinációja.

Mennyi ideig tart a Boos Mystery Oil?

Boos Mystery Oil Ez a finom olaj fehér ásványi olaj és méhviasz keveréke, és ugyanolyan minőségű felületet biztosít John Boos termékének, mint a gyári. Javasoljuk, hogy 4-6 hetente olajozza be a felsőket vagy a tömböket. Ezzel az élelmiszer-biztonságos olajos bevonattal a tömbök újszerű megjelenésűek.

Milyen olaj a legjobb vágódeszkákhoz?

Milyen típusú olajok biztonságosak a vágódeszkán
 • Ásványi olaj. Az ásványolaj (néha folyékony paraffinnak is nevezik) kőolajból származó, nem mérgező, nem száradó termék, amely színtelen, szagtalan és íztelen. ...
 • Méhviasz. ...
 • Kókuszolaj (refrakcionált)...
 • Carnauba. ...
 • Szódabikarbóna. ...
 • Citromlé. ...
 • Tungolaj. ...
 • Lenmagolaj.

Boos Block karbantartása John Boos & Co.® Mystery Oil és Board Cream segítségével

40 kapcsolódó kérdés található

Használhat olívaolajat vágódeszkákhoz?

Ne használjon semmilyen étolajat , például olívaolajat, növényi olajat vagy hagyományos kókuszolajat, mert avas lesz. Ne feledje azt is, hogy a felesleges nedvesség káros a fára. Soha ne áztassa be a vágódeszkát, és ne hagyja hosszabb ideig vízben állni.

Hogyan tisztítsam meg a boos blokk applikátoromat?

Először tisztítsa meg és szárítsa meg a fa tetejét. Ezután vigyen fel titokzatos olajat applikátorral, puha ruhával vagy papírtörlővel. Hagyja az olajat egy éjszakán át felszívódni, törölje le a felesleget, vagy vigye fel újra a száraz foltokra. Ha a felület megfelelően be van olajozva, kenjük be a deszkakrémet, hagyjuk egy éjszakán át felszívódni, majd ismét töröljük le a felesleget.

Milyen gyakran kell olajozni a hentesblokkot?

Négy-hat hetente , amikor a pultok kezdenek kiszáradni, hentesblokk viasz/olaj kombóval kezeljük őket.

Miért hasad fel a boos blokk?

Kiömlés, ellenőrzés vagy repedés a vágódeszka nem megfelelő olajozása miatt (lásd a kezelési útmutatót az alábbi linken) Sérülések a vágódeszka mosogatógépbe helyezése miatt. A vágódeszka extrém hőnek, hidegnek vagy nyílt lángnak való kitettsége miatti sérülés.

Hány réteg olajat kensz egy vágódeszkára?

Az új vagy nyers fafelületeken, mint például a vágódeszkák és a vágódeszkák, először "fűszerezze" azokat vágódeszkaolajjal. Az új fafelületek megfelelő "szezonosításához" vigyen fel legalább 2 réteget , és hagyja, hogy minden réteg legalább egy órán át beszívódjon. 1,5 hüvelyknél vastagabb felületekre 3-4 réteget kell felhordani.

Hogyan tisztítsd a fa vágódeszkákat?

Óvatosan dörzsölje át a deszkát szivaccsal és forró, szappanos vízzel ( enyhe, illatmentes mosogatószer használatát javasoljuk, például a Seventh Generation Free & Clear Dish Liquid ). Fontos, hogy a deszka mindkét oldalát mossa meg (még akkor is, ha csak az egyik oldalát vágta), nehogy egyenetlenül száradjon, ami a deszka meghajlását okozhatja.

Használhat babaolajat vágódeszkára?

A babaolaj ásványolaj, de nem biztonságos az élelmiszerekre . Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy élelmiszer-biztonságos lenne, de a probléma az, hogy a babaolajnak általában van valami hozzáadott illata, ami nem lenne jó vágódeszkának. Illatát kölcsönözné az ételnek.

Milyen méretű boos blokkot vegyek?

Wessel azt mondja, hogy a 12 x 18 hüvelyk , a saját cége által használt szabvány méret jó választás. Ha valamivel nagyobbat szeretne, 15 x 20 hüvelyk jó lépés, vagy 24 x 36 hüvelyk, ha még nagyobbat szeretne.

Hogyan válasszak hentesblokkot?

Véleményünk szerint minden hentestömbnek végszemcsét kell készítenie, nem a szélső gabonával... Tehát szerintünk a hentesblokknak meg kell felelnie három szabályunknak:
 1. Végszemcsék felhasználásával készült.
 2. Legalább 1,5 hüvelyk vastag.
 3. Elég nagy ahhoz, hogy megfelelően kezelje a hentes húst (azt mondjuk, legalább 12" x 12" felület)

Be lehet áztatni egy fa vágódeszkát?

Egyszerűen vigyen fel jó mennyiségű ásványolajat a tábla teljes felületére, és hagyja beszívódni egy éjszakán át . Ezáltal a tábla sokkal nedvességállóbb lesz, miközben a fa kellően kenve marad, hogy elkerülje a kiszáradást és a vetemedést.

Hogyan lehet eltávolítani a fekete foltokat egy fa vágódeszkáról?

Hidrogén-peroxid oldat
 1. Öntsön 3%-os hígítatlan hidrogén-peroxidot egy spray-palackba.
 2. Permetezze a vágódeszkát, amíg az teljesen telítődik.
 3. Hagyja állni 10 percig.
 4. Használjon súrolószivacsot a penészes foltok súrolásához.
 5. Meleg vízzel mossa le és törölje le a felületet.
 6. Törölközővel szárítsa meg a vágódeszkát.

Hogyan kell fertőtleníteni a fa vágódeszkát?

Áztasson át egy tiszta, fehér ruhát tiszta fehér ecettel vagy három százalékos hidrogén-peroxiddal . Alaposan törölje le a táblát, és hagyja állni néhány percig. Ha foltok vagy szagok vannak, szórjon kóser sót vagy szódabikarbónát a deszkára, és dörzsölje át a citrom vágott oldalával a tisztításhoz és szagtalanításhoz.

Be kell olajozni a vágódeszka mindkét oldalát?

Olajozza be a vágódeszka mindkét oldalát és a széleit is. Támassza a táblát a falnak vagy a mosogatónak, hogy egy éjszakán át száradjon. Ha másnap felesleges olaj marad a fán, törölje le egy ronggyal.

Meg lehet olajozni egy vágódeszkát?

Nincs olyan, hogy túlolajozza a favágódeszkát ! Ha nem tud több olajat felszívni, egyszerűen leáll, és az olaj összegyűlik a tetején. Ha ezt látja, könnyen letörölheti a felesleget.

Meg lehet olajozni egy hentesblokkot?

Nincs olyan, hogy túl sok hentesblokkolajat használunk . Miután a fa teljesen telített olajjal, nem vesz fel több olajat.

Hol készülnek a Boos vágódeszkák?

A Boos Block favágódeszkák az Egyesült Államokban készülnek, és fenntartható észak-amerikai keményfákból kézzel készítik. Különleges táblastílusokat kínálnak a Northern Hard Rock Maple, az American Black Walnut vagy az American Cherry színekben.

Biztonságosak a fából készült hentesblokkok?

„Mészáros blokkolja a kikötőcsírákat” A Wisconsini Egyetem Élelmiszerkutató Intézete által végzett tanulmány (1993) szerint azonban a fából készült vágódeszkák biztonságosabbak, mint a műanyagok, ha olyan mikrobákat hordoznak, mint az E-Coli. listeria és szalmonella.