Mi az a földrajzi név azonosítója?

Pontszám: 5/5 ( 31 szavazat )

Az IP2Location™ GeoNameID egy ingyenes adatszolgáltatás, amelyet letölthet . Ezek az adatok lehetővé teszik a GeoNames adatbázisban lévő rekord azonosítójának lekérését egy adott városnévhez, régiónévhez és országkódhoz.

A GeoNames megbízható?

A GeoNames az egyik legnagyobb és leggyakrabban használt gazetteer, és általában azt feltételezik, hogy megfelelő minőségű .

Mire valók a GeoName-ok?

A GeoNames projekt egy ingyenes globális földrajzi adatbázis. A GeoNames célja, hogy ingyenes adatokat gyűjtsön össze különböző forrásokból, és tegye elérhetővé adatbázisként vagy egy sor webszolgáltatáson keresztül. A GeoNames felhasználói közé tartozik a Microsoft Popfly, a Slide.com, a LinkedIn és a Tagzania.

Hogyan szerkeszthetek egy földrajzi nevet?

A GeoNames egyszerű szerkesztőfelülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a GeoNames információk szerkesztését, egy pont áthelyezését és új helynevek hozzáadását a GeoNames adatbázishoz. A szerkesztő felületet a Google Maps képernyőjének tetején találod. Kattintson egy jelölőre az információs ablak megnyitásához, amely részletes információkat tartalmaz a helyről.

Mi az a Geo név?

A Geo név elsősorban nemileg semleges amerikai eredetű név, ami azt jelenti, hogy Farmer Or Location . A Geo lehet a George vagy Georgia (jelentése: farmer) rövid alakja, vagy a földrajzi szó rövidített formája, ami egy terület fizikai jellemzőit jelenti.

Geonames Screencast

37 kapcsolódó kérdés található

Hogyan juthatok hozzá a GeoNames API-hoz?

2 válasz
 1. Regisztráljon, hogy Genames felhasználónevet kapjon (link)
 2. Erősítse meg fiókját e-mail címével.
 3. Ingyenes webszolgáltatások engedélyezése fiókoldalán (link)
 4. Adja hozzá felhasználónevét a Geokit: Geokit::Geocoders::GeonamesGeocoderhez. key = 'felhasználónév' . Ha síneket használ, hozzáadhatja ezt a kódsort egy inicializálóhoz.

Hogyan tölthetem le a GeoNamet?

A Geonames adatok a http://download.geonames.org/export/dump/ címről tölthetők le. A fő letöltendő fájl az allCountries. postai irányítószám. A kibontás után egy allCountries nevű CSV-fájlt kap. txt, amely szinte az összes Geonames adatot tartalmazza.

Mi az a földrajzi adatbázis?

1. Egy adatbázis, amelyben a földrajzi információkat egyedi pontok vagy pontok xy koordinátái tárolják, amelyek vonalak (vagy vonalláncok, amelyek néha sokszögek határait jelölik) határait azonosítják . Különböző attribútumok jellemzik az ezekben az adatbázisokban tárolt objektumokat.

Mi a négyféle földrajzi adat?

Egy numerikus változó négy különböző típusú lehet: nominális, ordinális, intervallum vagy arány . Egy adott földrajzi adaton végrehajtható műveleteket a tematikus komponensben található változótípusok határozzák meg.

Melyek a földrajzi adatok típusai?

1.3. A téradatok a tárolási technikától függően kétfélék, nevezetesen raszteres adatok és vektoros adatok . A raszteradatok sorokkal és oszlopokkal azonosított rácscellákból állnak. Az egész földrajzi terület egyedi cellák csoportjaira van osztva, amelyek egy képet képviselnek.

Mi a példa a földrajzi adatokra?

Példák a térinformatikai adatokra: Vektorok és attribútumok : Leíró információk egy helyről, például pontok, vonalak és sokszögek. ... Népszámlálási adatok: Meghatározott földrajzi területekhez kötött népszámlálási adatok, közösségi trendek tanulmányozására. Mobiltelefon adatok: Műhold által irányított hívások a GPS helykoordináták alapján.

Melyik ország kezdődik K betűvel?

K
 • Kazahsztán.
 • Kenya.
 • Szerb Királyság/Jugoszlávia*
 • Kiribati.
 • Korea.
 • Koszovó.
 • Kuvait.
 • Kirgizisztán.

A Geo valódi szó?

Geo- egy kombináló forma, amelyet „földet” jelentő előtagként használnak. Tudományos kifejezésekben gyakran használják különféle területeken. Egyes ritka esetekben, mint például a geokód kifejezés, a geo- a földrajzi kifejezés rövidítéseként használatos.

Hány ország van ezen a világon?

A világ országai: Ma 195 ország van a világon. Ez az összeg 193 olyan országot foglal magában, amelyek az Egyesült Nemzetek Szervezetének tagállamai, és 2 olyan országot, amelyek nem tag megfigyelő államok: a Szentszéket és Palesztina államot.

Melyik az az ország Afrikában, amely K betűvel kezdődik?

Kenya az emberiség bölcsőjének számít, mivel itt fedezték fel a legrégebbi emberi kövületeket és csontvázakat.

Milyen étel kezdődik K betűvel?

A 31 legjobb étel közül, amelyek K betűvel kezdődnek
 • Kivi.
 • Kelkáposzta.
 • Kaffir Lime.
 • Kiwi bogyók.
 • Legfontosabb lime pie.
 • Vízforraló kukorica.
 • Kit Kat.
 • Klondike bár.

Van Afrikának olyan országa, amely K betűvel kezdődik?

Öt ország neve „K” betűvel kezdődik. A „K” betűs országok közül Kenyában él a legnagyobb népesség, a legalacsonyabb pedig Kiribatiban. A K betűvel kezdődő öt ország közül kettő Ázsiában, egy Afrikában , egy Óceániában és egy a Közel-Keleten található.

Mi a háromféle földrajzi adat?

A földrajzi adatok gyakori típusai közé tartoznak a vektorfájlok , amelyek csúcsokból és útvonalakból állnak; raszteres fájlok, amelyek pixelekből és rácscellákból állnak; földrajzi adatbázisok, amelyek házvektorok és raszterek funkcióját szolgálják; többidős adatok, amelyek időkomponenst kapcsolnak az információhoz; és webes fájlok.

Mi a földrajzi adatgyűjtés két fő típusa?

Elsődleges és másodlagos adatforrások A földrajzi adatok jellemzésének egyik módja az, hogy azokat kifejezetten egy kutató adott vizsgálata céljából gyűjtötték-e össze.

Mi más neve a földrajzi adatoknak?

Ezt térinformatikai adatoknak és információknak, georeferált adatoknak és információknak, valamint geoadatoknak és geoinformációknak is nevezik. A kormányzati forrásból származó adatok körülbelül 90%-a tartalmaz helyösszetevőt. A helyinformációkat (amelyeket az itt említett sok néven ismerünk) egy földrajzi információs rendszer (GIS) tárol.

Mi a kétféle térinformatikai adat?

A térinformatikai adatok két kategóriába sorolhatók: térben hivatkozott adatok , amelyeket vektoros és raszteres formák (beleértve a képeket is) ábrázolnak, valamint attribútumtáblázatok, amelyek táblázatos formában jelennek meg.

Mi a példa vektoros adatokra?

A vektoradatokat egyszerű geometriai objektumok, például pontok, vonalak, sokszögek, ívek, körök stb. gyűjteményeként ábrázolják. Például egy várost egy pont, egy utat vonalak gyűjteményével, egy államot pedig sokszögként ábrázolhat.

Milyen típusúak az adatok?

4 adattípus: névleges, ordinális, diszkrét, folyamatos
 • Ezeket általában hangból, képekből vagy szöveges adathordozóból nyerik ki. ...
 • A lényeg az, hogy egy jellemző végtelen számú értéket vehet fel. ...
 • Az ide tartozó számértékek egész vagy egész számok ebbe a kategóriába tartoznak.

Mik azok a GIS rétegek?

A GIS öt rétegből áll, ezek a térbeli referenciakeret, a téradatmodell, a téradatgyűjtő rendszerek, a téradatelemzés és a geovizualizáció .