Mi az et al?

Pontszám: 4,2/5 ( 67 szavazat )

Ezek egyike a latin et al. kifejezés, amely egy „és mások” jelentésű rövidítés . A szöveges hivatkozásokban szereplő szerzőnevek listájának lerövidítésére szolgál, hogy rövidebb és egyszerűbb legyen az ismételt hivatkozás.

Hogyan használod és mások?

Hogyan kell alkalmazni az Et Al.
 1. Ne használja et al. ...
 2. A három-öt szerzővel kapcsolatos hivatkozások esetén a mű első idézetében sorolja fel az összes szerzőt, de rövidítse az első szerző és et al. ...
 3. Hatnál több szerzőt tartalmazó hivatkozások esetén az első szerző neve plusz et al.

Mit jelent az, hogy et al?

és mások . Tipp: A rövidítés et al. a latin et alia kifejezés rövidítése, jelentése "és mások". et al. rövidítés.

Mit jelent a et al jogi értelemben?

et al. a latin „et alia”, „et alius” vagy „et alii” kifejezés rövidítése. et al. jelentése „ és mások ” vagy „és a többi ember”, és általában egy személy nevét vagy névlistáját követi, és a csoport többi részét jelenti. [Utoljára 2021 júliusában frissítette a Wex Definitions csapata]

Mit jelent az és mások az ingatlanon?

Az Et Al más személyeket jelent. Et Vir azt jelenti és férj. Et Ux azt jelenti, és feleség. Ha a feleség szerepel az első helyen az okiraton, akkor a feljegyzések Et Vir felirattal szerepelnek a férjre. Ha a férj szerepel az első helyen az okiraton, akkor a feljegyzések Et Ux felirattal szerepelnek, hogy a feleség is benne legyen.

Az idézetek rövidítése et al

45 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a et seq?

Et seq. egy sor latin kifejezés rövidítése, amelyek mindegyike a latin sequor igéből származik, ami azt jelenti, hogy követni. ... jelentése „ és a következő ”, és egy listát vagy tételsort jelöl, amely a közvetlenül az „et seq” előtt idézett elemtől folytatódik. rövidítés.

Mit jelent a kvíz és mások?

et al. A latin rövidítés et al. jelentése et al , ami azt jelenti , hogy " és más emberek .

Hogyan használja az et al-t az esetnévben?

Hagyja ki a több felet jelző szavakat , például „et al”. Szintén hagyja ki az első listán szereplő félnek adott alternatív neveket mindkét oldalon, például a d/b/a (üzleti tevékenységet folytató) vállalat egy másik nevet. A keresztnevet használja, ne a d/b/a nevet.

Tudsz üzenetet küldeni és másoknak?

Et al. MLA stílusban mindig használja az „et al. ” három vagy több szerzőt tartalmazó források esetében . Ez vonatkozik mind a szövegközi hivatkozásokra, mind az idézett művek listára. (McDonnell et al.)

Durva használni stb?

Kedves és hello meleg, pozitív szavak. Et al., az et alii rövidítése, nagyjából olyan barátságos, mint az influenza elleni oltás. Nem illenek jól egymáshoz. Az et al. nem szabványos a köszönésben , így az emberek megbotlanak benne, és azon tűnődnek, hogy nem tévedtek-e el valahol egy fontos új szabályt.

Hogyan zársz egy mondatot et al?

Az "et al" rövidítés. pontot érdemel , a mondat vége pedig pontot érdemel; Amíg van valami a két időszak között, én mindkettőt használnám.

Kell-e pont és másoknak?

Mivel et al. az et alii rövidítése (latinul „és mások”), a második szó valójában egy rövidítés, és mint ilyen, egy pontot vesz igénybe .

Kell-e vessző az et al előtt?

Az MLA stílusban a vesszőt általában csak az et al. előtt használjuk . az idézett művek listájának „Szerző” mezőjében, amikor a szerző vezeték- és keresztnevét felcserélik: Burdick, Anne, et al.

Tesz vesszőt et al apa elé?

Ha három-öt szerző van, használja az összes vezetéknevét az első idézetben, majd az első szerző nevét használja a et al. ... Ha hat vagy több szerző van, csak az első szerző nevét használja, és tegyen vesszőt a dátum elé .

Hogyan illesztheti be a Word-be stb.?

Használja az "és" szót a szerzők nevei között a szövegben, és használja az "és" jelet zárójelben. A következő idézetekben csak az első szerző vezetéknevét használja, majd az „et al” szót. jelzőmondatban vagy zárójelben. Et al.-ban az et nem követheti pont.

Hány szerző használja és munkatársai az APA 7-et?

Ha 3 vagy több szerzője van , akkor csak az első szerző vezetéknevét használja a szövegben, a lista többi részét pedig rövidítse "et al." (latinul „és mások”).

Hogyan idézi et al a jogot?

Kettőnél több szerző nevének általános szabályai – Használja az első szerző nevét, majd az „et al” szót. vagy sorolja fel az összes nevet. Intézményi szerzők - Adja meg az intézmény teljes nevét, a 6. és 10. táblázat szerinti rövidítéssel, ha az eredmény egyértelmű.

Hogyan lehet egy esetet idézni egy feljegyzésben?

Ha egy regionális riporterben szereplő esetet szeretne idézni, sorolja fel a következő hat elemet sorrendben:
 1. Az eset neve (dőlt betűvel vagy aláhúzva - rövid vagy feljegyzés írásakor a B2 szabály szerint);
 2. A riporter kötete;
 3. Riporter rövidítés;
 4. Az első oldal, ahol az eset megtalálható a riporterben, és szükség esetén pontos oldal;

Hogyan írhatok le egy esetet az IRAC-nál?

IRAC módszer
 1. Tájékoztató esetek – Az IRAC-módszer.
 2. Lépések vázlata.
 3. Tények – Írjon egy rövid összefoglalót az eset tényeiről.
 4. Eljárástörténet – Vázolja fel az ügy történetét. ...
 5. Probléma – Azonosítsa az eset problémáját.
 6. Szabály – Sorolja fel a bíróság által azonosított vonatkozó jogszabály(oka)t.

Mikor kell és mtsait használni az MLA stílusú kvízben?

Ha három vagy több szerző van , csak az első szerzőt sorolja fel, majd az et al. (latinul „és mások”) a későbbi szerzők neve helyére.

Hogyan gépelsz és köv.

Az Et seq az „et sequentes” kifejezés rövidítése, ami latinul „és a következőket” jelenti... Az Et sequentes többféleképpen is rövidíthető, például:
 1. Et seq.
 2. Et seqq.
 3. Et sqq.
 4. & seq.
 5. & köv.
 6. & sqq.

Dőlt betűvel írod és a továbbiakat?

Erről eszembe jut az aláhúzás vagy a dőlt betű, kis- és nagybetűs idézetekkel. Ha stb. vagy stb., mivel a pont a szó része, ezért dőlt vagy aláhúzott . Az ezt a pontot követő írásjelek (mint a második példában) nincsenek dőlt betűvel vagy aláhúzva.

Hogyan idéz egy rendeletet?

A legtöbb jogi hivatkozás a dokumentum nevéből (ügy, jogszabály, jogi áttekintési cikk), a jogi sorozat rövidítéséből és a dátumból áll. A jogi sorozatok rövidítése általában számként jelenik meg, amelyet a sorozat rövidített neve követ, és egy másik számmal végződik.

Mikor kell és mások használni?

Az „et al” rövidítés. (jelentése: „és mások”) a szövegen belüli idézetek lerövidítésére szolgál három vagy több szerzővel . Így működik: Csak az első szerző vezetéknevét adja meg, majd ezt követi a „és társai”, egy vessző és például a kiadás éve (Taylor et al., 2018).