Mi az emetin alkaloidok?

Pontszám: 4,9/5 ( 41 szavazat )

Az emetin egy olyan gyógyszer, amelyet protozoaellenes szerként és hányás kiváltására is használnak . Az ipecac gyökérből állítják elő. Nevét hánytató tulajdonságairól kapta.

Mit jelent az emetin?

emetine a brit angolban (ˈɛməˌtiːn , -tɪn) vagy emetin (ˈɛmətɪn ) főnév. fehér keserű mérgező alkaloid, amelyet ipecacuanhából nyernek : a hidrokloridot amőbás fertőzések kezelésére használják.

Miért mérgező az emetin?

Az emetinről ismert, hogy szívtoxicitást okoz, és mivel in vivo kísérleteink azt mutatják, hogy az emetin ugyanolyan erősen gátolja a leucin szívfehérjékbe való beépülését, mint a cikloheximid, valószínű, hogy a toxicitás kialakulása a szívizom fehérjeszintézisének zavarától függ.

Mi az emetin kémiai neve?

Kémiai név. Emetin-dihidroklorid-pentahidrát; 6',7',10,11-tetrametoxi-metán-dihidroklorid-pentahidrát ; CAS Reg. No. 79300-07-5 (pentahidrát).

Mi az emetin hatásmechanizmusa?

Az emetin hatásmechanizmusa az eukarióta (de nem a prokarióta) sejtekben a fehérjeszintézis gátlásából áll. Gátolja a polipeptid lánc kialakulásának folyamatát. A fehérjeszintézis gátolt a parazita- és emlőssejtekben, de nem a baktériumokban.

Az Emetine gyógyszerek kémiai neve, felhasználása, tulajdonságai és hivatalos készítménye

41 kapcsolódó kérdés található

Mire használható az Emetine?

Az emetin egy olyan gyógyszer, amelyet protozoaellenes szerként és hányás kiváltására is használnak. Az ipecac gyökérből állítják elő. Nevét hánytató tulajdonságairól kapta.

Mi az Emetine kardiotoxicitása?

Az ipecac szirupban lévő emetin a választott elsősegély-kezelés számos akut mérgező szájon át történő lenyelés esetén, és magát az alkaloidot az amebiasis kezelésére használják. Kardiotoxicitás krónikus expozíciót követően fordul elő, például terápiásan amebiasisban és bulémiás ipecac-visszaélés esetén.

Mik azok a hányáscsillapító szerek?

A hányáscsillapító szerek a hányinger és hányás kiváltására használt gyógyszerek egy csoportja bizonyos lenyelt toxinok által okozott mérgezések sürgősségi kezelésére . Bár a használatát ma már nem javasolják, erre a célra a leggyakrabban használt gyógyszer az ipecac szirup.

Mi a metronidazol kémiai neve?

7.1 Farmakológia A metronidazol-hidroklorid egy szintetikus nitroimidazol-származék hidroklorid sója, amely protozoa- és antibakteriális hatással rendelkezik.

Használják még az ipecacot?

A múltban az ipecac szirupot általában hányás okozására használták azoknál az embereknél, akik mérget nyeltek le. De most már nem ajánlott . Úgy tűnik, nem működik jobban, mint az aktív szén, egy másik mérgezési szer.

Mi az Ipecac gyökér?

Ipecac, oripecacuanha, szárított rizóma és a trópusi újvilági Carapichea ipecacuanha növény gyökerei a madder családba (Rubiaceae). Ősidők óta használták, különösen gyógyszerforrásként, mérgezések kezelésére hányingert és hányást okozva.

Mire használható a klofibrát?

A klofibrátot a koleszterin és a triglicerid (zsírszerű anyagok) szintjének csökkentésére használják a vérben.

Ki fedezte fel a rezerpint?

Először Robert Wallace Wilkins használta az Egyesült Államokban 1950-ben. Molekuláris szerkezetét 1953-ban tisztázták, a természetes konfigurációját pedig 1955-ben tették közzé. 1954-ben vezették be, két évvel a klórpromazin után.

Lehet enni banánt metronidazollal?

Alkohol, avokádó, banán, csokoládé, szalámi Ne keverje ezeket a termékeket olyan gyógyszerekkel, mint a metronidazol (Flagyl) és a linezolid (Zyvox), amelyeket bakteriális fertőzések kezelésére használnak.

Miért írják fel az állatorvosok a metronidazolt?

Az állatorvosok a metronidazolt off-label gyógyszerként használják, mivel az FDA nem hagyta jóvá kutyák számára. A metronidazolt általában hasmenést okozó fertőzések kezelésére írják fel. Időnként fogászati ​​fertőzések és gyulladásos bélbetegség (IBD) kezelésére is alkalmazzák.

Mi a Flagyl mellékhatása?

MELLÉKHATÁSOK: Szédülés, fejfájás, hasmenés, hányinger, gyomorfájdalom, étvágytalanság, székrekedés, ízérzékelési változások és szájszárazság fordulhat elő. Ha ezen hatások bármelyike ​​továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, haladéktalanul értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Ez a gyógyszer a vizelet elsötétedését okozhatja.

Milyen fajtái vannak a hányáscsillapítóknak?

Néhány antiemetikum, amelyet az emberek a kemoterápia okozta hányinger leküzdésére szednek, a következők:
  • aprepitáns (Emend)
  • dexametazon (DexPak)
  • dolasetron (Anzemet)
  • graniszetron (Kytril)
  • ondansetron (zofran)
  • palonosetron (Aloxi)
  • proklórperazin (Compazine)
  • rolapitáns (Varubi)

Mi váltotta fel az ipecacot?

Az aktív szén egy másik vény nélkül kapható gyógyszer, amelyet jó kéznél tartani, bár az ipecachoz hasonlóan ez sem hasznos minden mérgezés esetén, és soha nem szabad beadni a Poison Control vagy a gyermekorvos engedélye nélkül.

Mi a leghatékonyabb hányáscsillapító?

A tropisetron, dexametazon és klórpromazin kombinációja volt a leghatékonyabb. Egy másik vizsgálat azonban, amely az opioidok által kiváltott hányingert és hányást vizsgálta a palliatív ellátásban, arról számolt be, hogy az ondansetron nem volt hatékonyabb, mint a metoklopramid vagy a placebo.

Hogyan gátolja az emetin a fehérjeszintézist?

Az emetin gátolja a fehérjeszintézist azáltal, hogy a riboszómák 40S alegységéhez kötődik, és gátolja a fehérjék transzlokációját (Akinboye és Bakare 2011).

Melyik van jelen az ipecacban?

Az Ipecac szirup bizonyos növények gyökereiből és rizómáiból származik; két aktív alkaloid hatóanyagot tartalmaz: emetint és cefaelint . Ennek a szernek a fő indikációja a hányás kiváltása, mérgező vegyületek lenyelése vagy gyógyszertúladagolás után.

Az atropin alkaloid?

atropin, mérgező kristályos anyag, amely az alkaloidoknak nevezett vegyületek osztályába tartozik, és az orvostudományban használatos. Az atropin a természetben előfordul a belladonnában (Atropa belladonna), amelyből először 1831-ben állították elő a kristályos vegyületet.

Melyik alkaloid származik lizinből?

A lizinből származó piperidin, kinolizidin, indolizidin alkaloidok az úgynevezett „igazi alkaloidok” közé tartoznak, mivel nitrogénatomjaik egy aminosavból származnak, és általában az adott aminosav prekurzor szénváza is nagyrészt érintetlenül megmarad a alkaloid szerkezet.

Hogyan működik az ipecac szirup?

Az ipecac főként a fő alkaloidok, az emetin (metilcefaelin) és a cefaelin hatásai. Mindkettő lokálisan fejti ki hatását a gyomornyálkahártya irritálásával, központilag pedig a velős kemoreceptor trigger zónájának stimulálásával hányást idéz elő .

Mennyi ideig hánysz az ipecac bevétele után?

Úgy tűnt, hogy a kis barna üvegek ipecac szirupot megoldották ezeket a problémákat. Ha gyermekeknek vagy felnőtteknek adják, az ipecac legtöbbjük 20-30 percen belül hányást okozott.