Mi az a box office bomba?

Pontszám: 5/5 ( 57 szavazat )

A box-office bomba vagy box-office flop olyan film, amely veszteséges vagy nagy sikertelennek minősül a mozibemutató során.

Mi számít kasszabombának?

A film- és médiaiparban, ha a mozikban bemutatott film nem éri el a nagy összeget , akkor azt box office bombának (vagy box office flopnak) tekintik, így pénzt veszít a forgalmazó, a stúdió és/vagy a produkciós cég. hogy befektetett abba.

Mi minden idők legnagyobb kasszabombája?

'Plútó Nash kalandjai' A film valaha volt egyik legnagyobb bukása: 100 millió dollár volt a gyártási költségvetés, de csak 7,1 millió dollárt keresett a mozikban világszerte, ami azt jelenti, hogy 92,9 millió dollárt veszített.

Miért bombáznak a filmek a pénztáraknál?

Egyes filmeket bukottnak neveznek, mert nem tudnak annyi pénzt keresni a pénztáraknál, mint amennyibe az előállítás és a kiadás kerül . ... Más filmeket néha bukottnak neveznek, amikor súlyosan alulteljesítik az elvárásokat, és esetleg nem elég sikeresek ahhoz, hogy elindítsanak egy új film franchise-t.

Mi volt az első kasszabomba?

Intolerancia (1916) Ezt a filmet Griffith korábbi filmjének nyereségéből finanszírozták. A Születéstől eltérően azonban az Intolerance – közel 2 millió dolláros csillagászati ​​költségvetéssel – a filmtörténet első több millió dolláros kasszabombája lett.

Minden idők 10 LEGNAGYOBB pénztárbombája

44 kapcsolódó kérdés található

A színészek kapnak fizetést, ha egy film elbukik?

A színészi szerződések fizetési ütemezése független a produkció bármely más összetevőjétől . ... Az egyéni színészi kompenzáció a legtöbb rész napidíjas SAG minimumától a hat, hét vagy akár nyolc számjegyű szerződéses összegig terjedhet.

Melyik film veszítette el a legtöbb pénzt a történelemben?

A 2021. májusi adatok szerint minden idők legnagyobb filmes bukása a Disney 2020-as „Mulan” remake -je volt, összesen 146,36 millió dolláros veszteséggel a globális pénztáraknál.

A legtöbb film veszít pénzt?

Nincs olyan iparág a bolygón, amely a projektek 80% -án pénzt veszít, de a fennmaradó 20%-on mindent megtérít, különösen akkor, ha mindegyikre 25-250 millió dollárt költenek (például filmkészítés). ... Ennek ellenére még mindig rengeteg olyan projekt van, amely pénzt veszít.

Melyik a valaha készült legalacsonyabb költségvetésű film?

Az egyik legsikeresebb kis költségvetésű film az 1999-es The Blair Witch Project volt. Költségvetése körülbelül 60 000 dollár volt, de világszerte csaknem 249 millió dollár bevételt hozott. Könyveket, videojáték-trilógiát és kevésbé népszerű folytatást szült.

Mi volt a legdrágább filmes bukta?

Minden idők 10 legdrágább filmje
  • Pluto Nash kalandjai. Gyártási költségvetés: 100 millió dollár | Veszteség: 96 millió dollár. ...
  • Lopakodás. Gyártási költségvetés: 135 millió dollár | Veszteség: 96 millió dollár. ...
  • 47 rónin. Gyártási költségvetés: 175 millió dollár | Veszteség: 98 millió dollár. ...
  • A magányos farkas. ...
  • Titan AE. ...
  • A Marsnak anyukra van szüksége. ...
  • Monster Trucks. ...
  • John Carter.

A színészek kapnak bruttó százalékot?

A legjobb filmsztárok éveken keresztül gyakran kötöttek szerződéseket, és fizettek nekik egy százalékot – néha akár 20%-ot is – a stúdió bevételeiből a film első dollárjából, még akkor is, ha a film bukásának bizonyult, ami a filmbe került. stúdió milliókat.

Mi a kasszák bevétele?

A kasszabevétel kifejezés a mozijegy-eladásokból származó teljes bevételt jelenti. Elsősorban egy film kereskedelmi sikerének mérésére és összehasonlítására szolgál. A jegyeladások általában a filmipar teljes bevételének nagy részét teszik ki, ugyanakkor a.

Mennyibe kerül egy film forgatása?

Egy nagy stúdiófilm elkészítésének átlagos költsége körülbelül 65 millió dollár volt. A gyártási költségek azonban nem fedezik a forgalmazást és a marketinget, ami átlagosan további 35 millió dollárt tesz ki, így egy nagy film elkészítésének és forgalmazásának összköltsége körülbelül 100 millió dollár .

Mit ér Tom Cruise?

Tom Cruise nettó értéke Tom Cruise becsült nettó vagyona 600 millió dollár .

Melyik minden idők legsikeresebb független filmje?

A Teenage Mutant Ninja Turtles 1990-ben a New Line Cinema moziból több mint 100 millió dollár bevételt termelt az Egyesült Államokban, így ez a legsikeresebb független film volt a box-office történetében.

Miért veszít annyi film pénzt?

A legtöbb film pénzt veszít. Valójában 80%-a igen . Ennek a jelenségnek az alapvető oka egyszerű. ... Például a filmgyártásból vad túlkínálat van – körülbelül 600-700 darab évente –, miközben csak körülbelül 200 jut még tisztességes megjelenéshez, ami lehetővé teszi a hozamot, még kevésbé a nyereséget.

Hogyan veszített pénzt Forrest Gump?

Winston Groom 350 000 dollárt kapott Forrest Gump című regényének forgatókönyvéért, és a film nettó nyereségének 3 százalékára szerződött. A Paramount és a film producerei azonban nem fizették ki neki a százalékot , hollywoodi könyvelés alapján azt feltételezték, hogy a kasszasiker film pénzt veszített.

Miért kerül ennyi pénzbe egy film elkészítése?

A film forgatásához szükséges felszerelések és kellékek is nagyon drágák . ... A díszlettervezés és az effektusok is sok pénzt igényelnek, különösen a kasszasiker akciófilmekben. A dolgok felfújása nem olcsó; a biztonsági előírások és maga a nyersanyag között ezek a költségek könnyen akár milliókat is elérhetnek.

Mi a legrosszabb film valaha?

Ed Wood 9. terve az Űrűrből című filmjét a The Golden Turkey Awards a "legrosszabb filmnek" minősítette. Ez a film jelentette Lugosi Béla utolsó filmes szereplését.

Mennyi a filmsztár fizetése?

Mennyit keres egy színész? A színészek átlagos fizetése 40 860 dollár volt 2019-ben. A legjobban fizetett 25 százalék 58 580 dollárt keresett abban az évben, míg a legrosszabbul fizetett 25 százalék 25 180 dollárt.

Hogyan kapnak fizetést a Netflix színészei?

Eredeti válasz: Kapnak pénzt a színészek a Netflix műsoraiért? A színészek fizetést kapnak a forgatáson eltöltött időért , és „maradékot” is kaphatnak a később a Netflixen vagy más streaming szolgáltatásokon megjelenő műsorokért. Általában a kis szerepeket és a háttérszínészeket csak a forgatás alatt eltöltött időért fizetik.

Ki fizeti a film költségvetését?

A költségvetés nem tartalmazza a film promócióját és marketingjét, ami a filmforgalmazó feladata. A filmfinanszírozást magánbefektetőtől, szponzortól, termékmegjelenítőtől, filmstúdiótól, szórakoztatóipari cégtől és zsebpénzből lehet szerezni.