Mi a másik szó a gazságra?

Pontszám: 5/5 ( 53 szavazat )

Ezen az oldalon 38 szinonimát, ellentmondást, idiomatikus kifejezést és rokon szavakat fedezhet fel a gazságra , mint például: ördög , diablerie, gazemberség, aljasság, aljasság, ravaszság, gonoszság, bűnösség, álnokság, pazarlás és ciki.

Mi a totalitarizmus másik neve?

zsarnokság , tekintélyelvűség, despotizmus, autokrácia, diktatúra.

Mi a gazság definíciója?

British Dictionary definíciók rascality rascality. / (rɑːˈskælɪtɪ) / főnév többes szám -ties . huncut, rossz hírű vagy tisztességtelen jellem, viselkedés vagy cselekvés .

Mi a totalitárius állam másik neve?

Ezen az oldalon 26 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a totalitarizmusra, mint például: zsarnokság , tekintélyelvűség, diktatúra, fasizmus, autokrácia, despotizmus, abszolutizmus, politika, totalizmus, túl és császárság.

Mi a gazember szinonimája?

(vagy pikkelysömör), bűnbaj, gazember , varlet, gazember.

Mit jelent a RASSZALITÁS szó?

39 kapcsolódó kérdés található

Rascal sértés?

alantas, tisztességtelen vagy gátlástalan személy. huncut személy vagy állat: Az a gyerek egy igazi gazember.

Milyen állat a gazember?

A film Sterling North 1963-as önéletrajzi regényén, Rascal, A Memoir of a Better Era című könyvén alapul. A múltban Rascal, a gyerekeknek szánt animék népszerű kitalált mosómedve karaktere házi kedvencként nyilvánult meg a japán háztartásokban, ami számtalan nemzeti örökség pusztulásához vezetett.

Mit jelent leegyszerűsítve a totalitárius?

A totalitarizmus egy olyan kormányzati forma, amely megpróbálja érvényesíteni a teljes ellenőrzést polgárai élete felett . Erős központi szabály jellemzi, amely megpróbálja az egyéni élet minden aspektusát ellenőrizni és irányítani kényszerrel és elnyomással. Nem teszi lehetővé az egyéni szabadságot.

Mi a különbség az autoriter és a totalitárius között?

A tekintélyelvű uralkodó inkább az egyéni hatalomra koncentrál , míg a totalitárius uralkodó inkább egy elbűvölő ideológus, aki azt állítja, hogy a nép vagy az állam érdekeit tartja szem előtt.

Mit jelent a fasizmus a történelemben?

A fasizmust általában olyan politikai mozgalomként határozzák meg, amely felkarolja a szélsőjobboldali nacionalizmust és az ellenzék erőszakos elnyomását, és mindezt tekintélyelvű kormány felügyeli. A fasiszták határozottan ellenzik a marxizmust, a liberalizmust és a demokráciát, és úgy vélik, hogy az állam elsőbbséget élvez az egyéni érdekekkel szemben.

Ornery vagy Onery?

Melléknévként az ornery és az onery között az a különbség, hogy az ornery (apalachei) fanyar, makacs, nem tetsző, míg az onery (mi|különösen|déli).

Mi az a visszafordíthatatlan gazság?

A visszafordíthatatlan gazság eleme felforgat minden állandóság, stabilitás és bizonyosság iránti vágyat . Helyette egy dolog megbecsülése, az ízlelés, a hála, a kapcsolat. Képzeld el, hogy egy tökéletes jövőre szeretnél felkészülni.

Mit jelent a ravaszság?

1a : gazság . b : gazember vagy huncut cselekedet. 2 elavult : gazember huncutság.

Mi a totalitarizmus 7 vonása?

A készlet feltételei (7)
  • Végrehajtási módszerek. • rendőrterror • indoktrináció • cenzúra • üldözés.
  • Modern technológia. • tömegkommunikáció a propaganda terjesztésére • fejlett katonai fegyverek.
  • A társadalom állami ellenőrzése. ...
  • Dinamikus vezető. ...
  • Ideológia. ...
  • Az egyének állami ellenőrzése. ...
  • Diktatúra és egypárti uralom.

Mi az autoriter kormányzat 3 típusa?

A tekintélyelvű kormányok típusai közé tartozik az abszolút monarchia, a katonai diktatúra és az ideológiai alapú rendszerek .

Miért öltek meg japán katonák annyi civilt a Nanking China kvízben?

Miért öltek meg a japán katonák annyi civilt a kínai Nankingban? A parancsnokok arra biztatták katonáikat, hogy legyenek a lehető legbrutálisabbak . Mi történt, amikor a spanyol kormány nem tudta leküzdeni a társadalmi és gazdasági problémákat a nagy gazdasági világválság idején?

Mi a különbség a totalitarizmus és a fasizmus között?

A totalitarizmus és a fasizmus közötti különbségek: 1. A totalitarizmus az egyszerű hatalomról szól, míg a fasizmusban mindent a fogalom integritásának megőrzéséért tesznek . ... A totalitarizmus birtokolja a mérvadó hatalmat az egész államban, míg a fasizmus nagy hatalmat tekint minden rendszerellenes tevékenység ellenőrzésére.

Mit jelent a totalitárius párt?

A totalitárius politikai rendszer az , amelyben egyetlen politikai párt van, amely mindent irányít, és nem enged be egyetlen ellenzéki pártot sem .

Mit jelent megbékélés?

Megbékélés, a sértett ország tárgyalások útján történő megbékítésére irányuló külpolitika a háború megelőzése érdekében . A kiváló példa Nagy-Britannia fasiszta Olaszországgal és náci Németországgal szembeni politikája az 1930-as években.

A Rascal átokszó?

A gazemberek huncutok , de az a szándékuk, hogy szórakozzanak, semmint kegyetlenkedjenek. A fegyveres rabló nem gazember, de az osztálybohóc gazember. A szó eredete azonban negatívabb jelentéssel bír: a 14. századi rascaile „alacsony osztályú embereket” jelentett, az ófrancia rascaille szóból, „zúgó vagy csőcselék”.

Rascal egy állat?

Annak ellenére, hogy Japánban a legnépszerűbb, Rascal az Egyesült Államokból származik – igazi állatként . Sterling North író 1963-ban írt róla először a Rascal: A Memoir of a Better Era című gyermekregényben North Wisconsinban élő fiataljairól.

Milyen a pimasz ember?

A pimasz azt jelenti, hogy merész, pimasz és kissé durva , de talán egy kicsit játékos és mulatságos is. A Cheeky egy olyan jelző, amelyet általában egy személy vagy tevékenységeik vagy megjegyzéseik leírására használnak.

Mit jelent a pimasz a brit szlengben?

Pimasz: Pimasznak lenni azt jelenti, hogy szelídnek vagy kissé okosnak lenni . Ha figyelembe vesszük a brit humort, azt mondanám, hogy a legtöbb ember itt egy kicsit pimasz. ... Diddle: Milyen ostoba kifejezést kell használni, ha átvernek, Nagy-Britannia.