Mi az aja ekadashi?

Pontszám: 4,6/5 ( 37 szavazat )

Az Aja Ekadashi az az ekadashi, amelyet a Krishna Paksha (a hold sötét kéthete) idején figyelnek meg a hindu „Bhadrapada” hónapban. ... Az Aja Ekadashi ünnepséget Lord Visnunak és Lakshmi istennőnek, hitvesének szentelték . A hinduk úgy vélik, hogy ez a vra a leghasznosabb.

Mi a jelentősége Aja Ekadashinak?

Az Aja Ekadashi Vrat nagyon jelentős a hinduk számára. Úgy tartják, hogy a megfelelő ünnepélyes rituálék betartásával elveszi az ember minden bűnét és vétkét . Egyes helyeken a bhakták Ratri Jagarant is szerveznek.

Mit együnk az Aja Ekadashin?

Készítsen payas-t vagy bármilyen más vegetáriánus desszertet . Akár gyümölcsöt is kínálhat. Ezután kínáljon Paanból, Supariból, egy barna kókuszdióból, banánból és/vagy más gyümölcsökből, Chandanból, Kumkumból, Haldiból, Akshatból és Dakshinából álló Tamboolamot. Olvassa el az Aja Ekadashi Vrat Katha-t.

Melyik Ekadashi a legerősebb?

A Nirjala Ekadashi egy hindu szent nap, amely a hindu Jyestha hónap gyarapodó kéthetének (május/június) 11. holdnapjára (Ekadashi) esik. Ez az ekadashi az ezen a napon megfigyelt víz nélküli (Nir-jala) böjtről kapta a nevét. A 24 Ekadashi közül a legszigorúbbnak, ennélfogva a legszentebbnek tartják.

Mi a történet Ekadashi mögött?

Vishnu és a démon között csata kezdődött, és Vishnu rájött, hogy új fegyverre van szükség Muran megöléséhez . ... Vishnu, aki elégedett volt, Ekadashinak nevezte el az istennőt, és kérte, hogy kérjen áldást. Ekadashi ehelyett könyörgött Visnuhoz, hogy azok, akik aznap böjtöt tartottak, váltsák meg bűneiket.

Aja Ekadashi Vrat Katha - अजा एकादशी व्रत कथा - Aja Ekadashi Ki Kahani 2021 - अजातीककाए

35 kapcsolódó kérdés található