Mi az a 3. szintű újravizsgálat?

Pontszám: 4,4/5 ( 71 szavazat )

A Tier 3 vizsgálat, korábban National Agency Check with Law and Credit (NACLC), a következőkből áll: ... Lefutnak egy hitelképesség-ellenőrzést és felülvizsgálják a pénzügyi előzményeket a beszedések , terhelések, túlzott adósság/jövedelem arány tekintetében. , zálogjog, csődeljárás és polgári bírósági ítéletek.

A T3 titkos engedély?

A T3 a nem kritikusan érzékeny pozíciók esetén szükséges vizsgálat, és/vagy „L” hozzáférésre vagy bizalmas vagy titkos információkhoz való hozzáférésre való jogosultságot igénylő pozíciók esetén szükséges .

Mi az a T3 vizsgálat, mennyi ideig tart a T3 vizsgálat?

Ez a folyamat hosszadalmas, és az irodájának ennek megfelelően kell terveznie. A jelenlegi átlagos OPM-feldolgozási idő egy Tier 3/5 vizsgálatnál a benyújtástól a lezárásig 163 nap a Tier 3 és 383 nap egy Tier 5 esetében.

Mi az a 3-as szintű biztonsági tanúsítvány?

Biztonsági tanúsítvány 3. szint: Bizalmas A bizalmas biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezők hozzáférhetnek olyan anyagokhoz, amelyekről ésszerűen feltételezhető, hogy mérhető károkat okoznak a nemzetbiztonságban . A legtöbb katona rendelkezik ezzel a biztonsági tanúsítvánnyal.

Mennyi ideig tart egy Tier 3 titkosítás?

Jelenleg 107 napot vesz igénybe a titkos biztonsági tanúsítvány feldolgozása. Ezek a számok csak a DoD/Iparági biztonsági tanúsítványt kérelmezőkre vonatkoznak. Az összes jelentkező feldolgozási ideje (aktív katonaság, civilek és a hírszerző közösség) és általában valamivel alacsonyabb.

Miért nem küldik be időszakos újravizsgálatra

26 kapcsolódó kérdés található

Mi az, ami kizárja Önt a közbizalom megszerzéséből?

A kormány megtagadhatja, felfüggesztheti vagy visszavonhatja a biztonsági engedélyét a kábítószerekkel való helytelen vagy illegális részvétel miatt. A kábítószerrel való részvétel kizárása magában foglalhatja a kábítószerek, például a marihuána használatát, amelyek az állami törvények szerint legálisak, de a szövetségi törvények szerint illegálisak. ... Kábítószerrel való visszaélés. Illegális kábítószer-birtoklás.

Mi az a Tier 2 engedély?

A 2. szint a mérsékelt kockázatú nyilvános bizalmi pozíciónak minősített nem érzékeny pozíciók vizsgálata . A 2. szintű vizsgálatokat az SF 85P használatával kell elvégezni.

Mennyit ér egy Top Secret SCI engedély?

A ClearanceJobs.com jelentése szerint a biztonsági engedéllyel rendelkező szakemberek „átlagos teljes kompenzációja” körülbelül 90 000 dollár .

Mi az a 3. szintű háttérellenőrzés?

A Tier 3 vizsgálat, korábban National Agency Check with Law and Credit (NACLC), a következőkből áll: ... Lefutnak egy hitelképesség-ellenőrzést és felülvizsgálják a pénzügyi előzményeket a beszedések , terhelések, túlzott adósság/jövedelem arány tekintetében. , zálogjog, csődeljárás és polgári bírósági ítéletek.

Mi a vámkezelés 3 kategóriája?

A biztonsági tanúsítványnak három alapvető szintje van: bizalmas, titkos és szigorúan titkos .

Mi a biztonsági tanúsítvány 5 szintje?

A nemzeti biztonsági tanúsítványok ötszintű hierarchiát alkotnak, a hozzáférhető anyagok besorolásától függően – Baseline Personal Security Standard (BPSS), Terrorelhárítási Ellenőrzés (CTC), Továbbfejlesztett Alapszintű Standard (EBS), Biztonsági ellenőrzés (SC) és Developed Vetting (DV) .

A titkos engedély magasabb, mint a közbizalom?

A rövid válasz. Attól függ. A biztonsági átvizsgálási folyamat része a közbizalom értékelésének . ... Ha a közbizalmi pozíció magasabb biztonsági tanúsítványt igényel, akkor a kérelmező újabb vizsgálaton és elbíráláson menne keresztül a magasabb biztonsági szint követelményeinek fedezésére.

Befolyásolhatják-e a családtagok a biztonsági engedélyt?

Bizonyos körülmények között a kérelmező házastársát vagy élettársát biztonsági ellenőrzésnek vethetik alá . Ha szigorúan titkos szintű engedélyt kérnek, a nemzeti ügynökség ellenőrzi a férjét vagy a feleségét; ez az ellenőrzés azonban az ő engedélyükkel történne.

Kikérdeznek embereket titkos átvizsgálás céljából?

Az Önnel kapcsolatos biztonsági átvizsgálási vizsgálatok némelyike személyes meghallgatást foglal magában – ez a nyomozási folyamat rutinszerű része. Általában a nyomozónak lesznek kérdései, és ez lehetőséget ad neki, hogy felkérje Önt a dolgok tisztázására vagy magyarázatára.

Létezik interjú a titkos átvizsgáláshoz?

A kérdező megpróbál néhány dolgot meghatározni a biztonsági problémák megoldása érdekében. ... A biztonsági átvizsgálási interjú természeténél fogva tolakodó, de enélkül nem lehet engedélyt szerezni . Komoly ügyről van szó, amely teljes odafigyelést igényel – de egyfajta szükséges rossz is ahhoz, hogy karrierje előrehaladjon.

Mit ellenőriznek a titkos biztonsági tanúsítványon?

Minden jelentkezőnél hitel- és bűnügyi előélet-ellenőrzést végeznek. A szigorúan titkos biztonsági tanúsítványhoz a háttérvizsgálat további iratellenőrzéseket tartalmaz, amelyek igazolhatják a kérelmező és a családtagok állampolgárságát, valamint a születési, iskolai végzettség, foglalkoztatási előzmények és katonai előzmények ellenőrzését.

Milyen messzire nyúlik vissza egy Naci háttérellenőrzés?

A NACI 5 évig használható, és az elemek között szerepel egy kitöltött nemzeti ügynökségi ellenőrzés, ahol lekérdezik a szövetségi ügynökségek adatbázisait, és egy bűnüldözési ellenőrzés. Írásbeli levelezés szükséges az iskolai végzettség, a foglalkoztatás és a karakterreferenciák ellenőrzéséhez.

A biztonsági engedélyek hány százalékát tagadják meg?

Még az is felmerülhet, hogy folytatnia kell-e a folyamatot, különösen, ha nem kap fizetést, amíg vár. De ne essünk kétségbe – az összes ideiglenes biztonsági engedély 20-30%-át megtagadják, de ez jelentősen eltér a végleges engedélyek megtagadásainak számától, amely 1% körül mozog.

Mit tartalmaz az 1. szintű háttérellenőrzés?

1. szint – alacsony kockázatú pozíciók, nem érzékeny pozíciók, valamint kormányzati létesítményekhez és számítógépes rendszerekhez való fizikai és/vagy logikai hozzáféréssel járó pozíciók .

Mennyivel növeli a fizetést a TS SCI engedély?

A TS SCI engedély az Ön területén átlagosan évi 118 057 dollárt tesz ki, ami 2731 dollárral (2%-kal) több, mint a 115 326 dolláros országos éves átlagkereset.

Mennyi ideig tart egy szigorúan titkos újranyomozás?

A múltban a DoD jelentős lemaradása volt a biztonsági engedélyek és a függőben lévő újbóli vizsgálatok terén, különösen a SZIGORÚAN TITKOS szintű hozzáférés tekintetében. A BIZALMAS vagy TITKOS felhatalmazás általában 1 és 3 hónap közötti időt vesz igénybe. A SZIGORÚAN TITKOS valószínűleg 4-8 hónapig tart .

A Top Secret SCI-hez poligráf szükséges?

Poligráfos tesztek kísérik egyes szigorúan titkos vagy TS/SCI engedélyeket; azonban nem kötelesek megszerezni egyik típusú engedélyt sem, és nem képezik részét az engedélyezési háttérvizsgálatnak.

Mi az a 2. szintű háttérellenőrzés OPM?

Mérsékelt kockázat (nem kritikus érzékeny), úgynevezett Tier 2, egy MBI (Moderate Background Investigation) . 5N-nek is nevezik a nem informatikai pozíciókhoz, és 5C-nek az informatikai pozíciókhoz a DHS-nél. Kicsit kevésbé invazív, mint egy Tier 3, de így is eleget gyűjt a történelemből ahhoz, hogy meghatározza karakterét és megítélését.

Mi az a Naclc engedély?

A National Agency Check with Local Agency and Credit Checks (NACLC) egyfajta háttérellenőrzés, amely az Egyesült Államokban szükséges a biztonsági tanúsítványok megadásához . ... A NACLC-t a Bizalmas, Titkos és L hozzáférési szintű vállalkozók kezdeti vizsgálataként fogják használni.

Mi az a Tier 2r vizsgálat?

A FIS Tier 2 szabványos háttérvizsgálata megfelel a nem érzékeny pozíciókra vonatkozó alkalmassági vizsgálati követelménynek, amelyet mérsékelt kockázatú nyilvános bizalomnak minősítettek (ezt a 85P szabványos űrlapon kérték). ... Az ügynökségeknek háttérvizsgálatot kell kezdeményezniük minden alkalmazottra és vállalkozóra vonatkozóan, mielőtt engedélyeznék az FTI-hez való hozzáférést.