Mi az előírás szinonimája?

Pontszám: 4,9/5 ( 44 szavazat )

Az előírások néhány gyakori szinonimája a kánon, törvény, rendelet, rendelet, szabály és törvény .

Milyen szinonimái vannak az előírásnak?

előírás szinonimája
 • alapigazság.
 • kánon.
 • parancsolat.
 • doktrína.
 • dogma.
 • rendelet.
 • tan.
 • mondás.

Mit jelent az előírás?

1: parancs vagy elv, amelyet különösen általános cselekvési szabálynak szántak . 2 : törvényesen létrehozott hatóság által beosztott tisztviselő részére kiadott végzés. Válassza ki a megfelelő szinonimát Példamondatok További információ az előírásról.

A mottó egy előírás?

Főnevekként a mottó és az előírás közötti különbség az, hogy a mottó a mottó, míg az előírás szabály vagy elv , különösen a személyes magatartást szabályozó.

Milyen példák vannak az előírásokra?

Ezek az előírások, amelyek szerint élni kell.
 • Elég idő. "A pillangó nem hónapokat, hanem pillanatokat számol, és elég ideje van." –...
 • Igazi bölcsesség. "A legbölcsebbek a saját útjukat követik." –...
 • Miről szól az élet. „Az élet nem önmagad megtalálásáról szól. ...
 • Elfogad. „Fogadd el, amin nem tudsz változtatni. ...
 • Előrehalad. ...
 • Átirányítás. ...
 • Jobb mint. ...
 • Először álmodj.

Előírások – Kiejtési példák és szinonimák jelentése

38 kapcsolódó kérdés található

Mi a mondat az előírásra?

Előírás mondat példa. Ez nem más, mint Krisztus igehirdetése és parancsolata . A témával kapcsolatos egyházi előírás legkorábbi példája a kan. Ez sérti az angol jog minden előírását, valamint a természetes igazságszolgáltatást.

Mi az írásbeli előírás?

A Wonder by RJ Palacioban Browne úr havonta rendel tanítványaihoz egy előírást, amelyről megvitatják és esszét írnak. Az előírásokat „igazán fontos dolgokra vonatkozó szabályokként” határozza meg. Mr. ... Elolvasták a parancsot, és azonnal írni kezdenek.

Mi az előírás és koncepció?

ez a fogalom az elmében, tapasztalatból, érvelésből és/vagy képzeletből származó megértés ; egy általánosítás (általános, alapforma) vagy absztrakció (mentális benyomás), egy adott eset vagy előfordulás halmazának (a fogalom sajátos, bár eltérő, rögzített megnyilvánulásai), míg az előírás egy ...

Mi az a személyes előírás?

szabály. Személyes magatartást szabályozó szabály vagy elv . Az előírás lehet olyan rendelet, amely egy vagy több konkrét személyt vagy személyeket közvetlenül és jogszerűen kötelez valami megtételére, különösen a törvények betartásának ösztönzése érdekében.

Mi a kataklizma szinonimája?

katasztrófa, katasztrófa , csapás, tragédia, Isten cselekedete, pusztítás, válság, holokauszt, tönkretétel, tönkretétel, felfordulás, görcs, ütés, sokk, fordított, baj, próba, megpróbáltatás. szerencsétlenség, szerencsétlenség, baleset, véletlen, szerencsétlenség, jaj, csapás, szorongás.

Mi a üldözött szinonimája?

Az üldözés néhány gyakori szinonimája az üldözés, a követés és a nyom. Míg ezek a szavak azt jelentik, hogy „valami vagy valaki után vagy nyomában kell menni”, a hajsza folyamatos erőfeszítést sugall az előzésre, elérésre vagy elérésre.

Mi a scathing szinonimája?

A csípés néhány gyakori szinonimája a fanyar, maró és maró. Míg mindezek a szavak azt jelentik, hogy „csípősen éles”, a csípős támadások felháborodó támadásokat jelentenek, amelyeket heves súlyossággal hajtanak végre.

A beszéd melyik része az előírás?

főnév . cselekvési vagy magatartási szabályként adott parancs vagy utasítás.

Mi a Maxim szinonimája?

mondás, közmondás , aforizma, közmondás, mottó, látta, axióma, dictum, előírás, epigramma. jelmondat, szlogen, mellékszó, jelszó. közhely, közhely, közhely bon mot. ritka apofthegma.

Mit jelent az előírás a Bibliában?

Az előírás meghatározása egy vezérelv vagy szabály, amelyet a magatartás ellenőrzésére, befolyásolására vagy szabályozására használnak . Példa erre a parancsra a Tízparancsolatban található parancsolat. ... Egy szabály vagy elv, különösen a személyes magatartást szabályozó.

Hogyan írsz előírást?

Saját előírás-projekt létrehozásához:
 1. Olvassa el a Wonder könyve(ke)t és/vagy nézze meg a filmet.
 2. Határozza meg, mit jelent az előírás!
 3. Beszéljen az előírásokról és arról, hogy mit tanult róluk a könyvből vagy filmből.
 4. Döntse el, milyen gyakran fog egy új előírásra összpontosítani.

Mi az alapvető előírás?

n. 5 elv, törvény stb., amely egy eszme vagy rendszer alapjául szolgál. a egy harmonikus sorozat fő vagy legalacsonyabb hangja . b egy akkord mélyhangja gyökérhelyzetben.

Mi a különbség az előírások és a törvények között?

A szövegkörnyezetben|legal|lang=en az előírás és a törvény közötti különbséget jelenti. az, hogy az előírás (jogi) írásbeli parancs, különösen fizetési felszólítás, míg a törvény a társadalom (jogi) (köztörvényes) törvényes szabálya, amelyet az általa irányítottak adtak törvényerővel.

Mi az Egyház előírása?

A katolikus egyházban az Egyház előírásai, amelyeket néha az Egyház parancsolatainak is neveznek, bizonyos törvények, amelyeket a hívekre nézve kötelező érvényűnek tekintenek . Amint általában értik, erkölcsi és egyházi jellegűek, széles jellegűek és korlátozott számban.

Mit jelent a kiadott előírás?

Megrendelés, végzés, garancia vagy eljárás . Hatóságtól származó parancs vagy utasítás egy tisztnek vagy tiszti testületnek, amely arra utasítja ezt a tisztet vagy tiszteket, hogy a hatáskörükön belül valamilyen tevékenységet hajtsanak végre. Magatartási vagy cselekvési normát előíró szabály.

Mik a törvényi előírások?

46. ​​Előírások.- (1) A határozatot hozó Bíróság a határozatot hozó bíróság kérelmére, ha úgy ítéli meg, előírást adhat bármely más bíróságnak, amely az ilyen határozat végrehajtására illetékes lenne. ítélet -adós és az előírásban meghatározott.

Mi az a tanóra?

A diákoknak lehetőségük van arra, hogy osztálytársaikat és tananyagaikat még szorosabban bevonják az előírásokba, amelyek kis vitacsoportok, amelyek hetente találkoznak egy adott kurzus olvasmányainak és témáinak további feltárása érdekében .

Mi a pozitív előírás?

A Tóra egyik előírása, a micva, egy isteni parancs, amelyet a Pentateuchus tartalmaz, és lehet pozitív előírás – parancs, hogy tegyünk valamit – vagy negatív előírás – parancs, hogy tartózkodjunk valamitől. A jótékonykodás parancsa például pozitív előírás.

Mi a kedves előírás?

Az előírás így hangzik: „ Ha választhat, hogy helyes vagy kedves, VÁLASSZA KEDVESSÉGET .” Ez az előírás azt jelenti, hogy kedvesnek kell lenni.