Mi az a inguinocruralis hernia?

Pontszám: 4,1/5 ( 15 szavazat )

a bélhurok femorális sérvének kiemelkedése a combcsontba , egy csőszerű járatba, amely idegeket és ereket visz a combba; ez a típus gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál. Más néven crural hernia és femorocele.

Mennyire súlyos a bélsérv?

A legtöbb combcsontsérv nem okoz tüneteket. Időnként azonban súlyos problémákhoz vezethetnek, ha a sérv akadályozza és gátolja a belek véráramlását . Ezt fojtott sérvnek nevezik – ez orvosi vészhelyzet, és azonnali műtétet igényel.

Mennyire súlyos a combcsontsérv?

Kilátások combcsontsérv után A combsérv általában nem életveszélyes egészségügyi állapot. A sérv fulladása azonban életveszélyessé válhat, és sürgősségi műtéttel kell kezelni.

Mik a combcsontsérv tünetei?

A combcsontsérv tünetei közé tartozik az ágyékban vagy a belső combban kialakuló csomó és lágyéki kellemetlenség . Súlyos esetben gyomorfájdalmat, hányást okozhat... Fojtott combsérv
 • hirtelen, súlyosbodó fájdalom és rendkívüli érzékenység a sérv körül.
 • láz.
 • hányinger.
 • gyors szívverés.
 • bőrpír a dudor körül.
 • hányás.

Hogyan javítható a bélsérv?

A lágyéksérv műtéttel javítható, hogy a dudor a helyére kerüljön, és erősítse a hasfal gyengeségét. A műtétet általában akkor javasolják, ha fájdalmat okozó sérve van, súlyos vagy tartós tüneteket okoz, vagy ha bármilyen súlyos szövődmény jelentkezik.

28 kapcsolódó kérdés található

Lehet évekig élni sérvvel?

A sérvek nem múlnak el maguktól . Csak műtéttel lehet helyreállítani a sérvet. Sokan hónapokkal vagy akár évekkel is elhalaszthatják a műtétet. És néhány embernek soha nem lesz szüksége műtétre egy kis sérv miatt.

A sérv megváltoztathatja a bélmozgást?

Székrekedés és bélelzáródás A sérv egyik veszélyes aspektusa az, hogy negatívan befolyásolhatják a székletürítést (és talán még a vizelést is).

Mit lehet összetéveszteni a sérvvel?

(SLS). Az SLS szerint a sérveket tévesen diagnosztizálhatják a nők, és ehelyett petefészekcisztáknak, miómáknak, endometriózisnak vagy más hasi problémáknak tekinthetők. A női sérv kicsi és belső lehet. Az SLS szerint nem biztos, hogy olyan dudorok, amelyek a vizsgálat során érezhetők, vagy a testen kívül láthatóak.

Mit lehet összetéveszteni a combcsontsérvvel?

A fossa femoralis lipoma egy gyengén felismert entitás, amely combcsontsérvet utánozhat.

Hogyan ellenőrizhetem magam, hogy nincs-e sérv?

Hogyan mondhatjuk el, hogy sérve van
 1. Érezzen egy csomót vagy duzzanatot a szeméremcsont körül.
 2. Ha talál egy csomót, jegyezze fel, hol van, és feküdjön le.
 3. A csomó eltűnt vagy kisebb lett? Ha igen, akkor sérv lehet.
 4. Érez kellemetlenséget köhögéskor vagy nehéz tárgyak emelésekor? Szinte biztos, hogy sérv.

Hogyan lehet különbséget tenni a lágyéksérv és a combsérv között?

A combcsont-csatorna közvetlenül az inguinalis ínszalag alatt és a szeméremcsomó oldalsó részén található. Következésképpen a combcsonti sérv a szeméremcsomó alatt és oldalirányban halad át, míg a lágyéksérv felül és annak mediálisán lesz látható . A femorális csatorna kulcsfontosságú mérföldköve a combvéna.

Elmúlnak a combcsontsérvek?

Nem múlnak el maguktól . Más típusú sérvekhez képest a combcsontsérveknél gyakrabban akad el a vékonybél a gyenge területen. A sebész javasolhatja a combcsontsérv-javító műtétet.

Melyik lábban van a femorális artéria?

A femorális artéria a fő véredény, amely vérrel látja el a lábát. A felső combodban van, közvetlenül az ágyékod közelében.

A sérv elzárhatja a beleit?

Sérvek: A bélszakaszok áttörhetik a hasfal legyengült szakaszát . Ez egy dudort hoz létre, ahol a bél elzáródhat, ha beszorul vagy szorosan beszorul azon a helyen, ahol áthatol a hasfalon.

Mi történik, ha a sérvet nem kezelik?

"A sérv nem gyógyul magától – ha nem kezelik, általában nagyobbak és fájdalmasabbak lesznek, és bizonyos esetekben komoly egészségügyi kockázatokat is okozhatnak." Ha a fal, amelyen keresztül a bél kinyúlik, bezárul, az fojtott sérvet okozhat, ami megszakítja a bél véráramlását.

Milyen tünetei vannak a hasi sérvnek?

A sérv jelei és tünetei
 • Nyilvánvaló duzzanat a has vagy az ágyék bőre alatt. ...
 • Nehéz érzés a hasban, amely néha székrekedéssel vagy vérrel jár a székletben.
 • Emeléskor vagy lehajláskor kellemetlen érzés a hasban vagy az ágyékban.
 • Égő vagy fájó érzés a dudorban.

Milyen érzés a női inguinalis hernia?

A lágyéksérv jelei és tünetei a következők: Kidudorodás a szeméremcsont mindkét oldalán, ami nyilvánvalóbbá válik, ha függőlegesen áll, különösen, ha köhög vagy megfeszül. Égő vagy fájó érzés a dudorban . Fájdalom vagy kellemetlen érzés az ágyékban , különösen hajlításkor, köhögéskor vagy emeléskor.

A sérv állandóan fáj?

A hasi sérvben szenvedő betegek általában enyhe fájdalmat , fájdalmat vagy nyomásérzést írnak le a sérv helyén. A kellemetlen érzés súlyosbodik minden olyan tevékenység esetén, amely megterheli a hasat, például nehéz emelés, futás vagy fekvés a székletürítés során. Egyes betegeknél kidudorodnak, de nem éreznek kényelmetlenséget.

Hol található a sérv egy nőn?

A sérv akkor fordul elő, amikor egy belső szerv vagy más testrész átnyúlik az izom vagy szövet falán, amely általában tartalmazza azt. A legtöbb sérv a hasüregben, a mellkas és a csípő között fordul elő.

Sérv, vagy izomhúzás?

Fizikai dudorok és dudorok. Ha valaki hasizom meghúzódást tapasztal, előfordulhat gyulladás és némi duzzanat, de általában nincs fizikailag azonosítható marker. A sérv általában észrevehető dudort okoz a has felszínén. Ez a dudor fájdalommentes lehet, de megerőltetés hatására mérete megváltozik.

Hogyan néz ki a sérv csomó?

A sérv úgy fog kinézni, mint egy dudor vagy dudor a herezacskóban vagy az ágyékban . Ha erősen áll vagy támaszkodik lefelé, akkor a dudor gyakran észrevehetőbbé válik. A dudor általában időbe telik, amíg megjelenik, de hirtelen kialakulhat köhögés, nehéz súlyok emelése, erőlködés, hajlítás vagy nevetés után.

Lehet sérv a bal oldalamon?

Másrészt a bal oldali Amyand-sérv összefüggésbe hozható situs inversussal, bélműködési zavarral vagy mozgékony vakbéllel [4,5]. Összefoglalva, az Amyand-sérvben szenvedő betegek általában mind a vakbélgyulladás, mind az elzáródott vagy fojtott sérv jelei és tünetei jelentkeznek.

Honnan tudhatja, ha a sérve rosszabbodik?

1. Hirtelen fellépő vagy súlyosbodó fájdalom. Néhány sérv fájdalmat vagy érzést, például fájdalmat, nehézséget vagy gyengeséget okoz. Ha hirtelen fájdalmat vagy fájdalmat észlel, amely jelentősen súlyosbodott, az egy súlyos sérv szövődmény, az úgynevezett fulladás jele lehet.

Miért nagyobb a gyomrom a sérvműtét után?

A hasfal helyreállítását követő duzzanatot a háló kidudorodása okozhatja . A progresszív kidudorodást a hálós implantátum megnyúlás miatti meghibásodása okozhatja. A hasfal rekonstrukciójához megvalósítható és megfelelő háló kiválasztásakor figyelembe kell venni a háló jellemzőit.

Sérv keletkezhet attól, hogy túl erősen nyomod a kakiláshoz?

Bármilyen tevékenység vagy egészségügyi probléma, amely növeli a nyomást a hasfalban és az izmokban, sérvhez vezethet, beleértve a következőket: Hosszan tartó (krónikus) székrekedés és erős nyomás (feszülés) a székletürítés érdekében.