Mi történt a kávéfőzővel?

Pontszám: 4,5/5 ( 15 szavazat )

A legtöbb konyhában az 1970-es-80-as években váltotta fel a ma ismert csepegtetőfőző. A csepegtetős sörfőzde több okból is továbbfejlesztett a perkolátorhoz képest. Először is elrontja a kávé ízét a forralással, és a perkolátor többször is forrásban lévő vízre támaszkodik a főzéshez.

Az emberek még mindig használnak kávéfőzőt?

Menjen vissza vagy húsz évet, és a kávéperkolátorok a divatosak voltak. Lehet, és még mindig lehet őket beszerezni tűzhelyes vagy plug-in változatban. Az ínyenc kávé népszerűségének növekedése óta, köszönhetően a pörkölőknek és kávézóknak, mint például a Peet's Coffee és a Starbucks, a kávéperkolátorok használata csökkent.

Visszatérnek a kávéfőzők?

A hagyományos sörfőző évekkel ezelőtt a perkolátoros kávéfőző ismét visszatér . Bár a választék és a kapacitás korlátozott, különösen az elektromos modelleknél, egyesek úgy vélik, hogy a perkolátor gazdagabb, testesebb kávét főz, mint a csepegtető modell.

Miért nem használnak az emberek perkolátort?

A főzési hőmérséklet általában túl magas Ha ezt túllépi, a víz könnyen túl sok vizet húzhat ki, ami keserű (túl extrahált) bögre kávét eredményez. A perkolátoros főzés, mivel az alsó kamrában lévő víz/kávé forrásához szükséges, szinte mindig túl magas hőmérsékletet használ.

Miért van rossz szagú a perkolátor kávé?

Ha a kávégép kellemetlen szagú, az általában a szerves üledékek (zacc vagy tejmaradványok) valamelyik rekeszben felhalmozódása miatt következik be.

Kávéperkolátorok: magyarázat és sült

45 kapcsolódó kérdés található