Mit jelent a vulgaritás?

Pontszám: 4,6/5 ( 11 szavazat )

A vulgaritás az a tulajdonsága, hogy általános, durva vagy finomítatlan. Ez az ítélet vonatkozhat nyelvre, vizuális művészetre, társadalmi osztályra vagy társadalmi hegymászókra.

Mit jelent a vulgáris szleng?

vulgáris Hozzáadás a listához Megosztás. Valakinek, aki vulgáris, rossz az ízlése , és kifinomultnak vagy kifinomultnak is nevezhető. ... A latin vulgus, azaz „köznép” szóból a vulgáris egy olyan jelző, amely bármit leírhat a szexuálisan kifejezetttől a pusztán csúnya és durva.

Mi a vulgáris példa?

A vulgáris definíciója az, ami rossz ízlésű, hiányzik a kifinomultságból, ami durva vagy finomítatlan, vagy ami a tömegekhez kötődik. A vulgáris példája a gazdagság nagyon mutatós demonstrációja . A vulgáris példa egy nagyon ragacsos öltözet. A vulgáris példája egy piszkos vicc. melléknév.

Milyen szó a vulgáris?

illetlen; obszcén ; silány: vulgáris mű; vulgáris gesztus. nyers; durva; finomítatlan: vulgáris paraszt. a közönséges emberekről, a vulgáris tömegekről, azokhoz való viszonyulásáról vagy azok összetételéről.

Mit jelentenek a káromkodások?

A trágárság olyan nyelvezet, amely piszkos szavakat és ötleteket tartalmaz . A káromkodások, az obszcén gesztusok és a szemtelen viccek mind trágárságnak minősülnek. ... Ezek trágár szavak: vulgáris és obszcén nyelvezet.

Vulgaritás Jelentés

27 kapcsolódó kérdés található

Frick rossz szó?

Frick nem szitokszó . Tudom, hogy vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy a szar szitokszó (bár valójában nem az), de a „frick” nem szitokszó a „szitokszó” jelentésének semmilyen értelmében. Senki nem fog megsértődni azon, ha valaki azt mondja, hogy „fatty”.

Miért rossz a káromkodás?

„A káromkodás a nyelv nagyon érzelmes formája, és eredményeink azt sugallják, hogy a káromkodások túlzott használata felgyorsíthatja érzelmi hatásukat ” – Dr. ... Olyan, mintha a túlzott káromkodás elveszítené hatékonyságát, ezért a káromkodás akkor a leghatásosabb, ha ritkábban használják (amit az anyja nagy valószínűséggel jobban szeretne).

Mi a vulgáris viselkedés?

Ha vulgárisnak ír le egy személyt vagy viselkedését, akkor arra gondol , hogy nincs ízlése, vagy durván viselkedik . [helytelenítés] Egy vulgáris öregember volt, de soha nem káromkodott nő előtt. – Ne légy vulgáris – dorgálta. Szinonimák: udvariatlan, bolond, finomítatlan, udvariatlan Tovább A vulgáris szinonimák.

Mi a különbség a vulgaritás és a trágárság között?

A szövegkörnyezetben|countable|lang=en a káromkodás és a vulgaritás közötti különbséget jelenti. az, hogy a trágárság (megszámlálható) obszcén, szemérmetlen vagy sértő nyelvezet , míg a vulgaritás (megszámlálható) sértő vagy obszcén cselekedet vagy kifejezés.

Hogy hívják azt, aki sokat káromkodik?

A káromkodó hajlamos sokat káromkodni. A szó meglehetősen informális, de számos online szótárban megtalálható.

Mik azok az obszcén szavak?

A trágárság egy piszkos szó vagy kifejezés . ... Ezek trágárságok, amelyeket szitokszóként is ismernek. Azt is mondhatod, hogy minden sértő vagy oda nem illő dolog obszcén. Ez magában foglalhat olyan dolgokat is, amelyek nem csak piszkosak, hanem olyan dolgok is, amelyek más szempontból sértőek.

A káromkodás trágárság?

A trágárság társadalmilag sértő nyelvhasználat , amelyet káromkodásnak, káromkodásnak vagy káromkodásnak is nevezhetünk. Ennek megfelelően a trágárság olyan nyelvhasználat, amelyet néha udvariatlannak, durvának vagy kulturálisan sértőnek tartanak.

Miért használunk káromkodást?

A káromkodások azért vonzzák annyira a figyelmet, mert tabukat tartalmaznak , társadalmunk azon aspektusait, amelyek kényelmetlenséget okoznak. Ide tartoznak a szokásos gyanúsítottak – privát részek, testi funkciók, szex, harag, becstelenség, részegség, őrület, betegség, halál, veszélyes állatok, félelem, vallás és így tovább.

Mi az a kockázat?

: illetlenség vagy illetlenség küszöbén : elszíneződés egy riszkás vicc.

Miért rossz szó az F szó?

Az egyik népetimológia azt állítja, hogy a „törvénytelen testi tudásért” szóból ered , de ezt az etimológusok cáfolták. A szó nyomtatásban a 18. században ritkább lett, amikor vulgárisnak tartották. Még az oxfordi angol szótárból is kitiltották.

11 éveseknek jó a káromkodás?

Az 5-11 éves gyerekek megesküdhetnek arra, hogy érzelmeiket fejezik ki, reakciókat kapnak, vagy társadalmilag beilleszkednek. A gyerekekkel jó beszélgetni a káromkodásról. Meg tudják érteni, hogy egyes szavak bántanak vagy megsértenek másokat. ... A családi szabályok segíthetnek eltántorítani a káromkodástól, és tiszteletteljes beszédre ösztönözhetnek.

Hogyan reagálsz, ha valaki káromkodik rád?

A következőképpen reagálhat produktív módon az Ön felé irányuló káromkodásokra és trágár nyelvezetre:
  1. Nyugodjon. Nehéz lehet hallani az ilyen szintű tiszteletlenséget. ...
  2. Ha kell, tartson egy kis szünetet. ...
  3. Érvényesíteni a szabályokat. ...
  4. Biztosítson következményeket. ...
  5. Ösztönözze a jövőbeli sikereket.

Miért nem rossz szó Frick?

A „frigging”, korábban önmagában is trágárság, elvesztette élét és eredeti jelentését, és teljesen elfogadhatóvá vált egy teljesen más szitokszó anodin helyettesítőjeként. „A 20. század közepére ez egy aprócska esküvé vált, így már nem tekintik sértőnek ” – mondja Bergen.

Melyik nyelvben van a legtöbb rossz szó?

A lengyel nyelvben , mint a legtöbben, vannak szitokszavak és trágár szavak. Egyes szavakat nem mindig tekintenek nagyon sértőnek, vannak azonban olyanok, amelyeket egyesek nagyon sértőnek és durvanak tartanak.

Hogyan káromkodsz anélkül, hogy bajba kerülnél?

Tippek
  1. Ha továbbra is attól tart, hogy bajba kerül, akkor a legjobb, ha nem próbálja meg megúszni a rossz beszédet. ...
  2. Ha azt hallja, hogy elkezd káromkodni a szülei körül, fordítsa a szót viccesre; Például, ha elkezdi azt mondani, hogy „sh**”, akkor ezt könnyen átváltoztathatja „cukor”-ra vagy „lőni”.

A Bloody átokszó?

A Bloody egy gyakori szitokszó , amelyet enyhébbnek és kevésbé sértőnek tartanak, mint a többi, zsigeribb alternatívát. 1994-ben ez volt a leggyakrabban kimondott szitokszó, ami az Egyesült Királyságban elhangzott millió szóból körülbelül 650-et – 0,064 százalékot – tette ki.

Hogyan hagyjam abba az F szó kimondását?

Csak mondjon megfelelőbb szavakat az igazán sértő szavak helyett. Például az F szó kimondása helyett mondja azt, hogy „Flipping” vagy „Freaking”, „Fudge” vagy „Frickin”, az S szóhoz pedig „sugar”, „shoot”, „shiz”, „shingles”, "gagyi" vagy "durva".

Mit jelent a Muckspout ?

"Muckspout - Aki túl sokat káromkodik "

Mennyi az átlagos életkor a káromkodás megkezdéséhez?

Más kutatások azt mutatták ki, hogy a gyerekek két éves koruk körül kezdenek káromkodni, és 11 vagy 12 éves korukra felnőtté válik – állapították meg a Pszichológiai Tudományok Egyesületének szerzői 2012-ben. 30-40 sértő szó” – folytatta a jelentés.

Hány évesen tudsz rossz szavakat mondani?

„Úgy találjuk, hogy a káromkodás valóban [3 és 4 éves kor között] terjed .” Úgy tűnik azonban, hogy a gyerekek még nem használnak rosszabb szitokszavakat, mint a múltban – csak gyakrabban, az új kutatás szerint.