Mit jelent a veranda ?

Pontszám: 4,2/5 ( 51 szavazat )

A veranda vagy veranda egy fedett, szabadtéri galéria vagy veranda, amely az épület külső részére van rögzítve. A verandát gyakran részben korlát veszi körül, és gyakran átnyúlik a szerkezet elején és oldalán.

Mit jelent a veranda szó?

: általában fedett nyitott galéria vagy karzat az épület külsejére erősítve .

Mi a veranda egy házban?

Veranda: Lehet egy nagy veranda, amely szórakoztatásra alkalmas, vagy egy galéria, amely a ház egy vagy több oldalán fut, fedett, esetleg korláttal. A veranda gyakran körülveszi a házat – gondoljunk itt a viktoriánus vagy a New Orleans-i stílusra – talán az elején és mindkét oldalán. –

Mi a különbség a veranda és az erkély között?

A veranda egy tetővel ellátott, szabadtéri galéria vagy tornác, amely az épület külső oldalához van rögzítve, míg az erkély az épület felső emeletének kültéri meghosszabbítása , amelyet egy rövid fal, korlát vagy korlát veszi körül.

A veranda ausztrál szó?

A standard angol nyelvben a veranda „fedett platform a ház külső oldalán, egy szintben a földszinttel”, de Ausztráliában ugyanezt a nyitott oldalú tetőszerkezetet is jelenti egy üzlet vagy kereskedelmi épület felett .

Különbség a veranda, erkély, portikusz, folyosó, terasz között| #civil 4. nap alapjai fontosak.

17 kapcsolódó kérdés található

Honnan származik a veranda szó?

A hindi varandából származik, a veranda stílust pedig Indiából másolták át az angolok. A szó eredete a még régebbi, azonos nevű portugál szóra nyúlik vissza.

Hogy hívják Amerikában a verandát?

A verandát körbefutó tornácnak is nevezik. Az amerikai írásmód veranda , a brit írásmód veranda. A veranda szó a portugál varanda szóból származik, ami hosszú erkélyt jelent.

Mi minősül verandának?

Veranda – általában galériaként, emelvényként vagy erkélyként definiálható, általában fedett és gyakran részben zárt , és az épület külsején, a földszinten húzódik. Erkély – az épület felső szintjén kívülre kiálló sínnel, korláttal vagy mellvéddel ellátott emelvény.

Mitől lesz egy veranda?

A veranda egy fedett platform egy ház külső oldalán . Egy szintben van a földszinttel, és gyakran átnyúlik a szerkezet elejére és oldalaira is. Részben korláttal zárható.

Melyek a különböző típusú erkélyek?

Különböző típusú erkélyszerkezetek
  • Függesztett erkélyek. Az ilyen típusú erkélyszerkezet rozsdamentes acél kábelekből készül, amelyek az erkély szélein vannak rögzítve. ...
  • Halmozott erkélyek. ...
  • Konzolos vagy kiálló erkélyek. ...
  • Erkély deszkázat.

A veranda a ház része?

A veranda vagy veranda egy fedett, szabadtéri galéria vagy veranda , amely az épület külső részére van rögzítve. A verandát gyakran részben korlát veszi körül, és gyakran átnyúlik a szerkezet elején és oldalán.

Milyen célra használják a verandát?

A veranda leggyakrabban egy hosszú tornácra utal, amely a ház egynél több külső fala mentén húzódik, és szabadtéri tevékenységekhez használják.

Mi a különbség a veranda és a fedélzet között?

A fedélzet kifejezetten egy fából készült emelvény – kissé megemelhető, vagy elég magas ahhoz, hogy lépcsőket igényeljen –, és inkább egy ház szándékos kiegészítéseként ismerhető fel, nem pedig építészetének részeként. ... A veranda egy nagy veranda, amely körülvesz egy házat, és hozzáférést biztosít a bejárati és hátsó ajtókhoz.

Mi a különbség a veranda és a terasz között?

A veranda a ház egy vagy több oldala mentén húzódó tetővel ellátott kültéri építmény. A terasz viszont egy burkolt üdülőterület, amely a házhoz köthető, vagy szabadon álló is lehet. Lehet, hogy van tetője vagy falai, de nem is. Kiválóan alkalmasak szabadtéri szórakozásra vagy egyszerűen csak pihenésre.

Hogyan használod a verandát egy mondatban?

Veranda mondat példa
  1. Megan lelépett a verandáról egy sétányra, amely a kerten keresztül vezetett. ...
  2. Az üres folyosókon keresztül a veranda ajtajához sétált.

Mi a különbség a veranda és a pergola között?

A lugas, a veranda vagy más kültéri elem közötti választás személyes ízlés és praktikum kérdése. ... – A pergolák elég tágasak ahhoz, hogy étkezőasztalok és székek is elférjenek, míg a verandák jellemzően hosszúak és keskenyek , és jobban illeszkednek egymás melletti ülőhelyekhez.

A terasz veranda?

A verandák (más néven verandák) a ház körüli zárt platformok minden fajtáját jelentik. ... Míg a verandák többnyire nyitott terület, és mindenféle szabadtéri tevékenységhez használhatók. Teraszok: A házon kívüli életteret képviselik , akár egy megfelelő kertet, akár egy alapvető pihenőhelyet.

Mi az a veranda az Egyesült Királyságban?

A veranda a ház elejére, oldalára vagy hátuljára épített szerkezet, amelyet úgy terveztek, hogy menedéket nyújtson, vagy napcsapdaként használják .

Szükségem van építési szabályzatra a verandához?

Az előírások verandának minősül minden olyan platform, amely a talajtól 300 mm-re van megemelve. Ezért nehéz olyan verandát építeni, amelyhez nincs szükség tervezési engedélyre. Ha az épület alapterülete 30 négyzetméter vagy kevesebb, akkor nincs szüksége az Építési Szabályzat jóváhagyására .

Mekkora a veranda magassága?

A tetőnek legalább 2,2 méter magasnak kell lennie, és verandánál figyelembe kell venni a keret magasságát, és szükség esetén a ház ajtóinak nyitását és zárását is.

Kaphatok verandát a nyaralómon?

A verandával rendelkező nyaralók általában egy közös emelettel rendelkeznek magának a háznak és a verandának. Tehát mind a nyaraló, mind a veranda egy nagy fából készült fedélzeten található. A legtöbb veranda védelmet nyújt az eső ellen, legalább egy részük a nyaraló fölé nyúló tető alatt.

Az amerikaiak azt mondják, hogy veranda vagy veranda?

A verandát az amerikaiak verandának hívják . Az alábbiakban egy ötcsillagos tornác képe látható.

Mi a másik szó a verandára?

Ezen az oldalon 19 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a verandára, mint például: veranda , galéria, portikusz, napozóterasz, piazza, terasz, erkély, veranda, emelvény, lanai és előcsarnok.

Amerikai a veranda szó?

A veranda (ófrancia verandából, latin porticus "colonnade", porta "átjáró" szóból) egy helyiség vagy galéria, amely az épület bejárata előtt található. ... A "veranda" szót szinte kizárólag olyan szerkezetekre használják, amelyek egy épület vagy ház fő falain kívül helyezkednek el .

Hogy hívják angolul Angant?

/ångana/ mn. udvar megszámlálható főnév. Az udvar egy sík nyílt terület, amelyet épületek vagy falak vesznek körül.