Mit jelent a gyalogos szó?

Pontszám: 4,7/5 ( 35 szavazat )

intransitív ige. : sétálni : indulni. tárgyas ige. : átalakítani (utcává) sétánynak vagy bevásárlóközpontnak.

Mit jelent az, ha valaki pedáns?

A pedáns egy sértő szó, olyan személy leírására , aki bosszant másokat azzal, hogy kijavítja az apró hibákat , túl sokat törődik az apró részletekkel, vagy kiemeli saját szakértelmét, különösen bizonyos szűk vagy unalmas témákban.

Mit jelent, ha valami gyalogos?

A legtöbben a gyalogost főnévként ismerjük, ami azt jelenti, hogy valaki gyalog utazik . ... Gyalogosnak lenni zordnak vagy unalmasnak tűnt, mintha gyalogosan rohangálna, nem pedig lóháton vagy autóbusszal.

Miért unalmas a gyalogos?

A gyalogos a latin „láb” szóból származik, és még mindig azokra utal, akik gyalogolnak vagy utaznak. ... Talán azért, mert a gyaloglás kevésbé izgalmas, mint a lovaglás , végül a gyalogos a tompa vagy fantáziátlan szinonimája lett. Nézze meg mindkét irányba, mielőtt ír.

Mi a gyalogos és a példakép?

A gyalogos meghatározása szerint az a személy, aki egy úton vagy valamilyen fejlett területen sétál, hogy eljusson oda, ahová mennie kell . Gyalogosra példa az a személy, aki gyalog megy munkába. ... Egy gyalogos híd.

Gyalogos Jelentés

33 kapcsolódó kérdés található

Mi az a gyalogos séta?

Gyalogos séta: az úttesttől elválasztott, általában zúzott kőből vagy aszfaltbetonból készült, a meglévő talajfelszínt követő (nem állandó lejtésű) burkolattal ellátott sétány .

Mi az a gyalogút?

Gyalogos sáv. A gyalogossáv egy átmeneti vagy ideiglenes gyalogos létesítmény , amely megfelelő lehet alacsony vagy közepes sebességű és forgalmú utakon. A gyalogos sáv az úttesten a gyalogosok kizárólagos használatára kijelölt terület.

Mely felhasználókat nevezzük gyalogosoknak?

Gyalogos az a személy, aki gyalog utazik , akár gyalogol, akár fut. A modern időkben ez a kifejezés általában azt jelenti, hogy valaki az úton vagy a járdán sétál, de ez a történelemben nem volt így.

Hogy hívják azt, aki mindenhova sétál?

Vagy talán csak szeretsz peripatikusnak lenni, sétáló vándornak lenni. A peri- a görög szó „körül”, a peripatetic pedig egy jelző, amely valakit leír, aki szeret sétálni vagy utazni. A peripatetikus főnév egy olyan személyre is, aki egyik helyről a másikra utazik, vagy sokat mozog.

Mi a gyalogos szinonimája?

gyalogos, prózai , prózai, földhatáros melléknév. nincs esze vagy képzelőereje. "egy gyalogos film cselekménye" Szinonimák : tárgyilagos, közhely, közhely, unglamourous, unglamorous, prózai, prózai, földhözragadt.

Hogyan használod a gyalogos szót egy mondatban?

Gyalogos egy mondatban?
  1. Sokan elaludtak a gyalogos játék közben.
  2. Ha a könyv cselekménye gyalogos, akkor az olvasók hamar belefáradnak az unalmas történetbe.
  3. Nem tudtam nem ásítani, miközben néztem a gyalogos filmet.

Gyalogosnak számít a kerékpár?

Míg a kerékpárok alapvetően autók és gyalogosok is (a használat helyétől függően), a legtöbb államban kifejezetten a kerékpárosokra vonatkozó törvények is vannak. ... És a felelősség szempontjából, ha egy autó elüt valakit egy kerékpáron, a legtöbb állam a kerékpárost gyalogosként kezeli, nem pedig vezetőtársként.

Mit jelent a gyalogos a főzésben?

A "gyalogos" azt jelenti, hogy sértik a főzési képességeidet ;-) A "paraszt" azt jelenti, hogy otthonos, finom és kényelmes.

Zavar a pedánsság?

Az Asperger-szindróma (AS) egy pervazív fejlődési rendellenesség , amelyet a közelmúltban új diagnosztikai kategóriaként vezettek be az ICD-10-ben és a DSM-IV-ben. A motoros ügyetlenség mellett a pedáns beszédet az AS klinikai jellemzőjeként javasolták. Ennek a tünetnek a meghatározására és mérésére azonban kevés kísérlet történt.

A pedáns jó vagy rossz?

Pedáns jelentése: Majdnem mindig sértés Tipikusan egy bizonyos típusú idegesítő személyt ír le. ... A pedáns a pedáns főnévből származik, ami eredetileg nem volt rossz: a pedáns háztartástanár vagy tanár volt.

Hogy hívják azt az embert, aki nem hajlandó tanulni?

1. A tudatlan , írástudatlan, képzetlen, iskolázatlan azt jelenti, hogy nincs tudása vagy képzettsége. A tudatlan azt jelentheti, hogy keveset vagy semmit, vagy azt jelentheti, hogy tájékozatlan egy adott témában: A tudatlan személy veszélyes lehet.

Mit jelent a szolivagáns?

Solivagáns [soh-LIH-va-ghent] (melléknév): Egyedül vándorolni . Ez a mulatságos szó a latin „solus” szóból származik, ami egyedül, és a „vagans” jelentése „vándor”. A kint, a természetben, egyedül töltött időről van mit mondani.

Mit nevezel egy kalandvágyó embernek, aki szereti a hosszú sétákat?

kóborló . főnév. valaki, aki hosszú sétákra megy élvezetből.

Mi az a Gallivanter?

A gallivanter definíciója szerint az a személy, aki elmegy vagy utazik szórakozás, szórakozás vagy kaland után . Az a személy, aki otthagyja munkáját, és Európa-szerte utazik szórakozást és kalandot keresve, a gallivanter példája. főnév.

Mit jelent a gyalogos hozzáférés?

A Gyalogos behajtást Tilos tábla egy tiltó üzenet típusú gyalogost korlátozó tábla, amelyet olyan területek körüli elhelyezésére használnak, ahol meg kell állni és meg kell akadályozni a gyalogosok hozzáférését, a Gyalogos behajtás tilos tábla pedig a „Gyalogos behajtás tilos” üzenetet közvetíti. a gyalogosok nem ...

Ki a gyalogos az állampolgári nevelésben?

Gyalogos az a személy, aki az úton vagy az úton sétaútnak biztosított területen halad . Használjon gyalogátkelőt vagy zebrát vagy gyaloghidakat. Mindig nézzen balra, jobbra és balra, mielőtt átkelne az úton. Ne menjen át az úton parkoló járművek között, mert előfordulhat, hogy a többi járművezető nem látja Önt.

Mi az a gyalogos pálya?

GYALOGOS VÁLASZTÉK A TRANZITÁLLOMÁSOKHOZ ÉS KÖZVETLEN KÖRNYEZETÜKRE VONATKOZÓAN. ... A belvárosi gyalogosok körének bővítése az utazások hosszának és gyakoriságának növelését jelenti a gyalogosrendszer egy adott szegmensében a gyalogosok számának általános növekedése érdekében.

Mi a gyalogos szabálya?

Sétálj óvatosan és minden érzékkel . Nézz a szembejövő forgalom felé. Soha ne feltételezze, hogy a sofőr látta Önt, amikor éppen át akar menni az úton, az Ön felelőssége, hogy megmentse magát. Kerülje az útkereszteződést, ahol előfordulhat, hogy a járművezetők nem láthatják Önt.

Mi az a gyalogos körút?

Csökkentett sebességű járművek bekötőútjai és középen nagyon széles sétány szegélyezi, a gyalogosok szabadon barangolnak a szabadtéri piac nyüzsgő standjai között. ...

Mi a különbség a járda és a járda között?

Az Egyesült Államokban a járda kifejezést az út melletti gyalogösvényre használják. ... A "sétány" egy átfogóbb kifejezés, amely magában foglalja a lépcsőket, rámpákat, átjárókat és a kapcsolódó építményeket, amelyek megkönnyítik az ösvény és a járda használatát.