Mit jelent az a szó, hogy kiborul?

Pontszám: 4,4/5 ( 53 szavazat )

intransitív ige. 1: visszariadni az gusztustalan amerikaiaktól … egy olyan kifejezés használatától, amelyet ma már gyalázkodásnak tekintenek – William Safire. 2 : félelemtől vagy szolgalelkűségtől összehúzódni A rémült állat a sarokban roskadozott. 3 : túlságosan alázatosan vagy szolgalelkűen viselkednek a pénzért turistákhoz görcsölő koldusok.

A görcsölés gyűlöletet jelent?

Legyen szó egy dalról, amelyet utálsz, vagy valaki a múlt egy kínos pillanatát említi, beleborzongsz a kellemetlen dolgokba .

Hogyan használod a zsörtölődés szót?

Cringe mondat példa
 1. A felismeréstől egyszerre volt kedve nevetni és összerezzent. ...
 2. Megan ellenállt a késztetésnek, hogy összeránduljon. ...
 3. A lépcsőn felfelé jövet léptei hangjaitól megborzongott.

A görcsölés jó vagy rossz?

A kultúrában a gusztustalan dolgok automatikusan rosszakká váltak , és lehet nevetni rajta. De a zsigeri érzések nem tények. Phillipe Rochat fejlődéspszichológus szerint a megrázkódtatás a megvetés vagy az együttérzés automatikus empátiás reakciója. ... A Cringe tartalom kizárólag azért létezik, hogy az emberek nevethessenek rajtuk, vagy megvetést érezzenek iránta.

Hogyan jellemeznéd a görcsösség érzését?

Ha összerándul valamitől, zavarban vagy undorodva érzi magát , és ezt az érzést az arckifejezésében vagy egy enyhe mozdulattal is kimutathatja.

Mit jelent a CRINGE? CRINGE definíció - CRINGE jelentése - Hogyan kell mondani ezt a szót: CRINGE

40 kapcsolódó kérdés található

Ki az a Cringy személy?

A Cringey valakire vagy valamire utal, amitől kínosnak, kényelmetlenül vagy zavarban érzed magad – amitől megborzongsz.

Mi a zsörtölődés példája?

Összerándulni annyit jelent, mint visszahúzódni, vagy mozgatni az arcunkat vagy a testünket, hogy visszariadjunk a veszélytől vagy a félelemtől. A görcsölésre példa az, amikor hátradőlsz, mert attól félsz, hogy megütik.

Hogy ne legyek ilyen Cringey?

Egyelőre azonban adunk néhány tippet a helyszínen:
 1. Vedd fel a telefont. ...
 2. Gondoljon arra az alkalomra, amikor látta, hogy egy barátja valami kínos dolgot csinál. ...
 3. Mozgasd a tested. ...
 4. Fogadd meg, hogy tanulsz belőle. ...
 5. Gondoljon vissza a görcsölést kiváltó forgatókönyv nem érzelmi vonatkozásaira. ...
 6. Emlékeztesd magad, hogy az igaz barátok szeretnek téged szemölcsök és minden. ...
 7. Tedd félre a "rángási időt"

Hogyan állíthatom meg a görcsrohamokat?

Az úgynevezett "rángatózási támadások" elkerülése érdekében próbáljon meg az emlékezés nem érzelmi részleteire összpontosítani . Egy 2015-ös tanulmány, amelyet Melissa Dahl "Cringeworthy" című művében idéz, azt sugallja, hogy ez a stratégia segíthet elterelni a figyelmedet a nem kívánt érzelmekről.

Mit jelent, hogy megborzongok?

Amikor valami undorodik, vagy elkeserít .

Mit jelent a cringe lolban?

A "rángás" az, amikor valami nagyon kínos, amitől megborzongsz .

Mikor vált szóvá a zsörtölődés?

1868 -ban a Harper's magazinban megjelent novellában először az izmok összehúzódását vagy rezdülését jelentő zsugorodást tulajdonították először a szűkebb jelentéssel, amely ma már annyira ismerős.

A TikTok görcsös?

A tágabb értelemben vett interneten a legtöbben a TikTok leírására használt kategória a „megrándulás”: Annyira fájdalmas és kínos, hogy a néző nem tud nem nevetni. ... Az alkalmazást használó legtöbb felnőtt azonban nem próbál vírusossá válni: TikTok-videókat készítenek, mert az szórakoztató.

Miért borzongás azt mondani, hogy zsörtölődik?

Az Urban Dictionary egyik felhasználója definíciója szerint a cringe-kultúra a következő: „ gúnyolódni az embereken és/vagy sértegetni őket úgy, hogy „rosszabbnak” vagy „rosszabbnak” nevezik őket , amiért olyasmit tesznek, ami nem sért meg vagy sért meg senkit vagy semmit.” Ennek az internetes szubkultúrának az eredete olyan alredditekre vezethető vissza, mint az r/cringe vagy az r/cringepics, ...

Hogyan lehet valakit összerándulni?

Köhögés vagy tüsszögés a száj eltakarása nélkül.
 1. Takard be a szád! ...
 2. Nem emeli fel a lábát járás közben. ...
 3. Emberek, akik azt mondják, hogy „jaj” bármihez, ami a tányérján van.
 4. A konyhaszekrényeket nyitva hagyva.
 5. Amikor hagyod, hogy egy autó bevágjon maga elé, és nem mondanak köszönetet.
 6. Nem használ irányjelzőket.

A használt zavarba ejtés rossz?

Felismerünk mások számára kínos helyzeteket az elülső cinguláris kéregben és az agy bal elülső insula régióiban aktivált idegpályákon keresztül. ... Tehát a másodlagos zavar egy igazi fiziológiai válasz arra, hogy szemtanúja legyen mások fájdalmának .

Miért görcsölök a múltbeli énemen?

Ez valami úgynevezett „reflektorfény-effektus”-hoz vezet. Dr. Nathan Heflick, aki szintén a Psychology Today-nek ír, szerint „A „reflektorfény-hatás” arra a hajlamra utal, hogy azt gondoljuk, hogy többen vesznek észre valamit rajtad, mint ők. [...] Ez alapvetően az egocentrizmus eredménye .

Miért emlékezem folyamatosan a zsörtölődő emlékekre?

Az agyad visszahozza a kellemetlen érzéseket – a félelmet vagy a szégyent –, amikor az eredeti eseményhez hasonló helyzetben találja magát. Dr. Wild szerint a traumás vagy kínos emlékek hatására a hatás szembetűnő. „Ezekben a helyzetekben tele leszünk adrenalinnal, és ez növeli a tudatosságunkat.

Miért emlékszem folyton a kínos pillanataimra?

A múlt kínos tapasztalataira való emlékezés egészségtelenné válik , ha az önmagával kapcsolatos negatív gondolatok és a múlttal vagy jövővel kapcsolatos szorongások átfogó mintájának része. ... Röviden, a kínos pillanatok átélése – és időnként újraélése – az emberi lét túlságosan normális része.

Hogyan tegyem rá, hogy ne görcsöljek össze?

Íme néhány alapvető tipp, hogy elkerülje ezt a zseniális esszét: Ne írja meg a „biztonságos” esszét. Válassz egy témát, amelyről csak te írhatsz . Lehet, hogy mások is megtapasztalták ezt, de ügyeljen arra, hogy saját személyes véleményed legyen arról, hogy milyen hatással volt rád.

A Cringy szlengszó?

Cringey, amelyet kétféleképpen írhatunk, azt jelenti, hogy kínos nézni vagy látni. Tele ügyetlenséggel .

Mit jelent a Cringy városi szótár?

Az Urban Dictionary úgy definiálja a görcsösséget, mint „ amikor valami annyira kellemetlen, hogy szó szerint megborzong. ”.

Mit mondtak az emberek, mielőtt összerándultak?

Hallott már embereket, akik azt mondják, hogy „seesh” – Merriam Webster szerint a szót az 1900-as évek óta használják „csalódás, bosszúság vagy meglepetés kifejezésére” –, de a TikTokon a „sheesh” a kérkedéstől a zsörtölődésig mindent jelöl. , izgalomra.