Mit eszik a vörös torkú búvár?

Pontszám: 4,2/5 ( 15 szavazat )

A vöröstorkú búvárok sokféle halat, puhatestűeket, halivadékokat, halikrákat, kis békákat, ebihalakat, rovarokat, csigákat, garnélákat és ritkán vízinövényeket esznek. Ahhoz, hogy üldözze zsákmányát, a madár 9 méter mélyre ugorhat, és hosszú csőrével elragadhatja a zsákmányt.

Hol fészkelnek a vörös torkú kacskaringók?

A vöröstorkú kacskaringók kis tavakban fészkelnek a tundrában, nagyobb tavak vagy tengerpartok közelében . Télen idejük nagy részét a védett óceáni öblökön és nagy torkolatokon töltik, bár köztudottan nagy tavakon is telelnek.

Hol találok vöröstorkú búvárokat?

Szintén megtalálhatók egész nyugat-Skócia mentén, délre a Mull of Kintyre-ig . A költési időszakon kívül számos az Egyesült Királyság keleti partja mentén, és foltosan előfordul a nyugati part mentén, koncentrációja Nyugat-Skócia és Wales északnyugati részén található.

Ritka a kancsalság?

E madarak feltűnő jellemzője a nagy fehér vállpántjuk az egyébként sötét tollazat ellen. Csak egy faj szaporodik az Egyesült Királyságban. Egy kicsit más faj (alfaj) ritka látogató a kontinensről . A göncölők egyedülállóak az énekesmadarak között, mert képesek gázolni, úszni és merülni folyó vízben.

Hol szaporodnak a nagy északi búvárok?

A nagy északi búvárok Grönlandon, Izlandon és Észak-Amerikában szaporodnak, ahol közönséges lónak nevezik őket. Alkalmanként Skóciában szaporodnak feljegyzések, de ezek nagyon ritkák.

Vöröstorkú búvár, HQ Audio

32 kapcsolódó kérdés található

Mi a loonok választéka?

A közönséges kacskaringók az északi tavakból a part menti óceánok vizeibe vándorolnak. A nyugat-kanadai és alaszkai lonok a Csendes-óceán partjára vándorolnak, az alaszkai Aleut-szigetekről a mexikói Baja-félszigeten túl. A Nagy-tavak régiójából a mexikóiak a Mexikói-öböl vagy Florida partjaira vándorolnak.

A loons marcanserek?

Felnőtt közönséges lomb (hím vagy nőstény) A tenyésztollazatban általában összetévesztik a kifejlett lombokkal, de néhány kulcsfontosságú tulajdonság megkülönbözteti a fajt. Csőszín: A Common Loon tenyésztollazatában fekete csőrű. ... A hím fekete-fehér tollazatú, de élénk fehér oldala van.

Milyen faj a ló?

loon, ( Gaviiformes rend ), más néven búvár, a Gavia nemzetségbe, a Gaviidae családba tartozó öt búvármadárfaj bármelyike. Korábban a vöcsök a vöcsökkel együtt, amelyekre felületesen hasonlítanak, a Colymbiformes rendjébe tartoztak, de úgy tekintik, hogy saját külön rendjüket alkotják.

Mit esznek a vöröstorkú búvárok?

A halak közül a heringet, a kapelánt, a pataki pisztrángot, a pálcikát, a kalászost, a tőkehalat, a sziklát, a tőkehalat és a homokfürtöt eszik . Szaporodáskor a fészkelőhelyektől és a faiskolai tavaktól távol táplálkoznak, általában nagyobb tavakban és folyókban, gyakran a torkolatokban.

Hogy hívják a búvármadarakat?

Ezeket a búvár tengeri madarakat gyakran „ üldözési búvároknak ” nevezik. A gannetsek, kebelek, pelikánok, csérek és mások a levegőben függőlegesen a tengerbe zuhanó erőt használják fel, hogy a víz alá hajtsák őket a zsákmány üldözésére.

Hol láthatok fekete torkú búvárokat Skóciában?

A fekete torkú búvárokat nyáron a skót felföld tavaiban, télen a védett partok környékén lehet látni, az Ír-tenger partjain azonban ritkán. Moray Firth és Skócia nyugati partja a legjobb télen, valamint Anglia ÉK-i és DNy-i partja. Néha látható a szárazföldi víztározókban.

Ki a lon legközelebbi rokona?

A közelmúltbeli szerzők ugyanis úgy vélték, hogy a lombok meglehetősen közeli kapcsolatban állnak olyan tengeri madarakkal, mint a pingvinek (Sphenisciformes), a tubusok (Procellariiformes), a gázlómadarak (Charadriiformes) – és talán az újonnan felfedezett Mirandornithes klád, amely egyesíti a vöcsököket (Podicipediformes) és legközelebbi élőlényeiket. ...

Melyik madár hasonlít a holdkóróhoz?

A közönséges rétisasra hasonlító madarak a közönséges búbok , a nyugati vöcsök, a kanadai libák, a dupla tarajos kormoránok, a vörösmellű szárcsák, az amerikai szárcsafélék és számos szárcsafaj, köztük a sárgacsőrű, a csendes-óceáni libák stb.

A loon egy kanadai liba?

Bár Kanadának nincs hivatalos madara , a kanadai liba régóta a nemzeti identitás része. Ugyanígy van az ország dollárérméjén megjelenő közönséges ló, amelyet szeretetteljesen "loonie"-nak neveznek.

Hol élnek kanok Kanadában?

Szaporodási területük Kanada egész területére kiterjed, kivéve a legészakibb, valamint a Prairies és Ontario legdélibb részeit. A szaporodási időszakban (áprilistól októberig) a közönséges lombok édesvízi élőhelyeken találhatók, a boreális tavaktól a nyílt vizes élőhelyekig.

Hová mennek télen a hurkák Ontarióból?

Általában az Ontarióban nyugatabbról érkező tenyészlovasok tovább utaznak délebbre a Chesapeake-be és a Carolinasba , míg a középnyugati hordágyak gyakran a Mexikói-öbölben töltik a telet. A nyugatabbra, Albertában és British Columbiában költő lóvadékok a Csendes-óceán partja mentén telelnek.

Hogy hívják a lónok csoportját?

Az An Asylum of Loons című könyv ezt a hátteret adja meg: „(A loonok jellegzetes) felhívása a veszély elől való menekülés során tapasztalt szabálytalan viselkedésükkel párosulva ihlette az „őrült, mint a loon” általános kifejezést, amely viszont a „menedék” gyűjtőnevet adta nekünk. '”

A Great Northern Divers fészkel az Egyesült Királyságban?

Igen! A Great Northern Divers az elmúlt években fészkelt Skóciában – egy pár 1970-ben, egy másik pedig 1996-ban történt. Ezt megelőzően nincs felsorolva "megerősített észlelés".

Mi a különbség a kormorán és a bozontos között?

A kárókatonák nehéz madarak, alacsonyan ülnek a vízben, ék alakú, szögletes fejjel és nehéznek tűnő csővel. ... Shags a part mentén található, kisebbek , karcsúbb testűek, hosszú, karcsú csőrrel és smaragd szemekkel, amelyeket tollak vesznek körül.