Mi a Aloysius név jelentése?

Pontszám: 4,4/5 ( 9 szavazat )

férfi keresztnév: germán szóból származik, jelentése „ híres harcos ”.

Mi az Aloysius női változata?

Az Aloysius történelmileg elterjedt volt Írországban, és időnként az ír családokban öröklődik ma is. A női alak az Aloysia .

Az Aloysius ír név?

Az Aloysius (/ˌæloʊˈɪʃəs/ AL-oh-ISH-əs) egy utónév . Ez az Alois, Louis, Lewis, Luis, Luigi, Ludwig és más rokon nevek latinosítása (a középkori latinban hagyományosan Ludovicus vagy Chlodovechus), végül a frank *Hlūdawīg, a protogermán *Hlūdawīgą ("híres csata") szóból. ").

Van beceneve Aloysiusnak?

A legnagyobb habozásunk Aloysiusszal az egyszerű becenév hiánya. Ott van persze Al, és a szeszélyes Wish . Vagy visszatérhet a név gyökereihez, és használhatja a Lou-t.

Mit jelent latinul, hogy Aloysius?

Az Aloysius név elsősorban latin eredetű férfinév, jelentése: Híres harcos .

Hogyan kell mondani ezt a szót: Aloysius (HELYESEN)

30 kapcsolódó kérdés található

Aloysius bibliai név?

Az Aloysius kisfiú név , főként a keresztény vallásban népszerű, és fő eredete holland, angol, germán. ... Az emberek ezt a nevet Aloysius atyjaként keresik a Bibliában.

Mit jelent Luigi magyarul?

Luigi jelentése „ híres harcos ” (az ófelnémet „hlūt” = híres/hangos +”wīg” = csata/háború).

Mit csinált Szent Aloysius?

Aloysius de Gonzaga (olaszul: Luigi Gonzaga; 1568. március 9. – 1591. június 21.) olasz arisztokrata, aki a Jézus Társaságának tagja lett. Még a római kollégium diákjaként egy súlyos járvány áldozatainak ellátása következtében halt meg. 1605-ben boldoggá, 1726-ban szentté avatták.

Honnan származik az Aloysius név?

A francia babanevekben az Aloysius név jelentése: Híres harcos, az ónémet „Chlodovech” szóból . Az Aloysius az olasz Gonzagai Szent Aloysius neve, és gyakori a brit római katolikusok körében.

Kinek Aloysius a védőszentje?

Aloysius Gonzaga, (1568. március 9. Castiglione delle Stiviere, Velencei Köztársaság [Olaszország] – 1591. június 21-én, Róma; szentté avatták 1726-ban; ünnepnapja június 21-én), olasz jezsuita és a római katolikus fiatalok védőszentje.

Aloysius francia?

Az Alois (latinizált Aloysius) a Louis név ó-okszitán formája. A modern változatok közé tartozik az Aloïs ( francia ), Aloys (német, cseh), Alojz (szlovák, szlovén), Alojzy (lengyel), Aloísio (portugál, spanyol, olasz) és Alajos (magyar).

Szent Aloysius jó?

Az Aloysius College az egyik feltörekvő és kiváló főiskola Mangalore-ban, NAAC "A" fokozattal, és híres arról, hogy pazar és gyönyörű campusa van. Csodálatos az egyetemi élet, és fantasztikus felszereltségük van. Ez az egyik gyönyörű campus Indiában, sok zölddel és békével.

Miért hívják Gonzagának?

Aloysius Gonzaga? századi olasz jezsuita szent . 1887-ben, amikor Joseph Cataldo atya, az olasz születésű jezsuita megalapította a Gonzaga College-t Spokane-ben, Washingtonban, helyénvalónak tűnt az új iskolát jezsuita és olasz társáról, St. Aloysius Gonzaga-ról elnevezni.

Mi a beceneve Luiginak?

Lajos nyelvének számos változata létezik, köztük Aloysius (provanszi), Ludwig (német), Luigi (olasz), Luis (spanyol), Ludvig (skandináv) és Lewis vagy Louis (angol). A név kisállat vagy rövid alakja a Lou és Louie .

Mi a legnépszerűbb férfinév Olaszországban?

A legnépszerűbb férfinév Olaszországban a Leonardo . 2019-ben 7,8 ezer gyermeket neveztek el Leonardonak. A 2019-ben született babák között nagyon gyakori férfinevek a Francesco, Lorenzo, Alessandro és Andrea voltak.

A St Aloysius College jó MBA-képzésre?

A 2004-ben indult MBA program az ország egyik legjobbja , már az első félévtől VÁLASZTÁS ALAPÚ KREDIT rendszert kínál. A programot sikeresen teljesítő jelentkezők nagyon jó cégekbe kerültek az egyetemi közvetítői szolgáltatások révén.

Van egyenruhája a St Aloysius College-nak?

A St Aloysius College minden diákjának viselnie kell az iskolai egyenruhát , amely a St Aloysius College Uniform Shopban kapható. Az 1. és 4. félévben a tanulók nyári egyenruhát, a 2. és 3. félévben pedig a téli egyenruhát viselik.

Hány éves a St Aloysius College Mangalore?

Az 1880-ban alapított St Aloysius College büszke 140 éves történetére. Kisebbségi intézményi státusza ellenére a főiskola magas színvonalú oktatást biztosított a társadalom minden rétegének, kaszttól, bőrszíntől vagy hitvallástól függetlenül.

Hogyan kell ejteni Alois-t?

Alois a Black Butler (Kuroshitsuji) anime II. sorozatában szereplő főszereplő keresztneve. Kiejtése: A-low-eez .

Az Alois gyakori név?

Az amerikai társadalombiztosítási hivatal 1918-as adatai (ssa.gov) szerint az „alois” nem népszerű kisfiúnév New Yorkban. Összesen mindössze 111 baba viselte ugyanazt a keresztnevet abban az évben az Egyesült Államokban. 1880-tól 2018-ig az „Alois” név 2665 alkalommal szerepelt az SSA nyilvános adatbázisában.

Hogyan írják az ír Alowishus nevet?

ALABHAOIS, genitivus — id. (ugyanaz), Aloys, Aloysius; teuton – Hlúdwig, híres csata, frank – Hluodowig, Cluodowic, Cludowich (latinul – Chlodovisus és Ludovicus), Clovis, Clouis, francia – Louis, Provençal Aloys (latinul – Aloysius); Írországban fogadták el Szent Aloysius Gonzaga tiszteletére.