Mit jelent a targheeb magyarul?

Pontszám: 4,4/5 ( 41 szavazat )

Az urdu szó ترغیب - Targheeb Az angol jelentése felszólítás.

Mit jelent magyarul, hogy Saqafat?

Urdu szó ثقافت Jelentése angolul. Az urdu ثقافت szó jelentése angolul kultúra . A többi hasonló szó a Tehzeeb, Parwarish Karna, Kaasht Karna, Tarteeb és Saqafat.

Mit jelentek magyarul?

(aɪ ) névmás. Egy beszélő vagy író az I-t használja, hogy önmagára hivatkozzon . Az I egyes szám első személyű névmás. Az I-t ige alanyaként használják.

Mit jelent rossznak lenni valakinek?

Ha valaki gonosz, akkor rosszindulatú egy másik személlyel szemben, például azzal, hogy nem engedi meg neki, hogy tegyen valamit. ... Ha egy személyt vagy állatot aljasnak ír le, akkor azt mondja, hogy nagyon rosszindulatú és kegyetlen.

Milyen típusú szó az enyém?

Az "én" szó egy birtokos névelő névmás.

Mit jelent a TÁRGYALÁS? Angol szódefiníció

19 kapcsolódó kérdés található

A Qila angol szó?

Az urdu قلعہ szó jelentése angolul Fort . A másik hasonló szó a Qila és a Hisaar. A Fort szinonimája: Akropolisz, Blockhouse, Camp, Castle, Citadella, Fastness, Fortification, Fortress, Garrison, Redoubt és Station.

Mi a Bakara arabul?

Az Al-Baqara, másodlagosan átírva Al-Baqarah (arabul: البقرة‎, 'al-baqarah; szó szerint "Az Üsző" vagy "A tehén"), a Korán második és leghosszabb fejezete (szúra). ... A szúra sokféle témával foglalkozik, beleértve a jelentős mennyiségű törvényt, és újrameséli Ádám, Ibrahim és Musa történeteit.

Mit jelent a Tamaddun urdu nyelven?

Az urdu szó تمدن jelentése az angolban: Civilizáció . ... A civilizáció szinonimái közé tartozik az akkulturáció, a fejlődés, a tenyésztés, a civilizáció, a művelés, a fejlesztés, az oktatás, az oktatás, a felemelkedés, a megvilágosodás, a megvilágosodás, a lengyel, a finomítás és a haladás.

Mi az a Muashrat?

Az angolban minden szónak mindig több jelentése van, a Muashrat helyes jelentése angolul Consuetude , urduul pedig معاشرت-nek írjuk. ... Szótárunkban több, a Muashrathoz hasonló szó is található, ezek: Ismerettség, Szokás, Szokás, Módszer, Gyakorlat, Gyakorlat, Hagyomány, Használat és Használat.

Mi a Sunat jelentése?

A Sunat egy muszlim lánynév. A Sunat név jelentése: Út, módszer . Több iszlám jelentése van. A név urduból származik.

Mit jelent urduul, hogy Waza?

Az urdu szó وضح - Waza jelentése angolul: Jelenlét .

Mit jelent arabul, hogy Bakra?

A Bakra egy kislánynév, főleg a muszlim vallásban népszerű, és fő eredete arab. A Bakra név jelentése: Szűz lány .

Miért hívják Al-Baqarah-t tehénnek?

Név. Miért az AL-BAQARAH név? AL-BAQARAH (a tehén) a tehén történetéből kapta a nevét (vv. ... A Korán sok más szúráját is elnevezték ugyanígy, mivel az arab nyelvben nem léteznek átfogó szavak (annak ellenére) gazdagságáról) a bennük tárgyalt téma széles körének jelzésére.

Mi az a Bakra urdu?

Urdu szó بکرا - Bakra Az angol jelentése: kecske .

Melyik szúrát hívják a Korán szépségének?

A szúra címe, Ar-Rahman , az 1. versben szerepel, és azt jelenti: „A legjótékonyabb”…. Ar-Rahman.

Melyik szó ismétlődik 5-ször a Koránban?

A „ salawat” (imák) és az „aqimis-salah” (az imádság létrehozása) szavakat ötször említi a Korán, ami megegyezik a kötelező napi imák számával.

Mit tanít nekünk Surah Baqarah?

Életünk fő mottója az legyen , hogy Allahnak teljesen alárendelve töltsük el . Mindannyian találkozunk olyan helyzetekkel, amikor rendkívül nehézzé válik Allahnak engedelmeskedni, amikor a világ túlságosan csábítóvá válik. De ez a vers emlékeztessen benneteket arra, hogy akik alávetik magukat Allahnak, azoknak szép lesz a vége, és szép a túlvilágon.

Geillis a Bakra?

Csakúgy, mint Lord John Gray (akit kivágtak egy korábbi epizódból Jamaica felé vezető úton), Geillist is titokban tartották, ameddig csak lehetett a maximális hatás érdekében. Az Outlander írói még egy kódnevet is kitaláltak neki: Bakra . ... Ehhez képest Geillis és a kis kecskevértócsája gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy punci.

Hogy mondják arabul, hogy nyúl?

Arab nyelven nyúl Az arab nyúl szót ' arnab'-nak ejtik, és ﺃَﺭﻧَﺐ-nak írják .

Mit jelent nevezni valamit?

1 : hangosan, tiszta hangon beszélni, hogy távolról is hallható legyen : kiáltás Segítséget hívtam. 2 : hangosan bejelenteni vagy felolvasni (valamit) Felhívta a tekercset. 3 : elmondani, megrendelni vagy kérni, hogy jöjjön Kérem hívjon mindenkit vacsorázni. 4: gyűlés összehívására vonatkozó parancs kiadása.

Mit mond a Korán a körülmetélésről?

A körülmetélést a Korán nem említi, de a szunnában kiemelik (Mohamed próféta feljegyzett szavai és tettei). A szunnában Mohamed kijelentette, hogy a körülmetélés „az emberek törvénye”. A rituálé fő oka a tisztaság. Alapvető fontosságú, hogy minden muszlim megmosakodjon imádkozás előtt.

Megcsókolhatom a feleségem privát részeit az iszlámban?

A feleség privát testrészeit megcsókolhatja közösülés előtt. A közösülés után azonban makruh. ... Ezért a szexuális kapcsolat bármely módja nem mondható tiltottnak, amíg nem találnak egyértelmű bizonyítékot a Koránra vagy a Hadíszra.

A körülmetélés jó vagy rossz?

Ha mérlegeljük a baba körülmetélésének előnyeit és hátrányait, a körülmetélés legegyértelműbb egészségügyi előnyei a húgyúti fertőzések kockázatának 4-10-szeres csökkenése az első életévben, és háromszoros csökkenés. a péniszrák kockázatában felnőtt férfiak körében.

A muszlimokat körülmetélik?

A muszlimok számára a férfiak körülmetélését vallási okokból hajtják végre , főként Mohamed próféta ﷺ szunnáját (gyakorlatát) követve. Sőt, vannak kísérletek arra, hogy a tisztaság/személyi higiénia előmozdítójaként jelöljék meg. Ezeket nagyrészt azért teszik, hogy a gyakorlatnak tudományos legitimációt és erkölcsi alapot biztosítsanak.