Mit jelent a phacomalacia orvosi értelemben?

Pontszám: 4,8/5 ( 42 szavazat )

n. A szemlencse lágyulása .

Mi az a Coreometer?

(kō″rē-ŏm′ĕ-tĕr) [″ + metron, mérték] A pupilla mérésére szolgáló műszer .

Mi az a Heteropsia?

megtekintés 1 428 169 frissítve. heteropsia (het-er-op-siă) n. különböző látás minden szemen .

Mi az Anisopia?

(an″ī″sō′pē-ă) [ aniso- + -opia] Olyan állapot, amelyben a szem látásereje nem egyenlő .

Mi az iridokeratitis?

Az iridokeratitis definíciói. a szem szivárványhártyájának és szaruhártyájának gyulladása . típusa: gyulladás, bőrpír, rubor. a testszövetek reakciója sérülésre vagy irritációra; fájdalom és duzzanat, valamint vörösség és hőség jellemzi.

Orvosi terminológia 9. lecke

25 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a miringitisz?

A miringitist vagy a dobhártya (TM) gyulladását halláskárosodás, torlódás és fülfájás kísérheti. 3 hét elteltével az akut miringitis szubakut lesz, és 3 hónapon belül krónikussá válik.

Mi okozza az anizometrópiát felnőtteknél?

AZ ANISOMETROPIA KEZELÉSE FELNŐTTEKBEN Felnőtteknél azonban az anizometrópia nagyobb valószínűséggel alakul ki más okok miatt, mint például az életkorral összefüggő makuladegeneráció, szürkehályog vagy diabéteszes retinopátia .

Miért hívják lusta szemnek?

Akkor alakul ki, amikor az agy és a szem együttműködése meghibásodik, és az agy nem tudja felismerni a látványt 1 szemből. Idővel az agy egyre inkább a másik, erősebb szemre támaszkodik – míg a gyengébb szem látása romlik. „Lusta szemnek” hívják, mert az erősebb szem jobban működik.

Az Emmetropia egészségügyi állapot?

A normál szem állapota, amikor a párhuzamos fénysugarak pontosan a retinára fókuszálnak, és a látás tökéletes.

Mi a citopatológia jelentése?

A citopatológia speciális diagnosztikai technikák alkalmazása a szövetekből kivont egyes sejtek vizsgálatára a betegség okának és természetének meghatározására . Sejtmintákat lehet gyűjteni a rutin diagnosztikai vizsgálatok során, mint például a bronchoszkópia és a cisztoszkópia.

Mit jelent a iridoplegia?

n. szivárványhártya bénulása , amely általában cikloplégiával jár, és sérülés, gyulladás vagy pupillatágító szemcseppek használatából ered.

Mit jelent, ha a gyermekem anizometrópiás?

Az anizometrópia egy olyan állapot, amely akkor fordul elő, amikor a szeme változó fénytörő képességgel rendelkezik , ami miatt a szeme egyenetlenül fókuszál. Ez az állapot általában akkor fordul elő, ha az egyik szem mérete vagy alakú, mint a másik, és aszimmetrikus görbületeket, aszimmetrikus távollátást vagy aszimmetrikus rövidlátást eredményez.

Mi történik az emmetropiában?

Emmetropia akkor fordul elő , ha tökéletes egyensúly van a szem hossza és optikai ereje között . Nem sokat tudni arról, hogy egyes emberek szeme miért fejlődik ilyen ideális egyensúlyban, míg mások szeme kissé hosszú vagy rövid.

Ki kezeli a szembetegségeket?

Mi az a szemész ? A szemészek olyan orvosok, akik a szem és a látórendszer orvosi és sebészeti ellátására, valamint a szembetegségek és -sérülések megelőzésére szakosodtak. Lehetnek orvosok (MD) vagy oszteopátiás orvosok (DO).

Mit nevezünk normális látásnak?

A 20/20 látás a normál látásélesség (a látás tisztasága vagy élessége), amelyet 20 láb távolságból mérnek. Ha 20/20-as látású, akkor 20 lábról tisztán láthatja azt, amit általában távolról látni kellene.

Lehet egy lusta szemed a túl sok képernyőidőtől?

A tanulmányok azt mutatják, hogy a digitális képernyőkhöz túl közel végzett munka általában a szemek fokozott dörzsölését okozhatja , ami viszont az asztigmatizmus és a rövidlátás kialakulását vagy progresszióját idézheti elő. Ha túl sok időt tölt a képernyő előtt, az fokozott szemszárazságot és allergiát okoz, ami a szemek dörzsölését okozza.

A lusta szem fogyatékosság?

Különösen akkor, ha a lusta szemet az élet korai szakaszában észlelik, és azonnal kezelik, elkerülhető a csökkent látás. De ha nem kezelik, a lusta szem súlyos látáskárosodást okozhat az érintett szemben , beleértve a jogi vakságot is. Becslések szerint az Egyesült Államok lakosságának körülbelül 2-3 százalékának van valamilyen fokú amblyopia.

Meg lehet javítani a lusta szemeket?

Megjavíthatja a lusta szemét, ha elhomályosítja a látást az erősebb szemében , ami arra kényszeríti, hogy a gyengébb szemében fejlessze a látást. Ez megtehető szemtapasz viselésével, speciális korrekciós szemüveg beszerzésével, gyógyhatású szemcseppek használatával, Bangerter szűrővel a szemüveggel, vagy akár műtéttel is.

Mennyire gyakori az anizometrópia felnőtteknél?

Bár sokkal kevésbé gyakori, előfordulhat egy rövidlátó és egy távollátó szem – ez az anizometrópia egy egyedülálló részhalmaza, amelyet antimetropiának neveznek. Az anizometrópia valójában meglehetősen gyakori . Becslések szerint az emberek 20%-ánál a szemek közötti különbség 0,5D vagy nagyobb, és 2-3%-uknál 3D vagy több.

Az anizometrópia tartós?

Az anizometrópia másik lehetséges következménye az amblyopia (lusta szem), amely akkor fordulhat elő, ha az egyik szemnél egy ideig homályos a látás, és tartósan gyengül. Néha anizometrópia jelen lehet születéskor, bár gyakran csak később válik nyilvánvalóvá.

Az anizometrópia fogyatékosság?

A bíróság azt is megállapította, hogy az anizometrópia nem rokkantsági állapot .

Mit jelent a Rhinosalpingitis?

[ rī′nō-săl′pĭn-jī′tĭs ] n. Az orr nyálkahártyájának és az Eustach-cső gyulladása .

Mi okozza a miringitist?

A miringitis a dobhártya bakteriális vagy vírusos fertőzése. és különféle vírusok és baktériumok okozzák. A Streptococcus pneumoniae és a Mycoplasma baktériumok gyakori okok. , miringitis nem okoz gennyet vagy folyadékot a középfülben.

Mi a krónikus miringitisz?

Betegek: A krónikus miringitist úgy definiálják, mint a dobhártya epitéliumának több mint 1 hónapig tartó elvesztését a dobüregben lévő betegség nélkül .

Hogyan történik az Emmetropizáció?

Az állatkísérletek eredményei azt sugallják, hogy ezt a folyamatot a vizuális bemenet visszacsatolása vezérli. Az állatkísérletekből származó humán emmetropizáció jelenlegi modellje az, hogy a csecsemők túllátó refrakciós hibája által okozott túllátó defókusz modulálja a szem növekedését a fénytörési hiba csökkentése érdekében .