Mit jelent a monochasiális ?

Pontszám: 4,1/5 ( 1 szavazat )

mono·o·cha·sium
(mŏn′ə-kā′zē-əm, -zhē-) pl. mon·o·cha·si·a (-zē-ə, -zhē-ə, -zhə) Olyan cyme, amelynek csak egy oldalsó virága vagy ága van, amely egy végvirág alól származik , és ez egy helikoid vagy skorpió virágzatot eredményez.

Mi az a monochasiális virágzat?

1. Monochasiális cyme: Egyszülő cyme-nek is nevezik , amelyben a fő tengely virágban végződik, és az alapból egy oldalágat hoz létre, amely szintén virágban végződik. Minden oldalsó és azt követő ág egy oldalágat hoz létre egy végvirággal.

Mi az a Dichasial?

di·cha·si·a (-zē-ə, -zhē-ə, -zhə) Egy cyme, amelynek két oldalsó virága vagy ága van, amelyek a végvirág alatti ellentétes pontokból erednek .

Mi az a Dichasialis cyme?

Meghatározás. Határozott virágzat, amelyben a központi tengely növekedését egy virág fejezi be , amely először nyílik, és minden egyes ágpár, amely ezt a virágot alátámasztja, egyetlen virággal zárja le.

Mi az Achlamydeous növény?

(ˌækləˈmɪdɪəs) adj. (Növénytan) (a virágok, mint például a fűz) , amelyeknek sem szirmai, sem csészelevelei nincsenek .

5 kézjel, amelynek nem tudtad a valódi jelentését

37 kapcsolódó kérdés található

Mi az Epicalyx virág?

Az epikalyx, amely egy további örvényt képez egyetlen virág csésze körül, a karkötők módosulata. Más szóval, az epicalyx egy csészére emlékeztető fellevelek csoportja, amelyek a kehelyen kívül örvényt alkotnak. Virágfüggelékek csészeszerű extra örvénye.

Mi az a Cymose?

cymoszvirágzat (cyme; határozott virágzat) Virágzó hajtástípus (seevirágzat), amelyben a virágszár tetején lévő termőterületről fejlődik ki az elsőként kialakuló virág (lásd az ábrát).

Milyen típusú virágzat a jázmin?

A Lamiales rendbe tartozó virág virágzata dichasiális cymával rendelkezik . Teljes válasz: A jázmin virágzata legalább három virággal születik cymosa fürtökben, bár az ágak végén magányosan is előfordulhatnak.

Mi az a Hypanthodium virágzat?

A Hypanthodium virágzat leginkább húsos tartályként definiálható, amely egy üreges üreg kialakulásához vezet, amelyben az ostiole néven ismert csúcsi nyílás található. A virágok az üreges üreg belső fala felé fejlődnek.

Miért nem virág a napraforgó?

A napraforgó nem virág, hanem egyfajta, capitulumnak nevezett virágzat, amelyben a tartály le van lapítva . Számos kocsánytalan és kis virágzót visel. A legfiatalabb virág a közepén, a legidősebb pedig a periférián fekszik. A virágok egész csoportját veszik körül fellevelek, az úgynevezett involucre.

Mi a példa a cymose virágzatra?

Mi az a cymose virágzat? Ans. Ennél a virágzattípusnál a fiatal virágbimbók alul, az idősebbek felül vannak. Néhány cymose virágzat például az éjszakai jázmin, a Drosera, a közönséges bodza stb .

Mi az a Cymose és Racemose?

Meghatározás. A Racemose egy olyan virágzó hajtástípusra utal, amelyben a virágszár csúcsán lévő növekedési terület a növekedés során továbbra is új virágbimbókat hoz létre, míg a cymose olyan virágzó hajtástípusra utal, amelyben az első képződött virág a növekedési régióból a virágszár tetejét.

Mi a hypanthodium, mondjon példát?

A Hypanthodium egy olyan virágzat, amelyben a húsos tartály üreges üreget alkot, és van egy nyílása, amelyet ostiole néven ismernek. ... A hypanthodium példája a ficus .

Melyik növény ad legkisebb virágot?

Válasz. Vízliszt . (Wolffia spp.) A vízi liszt (Wolffia spp.) a békalencsefélék (Lemnaceae) családjának tagja, amely a legegyszerűbb virágos növényeket tartalmazza.

A hypanthodium egyszexuális?

Egy nőstény virág van bezárva az involucre belsejébe. Számos hímvirág veszi körül a nőstény virágokat. A Hypanthodium egy üreges üreget képez, és pikkelyekkel védett csúcsi nyílása van. A cyathium és a hypanthodium virágzat közötti hasonlóság az egyivarú virágok elérhetősége.

Melyik jázmin illata a legerősebb?

A közönséges jázmin (Jasminum officinale) , amelyet néha költői jázminnak is neveznek, az egyik legillatosabb jázminfajta. Az intenzív illatú virágok egész nyáron és ősszel nyílnak.

A jázmin és a mogra ugyanaz?

A Mogra különböző nevei: A Mogra tudományos neve Jasminum sambac ; az Oleaceae családjába tartozik. Bár Indiában őshonos, arab jázmin néven ismert. Ez a kettős virágzású típus, amelyet Indiában Motiya vagy Mogra néven ismernek.

A jázmin mérgező a kutyákra?

Minden alkatrész mérgező , különösen kutyákra, lovakra, emberekre. Jázmin. A bogyók rendkívül mérgezőek. Lantana.

Mi az a Basipetális rend?

Ez a cymose virágzat módosított formája . Itt alul az új virágok, felülre a viszonylag régebbi virágok kerülnek. A bazipetális rend jól látható a két- és többszülő cimózus virágzatban. A bazipetális rend az akropetális sorrend ellentéte.

Mi az a zigomorf virág?

A zigomorf virágoknak kétoldali szimmetriája van , ami azt jelenti, hogy a szirmokat csak egyféleképpen lehet felosztani egymás tükörképének kialakítására. A zigomorf szimmetriát szabálytalan szimmetriának is nevezhetjük, és leggyakrabban olyan virágokban fordul elő, amelyeknek legalább két különböző méretű szirmja van. A klasszikus példák közé tartoznak az orchideák.

Hogy hívják a virágfürtöt?

A virágzat egy száron elhelyezkedő virágcsoport vagy -fürt, amely főágból vagy ágak bonyolult elrendezéséből áll. Morfológiailag a magnövények hajtásának módosult része, ahol virágok képződnek. ... A teljes virágzatot tartó szárat kocsánynak nevezzük.

Mi az a Bracteate virág?

fedőlevelű virágok: A fellevelű virágokat (a kocsány tövében egy kicsinyített levél) borítóvirágnak nevezzük. A fellevelek kis levélszerű struktúrák, amelyek a virág tövében találhatók . Példa erre a kínai rózsa, tulipán, liliom és más virágok.

Az Epicalyx és a fellevelű ugyanaz?

A szövegkörnyezetben|botanika|lang=en a fellevelű és az epicalyx közötti különbséget jelenti. az, hogy a fellevelű (botanika) egy levél vagy levélszerű szerkezet a hónaljból, amelyből virágszár vagy virágzat emelkedik ki, míg az epicalyx (botanika) csészére emlékeztető fellevelek csoportja.

Mi az a karpel virágban?

A karpel a női szaporítószerv, amely a virágos növényekben vagy zárvatermőkben lévő petesejteket körülveszi.

Mi a Cyathium magyarázata példával?

A cyathium egy olyan virágzat, amelyben a módosított levelek csészeszerű fürtje egy női virágot és több hímvirágot vesz körül. Egyetlen virágra hasonlít. Például Mikulásvirág .