Mit jelképez a leggatt?

Pontszám: 4,2/5 ( 17 szavazat )

A kapitány segít Leggattnak elrejtőzni Archbold elől, és végül segít neki megszökni azáltal, hogy veszélyesen közel navigálja hajóját Koh-ring szigetéhez. Egyes kritikusok számára Leggatt az emberi természet sötétebb oldalát képviseli. Így Leggatttal való azonosításával a kapitány saját sötét oldalát vizsgálja.

Hogyan változtatja meg Leggatt a kapitányt?

Leggatt, aki valaha is volt tanító, azt mondja a kapitánynak, hogy úgy gondolta, "alaposan megértette ", ami arra készteti a kapitányt, hogy fontolja meg saját személyiségének formálását. Az, hogy képes felismerni saját gyávaságát, megszabadítja a kapitányt attól, hogy megszerezze a Sephora kapitányában oly nyilvánvaló gyávaságot.

Mit utal a kapitány Leggattra?

A narrátor Leggattet alteregójaként emlegeti – mindenre, amire vágyik, de nem az. A kapitány mindössze 27 éves, fiatal férfi, aki idősebb és nála sokkal tapasztaltabb férfiakat irányít.

Hol játszódik a The Secret Sharer?

A "The Secret Sharer" Joseph Conrad jól megírt története. 1909-ben íródott. A helyszín egy kereskedelmi hajó a Sziámi-öbölben. A történetben egy sötét kaland hangulata van egy egzotikus helyen.

Mit segít Leggatt a kapitánynak elkerülni?

Aznap este a kapitány közli Leggatttal, hogy a lakottnak tűnő sziget, a Koh-ring közelébe fogja irányítani a hajót , és a parttól fél mérföldön belülre manőverezni fogja, hogy Leggattnak ne kelljen messzire úsznia, hogy szárazföldet érjen. Leggatt figyelmezteti, hogy legyen óvatos, nehogy egy szerencsétlenség a kapitány első parancsába kerüljön.

Képviseli | A reprezentáció jelentése

20 kapcsolódó kérdés található

Miért hívják The Secret Sharernek?

Conrad legtöbb történetét a tengeren szerzett tapasztalatai ihlették: Lord Jim története volt, amit a Jeddah nevű hajóról hallott; A Nárcisz négere Bombaytől Angliáig tartó kalandjain alapult; A „The Secret Sharer” 1880-ban a Cutty Sark fedélzetén történt tényleges incidensből készült ; és a Sötétség Szíve...

Milyen bűnt követett el Leggatt?

A kapitány megtudja, hogy Leggatt a Sephora főtisztje volt, és véletlenül megölt egy legénységtársát . Bár Leggatt akaratlanul is meggyilkolta a férfit, a kapitány megfosztotta Leggattet a címétől. A kapitány azt mondja Leggattnak, hogy vonuljanak vissza a kabinjába, nehogy a főtiszt fedezze fel őket.

Mi a The Secret Sharer témája?

A "The Secret Sharer" az elszigeteltség gondolatát és annak egy személyre gyakorolt ​​hatását kutatja. A történet úgy kezdődik, hogy a kapitány, a történet narrátora egyedül van hajója fedélzetén.

Mi történik a The Secret Sharerben?

A "The Secret Sharer" 1910-ben jelent meg, és a történet egy valós eseményen alapul, és néhány tényt módosítottak Conrad művészi céljainak megfelelően: Az 1880-as években a Cutty Sark fedélzetén egy társuk megölt egy engedetlen tengerészt egy veszekedés során. amelybe az engedetlen matróz végül meghalt.

A titkos megosztó a Heart of Darkness része?

A civilizált, megvilágosodott Kurtz úr története, aki egy megrázó "éjszakai utazásra" indul Afrika vad szívébe, hogy megtalálja sötét és gonosz lelkét. A titkos megosztó. ... A Heart Of Darkness és a The Secret Sharer valós eseményekből és emberekből merít, akikkel Conrad megismerkedett vagy hallott a sok távoli utazása során.

Ki a titkos megosztó narrátora?

A "The Secret Sharer" a névtelen narrátorral kezdődik – egy névtelen hajó nemrégiben kinevezett kapitányával –, aki a Sziámi-öbölben horgonyzik (amit ma Thai-öbölnek neveznek). Ahogy a kapitány egyedül áll a fedélzeten, elmerül a naplementében és a tenger csendjében.

Mi az a Conway fiú?

Conway fiú tengerész, aki a Conway brit csatahajón képezte ki magát . Cuddy a szakács konyhája egy kis hajón. előkert az elülső árboc legalacsonyabb yardja (a hajó orrához vagy elejéhez legközelebbi árboc), ahonnan az elővitorla áll.

Hogyan ér véget a titkos megosztó?

A "The Secret Sharer" végén Leggatt az óceánba ugrik, és a közeli Koh-ring sziget felé úszik . De a kapitány csak a saját fehér kalapját láthatja, amikor a sötét vízbe néz, amit kölcsönadott Leggattnak.

Mi a The Secret Sharer nézőpontja?

A "The Secret Sharer" című filmet egy névtelen hajó egy névtelen kapitánya meséli el. Az első személyű nézőpont bevonja az olvasót azokra a zavarba ejtő eseményekbe, amelyekkel a kapitány szembesül, miközben átéli azokat.

Mikor íródott A titkos megosztó?

A "The Secret Sharer" Joseph Conrad 1909 -ben írt novellája, amely először a Harper's Magazine-ban jelent meg 1910-ben, és a Twixt Land and Sea (1912) novellagyűjtemény könyveként. A történetet az 1952-es Szemtől szemben című film részleteként forgatták.

Mi a titok összefoglalása?

1-mondat-összefoglaló: A titok egy önsegítő könyv Rhonda Byrne-től , amely elmagyarázza, hogy a vonzás törvénye, amely kimondja, hogy a pozitív energia pozitív dolgokat vonz be az életedbe, hogyan szabályozza gondolkodásodat és tetteidet, és hogyan használhatod az erőt. pozitív gondolkodás, hogy bármit elérj, amit csak el tudsz képzelni.

Vallásos a The Secret?

A "The Secret" a pozitív gondolkodás ereje a spirituális szteroidokon. Ez egy új hibrid vallás , amely egyesíti a Nyugat öntörvényű materializmusát a keleti hindu/buddhista szellemiséggel.

Valós a vonzás törvénye?

Nem létezik! A vonzás törvénye (LOA) az a meggyőződés, hogy az univerzum megteremti és biztosítja számodra azt, amire a gondolataid összpontosítanak. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy univerzális törvény, amely szerint „a hasonló mindig hasonlót vonz”. A pozitív gondolatok eredménye mindig pozitív következményekkel jár.

Mi az élet titka?

"Ez az élet titka: az én csak a halál által él, identitását (és boldogságát) csak az önfeledtség, az önátadás, az önfeláldozás és az agapé szeretet által találja meg ." "Aki nem mindennap győz le valamilyen félelmet, az nem tanulta meg az élet titkát."

Mit jelent a titkos megosztó?

Amikor a titkos szó egy melléknév a titkos megosztó kifejezésben. és azt jelenti , hogy egyszerűen el kell rejteni vagy el kell rejteni , ugyanúgy érvényes. a kapitánynak, mint Leggattnak. A kapitánynak szüksége van rá. az elrejtés ugyanolyan nagyszerű, mint Leggatté, ha már a kapitány megtette.

Milyen irodalmi eszközt használnak a titkos megosztóban?

Az allegória olyan műalkotás, amelyben a szereplők és az események metaforikus vagy szimbolikus jelentéseket vesznek fel, amelyeket a művész szándékosan művel.