Mit jelent a helmintológus ?

Pontszám: 4,2/5 ( 35 szavazat )

: a zoológia azon ága , amely elsősorban a helmintákkal foglalkozik : a parazita férgek tanulmányozása .

Mit jelent a helmintofóbia?

Szűrők . Morbid félelem a parazita férgektől . főnév.

Mit jelent a Dening ?

tárgyas ige. 1 : valótlannak nyilvánítani (valamit) Tagadták az állításokat. 2 : megtagadni (valamit) elismerni vagy elismerni : tagadni a vandalizmusért való felelősségét. 3a : elutasító választ adni az indítványozók elutasítására. b : elutasítani a kérés teljesítését elutasították a visszatérítést.

Mit jelent a Zande

1a : a Kongó-Szudán határvidék történelmében és fejlődésében, különösen az elmúlt évszázadban jelentős előkelő helyet foglaló afrikai nép . b : olyan emberek tagja. 2: egy adamava-keleti nyelv, amelyet Kongó északi részén és Délnyugat-Szudánban beszélnek a zande népnek.

Mit értesz malakológia alatt?

: az állattan puhatestűekkel foglalkozó ága .

Mit jelent a helmintológia?

32 kapcsolódó kérdés található

Hogy hívják a Mollusca-kutatást?

A malakológia a gerinctelen állattan ága, amely a puhatestűek (puhatestűek vagy puhatestűek) kutatásával foglalkozik, amely az ízeltlábúak után a második legnagyobb állatfaj a leírt fajok tekintetében. ... A malakológia a görög μαλακός, malakos, „puha” szóból származik; és -λογία, -logia.

Mi a kagylók tanulmányozása?

A konkológia (ógörögül: κόγχος konkhos, "kagyló") a puhatestűek héjának tanulmányozása. A konchológia a malakológia egyik aspektusa, a puhatestűek tanulmányozása; a malakológia azonban a puhatestűek mint egész organizmusok tanulmányozása, míg a konchológia a héjuk tanulmányozására korlátozódik.

Mit jelent a Indenial ?

Szűrők. A tagadás definíciója azt jelenti, hogy megtagadunk valamit, vagy nem hajlandóak elfogadni valamit, vagy elfogadni a valóságot . Példa arra, hogy valaki tagadja, az a feleség, aki nem tud megbirkózni azzal, és nem ismeri el, hogy a férje elhagyta.

Mit jelent tagadni az igazságot?

tagadás Hozzáadás a listához Megosztás . A tagadás visszautasítás, és gyakran azt jelenti, hogy megtagadják, hogy valamit igazságként higgyenek vagy fogadjanak el.

Mit jelent megtagadni magát?

: ne engedje meg magának, hogy élvezze a dolgokat, vagy hogy olyan dolgai legyenek, amiket szeretne Ezen a diétán nem érzem úgy, hogy megtagadnám magam. Nem tagadom meg magamtól azokat az ételeket, amiket szeretek, csak kisebb mennyiségeket eszem.

Mi okozza a heliofóbiát?

Az olyan egészségügyi állapotok, mint a keratoconus , amely egy olyan szemrendellenesség, amely rendkívüli optikai érzékenységet okoz a napfényre és az erős fényekre, és a porphyria cutanea tarda, amely miatt a bőr túlságosan érzékeny a napfényre, akár hólyagokat is okozhat, heliofóbiát okozhat.

Hogy hívják azt, ha valaki fél az egyedülléttől?

Az autofóbia, izolofóbia vagy eremofóbia néven is ismert monofóbia az elszigeteltségtől, magányosságtól vagy egyedülléttől való félelem.

Hogy hívják a takarítástól való félelmet?

Az ablutofóbia a fürdéstől, takarítástól vagy mosakodástól való elsöprő félelem. Ez egy szorongásos rendellenesség, amely a specifikus fóbiák kategóriájába tartozik.

Ne tagadd meg, hogy értem?

2 hamisként elutasítani ; nem hajlandó elfogadni vagy hinni. 3 visszatartani; nem hajlandó adni. 4 kérésének vagy elvárásainak teljesítését megtagadni.

Mi történik, ha egy személy tagadás?

A tagadás egy olyan megküzdési mechanizmus, amely időt ad a szorongató helyzetekhez való alkalmazkodáshoz – de a tagadásban maradás megzavarhatja a kezelést vagy a kihívások kezelésének képességét. Ha tagadja magát, azzal próbálja megvédeni magát, hogy nem hajlandó elfogadni az igazságot valamiről, ami az életében történik .

Mi a tagadás példája?

A tagadást úgy definiálják, mint valaminek az elfogadásának vagy elhinésének megtagadását, vagy olyan kijelentést, amely valakinek vagy valami másnak ellentmond. A tagadás példája Isten létezésének elutasítása . A tagadás egyik példája az a kijelentés, amely szerint nem értesz egyet azzal, amit a tetteidről mondtak.

Mit jelent a Undinal ?

Szűrők . Egy undinához kapcsolódik vagy jellemző . melléknév. 1.

Miért van az ember tagadásban?

A tagadás azoknak az embereknek is tulajdonítható, akik nem akarják tudomásul venni, hogy rossz dolgok történnek az életükben , például azok, akik megpróbálnak megbirkózni egy viharos kapcsolattal, egy életveszélyes betegséggel, elhízással, veszteséggel vagy bármi mással. megkísérelheti tagadni.

A tagadás valódi szó?

A tagadás lényegében irracionális cselekvés , amely visszatartja egy történelmi tapasztalat vagy esemény érvényesítését, amikor egy személy nem hajlandó elfogadni egy empirikusan ellenőrizhető valóságot.

Hogy hívják a kagylógyűjtés hobbit?

Válasz: A kagylógyűjtő hivatalos megnevezése „ konchológus” . Ez az, aki összegyűjti és tanulmányozza a kagylókat.

A remeterák puhatestű?

A remeterák a Paguroidea szupercsaládba tartozó anomurán tízlábú rákfélék, amelyek alkalmazkodtak ahhoz, hogy elfoglalják az üres puhatestű-héjakat, hogy megvédjék törékeny külső csontvázukat. A remeteráknak több mint 800 faja létezik, amelyek többségének aszimmetrikus hasa van, amelyet egy jól illeszkedő héj takar.

Mik vannak a kagylóhéjban?

A kagyló a Mollusca törzsébe tartozó tengeri csiga. A kagylóhéj kiváló szilárdságú, és hangszerként vagy dekorációként használják. Körülbelül 95% kalcium-karbonátból és 5% szerves anyagból áll. A kagylóhús ehető.

A polip puhatestű?

Polip, polipok vagy polipok, általában minden nyolckarú lábasfejű (polip) puhatestű a polipok rendjébe . Az igazi polipok az Octopus nemzetség tagjai, amely a sekélyvízi lábasfejűek széles körben elterjedt csoportja.

Melyik törzsbe tartozik a héj?

A puhatestű (vagy puhatestű) héja jellemzően egy meszes külső váz, amely bezárja, alátámasztja és védi a Mollusca törzsbe tartozó állatok lágy részeit, amely magában foglalja a csigákat, kagylókat, agyarhéjakat és számos más osztályt.