Mit jelent a eifs?

Pontszám: 4,4/5 ( 26 szavazat )

A külső szigetelő és befejező rendszer a nem teherhordó épületburkolati rendszerek általános osztálya, amely integrált kompozit anyagrendszerben szigetelt, vízálló, kész felületet biztosít a külső falaknak.

Mit jelent az EIFS?

Az Exterior Insulation and Finish System (EIFS) egy olyan külső falburkolat, amely a falburkolat külső felületén merev szigetelőlemezeket használ, vakolat megjelenésű külső burkolattal. Az EIFS-t jelenlegi alapformájában Nyugat-Németországban fejlesztették ki az 1960-as években, és 1969-ben vezette be az Egyesült Államokban a Dryvit.

Az EIFS ugyanaz, mint a stukkó?

Mi a különbség az EIFS és a hagyományos stukkó között? A hagyományos kemény bevonatú stukkó külső rendszer rendkívül erős és tartós, mert lényegében egy kőréteggel borítja otthonát. ... A Barrier EIFS ezzel szemben egy többrétegű „szintetikus” stukkót használ, amely sokkal puhább, mint a hagyományos stukkó.

Miért rossz az EIFS?

A sorompó EIFS burkolattal kapcsolatos problémák mind a víz behatolásából erednek. Ezek a problémák közé tartozik a nedvesség felhalmozódása a falüregben , az ezt követő fakárosodás, és fejlettebb esetekben a penészgombák növekedése, valamint a kártevők, például ácshangyák vagy termeszek megfertőződése.

Mi a különbség az EIFS és a Dryvit között?

Az EIFS-sel, más néven Dryvit-tel rendelkező ház nem a világ vége. Az EIFS nem betegség ; ez szintetikus stukkó. És annak ellenére, hogy háza ennek felhasználásával épült, tudással és megfelelő karbantartással minden rendben lehet. Az EIFS egy külső szigetelő és befejező rendszer.

Mi az EIFS Stucco, és hogyan kell működnie?

37 kapcsolódó kérdés található

Miért rossz a Dryvit?

A Dryvit stukkóval kapcsolatos leggyakoribb problémák a tömítési és tömítési problémák , amelyek idővel észrevétlenek maradnak. Ez komoly penészesedésekhez vezet, amelyek bejuthatnak az épület szerkezetébe, és költséges károkat okozhatnak, valamint egészségügyi problémákat okozhatnak a lakóknak.

Mikor hagyták abba az EIFS használatát?

Az EIFS fellendülése Az 1995 őszén fellépő vízbehatolási problémák ellenére az EIFS iparági értékesítései (beleértve a kereskedelmi és lakossági értékesítéseket is) 1996-ban értek el csúcspontot. Azonban a teljes üzletág 2002 -ig tovább csökkent.

Meddig tart az EIFS?

A Dryvit EIFS-eket úgy tervezték, hogy az épületek tipikus tervezési élettartamára kitartsanak. Egy adott épület tényleges élettartama főként az épület karbantartási programjától függ. Néhány EIFS homlokzat 50-60 éves múltra tekint vissza.

Honnan tudod, hogy az EIFS rossz?

Az EIFS otthonokkal kapcsolatos leggyakoribb problémák:
  1. A fal- és tetőkereszteződéseknél a villogás hiánya.
  2. A lakástulajdonosok karbantartásának hiánya.
  3. Nem megfelelő részletezés az ablakok és ajtók körül.
  4. Nem megfelelően felszerelt fedélzetek.
  5. Hibás vagy hiányzó tömítés az ablakokon, ajtókon és átvezetéseken.
  6. A lakástulajdonosok nem ismerik a terméket.

Mennyibe kerül az EIFS javítása?

Az EIFS stukkójavítás négyzetméterenként átlagosan 30 és 50 dollár között van . Ez a rendszertípus szintetikus stukkót használ sok vékony rétegben a szigetelőrétegen. A szintetikus stukkó akrilból készült, és nem lélegzik, és nem engedi át a levegőt.

Tudsz nyomás alatt mosni az EIFS-t?

Az EIFS tisztítását szakképzett szakembernek kell elvégeznie. Az EIFS tisztításának legjobb módja a nagy vízmennyiség, alacsony víznyomás és nem karcoló tisztítószerek használata. Ne használjon maró vegyszereket vagy súroló hatású tisztítási technikákat, amelyek tartósan károsítják a felületet.

Melyik a jobb az EIFS vagy a stukkó?

Az EIFS rugalmasabb, mint a hagyományos stukkó , így kisebb a repedések és omladások az alapok eltolódása vagy a hőtágulás következtében. Az üvegszálas réteg nagyobb tartósságot biztosít, még az időjárás okozta kemény ütések ellen is. Az EIFS azonban lényegesen könnyebb, mint a hagyományos stukkó.

Mire használható az EIFS?

Az Exterior Insulation Finishing System (EIFS), más néven EWI (Exterior Wall Insulation Systems) vagy External Thermal Insulation Composite Systems (ETICS) egy olyan burkolórendszer, amely a külső falakat szigetelt kész felülettel és integrált kompozit anyagból készült vízszigeteléssel látja el. rendszer .

Hogyan telepíthető az EIFS?

EIFS telepítés Az EIFS-eket általában a külső falak külső felületére rögzítik ragasztóval (cement vagy akril alapú) vagy mechanikus rögzítőelemekkel. A ragasztókat általában az EIFS gipszkartonra, cementlapra vagy betonfelületre történő rögzítésére használják.

Honnan tudhatom, hogy a házam rendelkezik-e EIFS-sel?

Az anyag tesztelésének egyik legjobb módja az úgynevezett „kopogáspróba” végrehajtása. Menj ki a szabadba, és kopogtass rá az anyagra. Ha üres hangja van, akkor valószínűleg EIFS. Ennek az az oka, hogy a hang áthalad a hungarocell alapon, megüti a mögötte lévő falat, majd visszaverődik.

A Dryvit jó termék?

A Dryvit ára sokkal alacsonyabb, és négyzetméterenként 3,50 és 8 dollár között mozog. Ez természetesen területenként változhat, de ez egy kiváló általános ár, amelyet szem előtt kell tartani. Érdemes megjegyezni, hogy a Dryvit jobban telepíthető téglára, mint fára .

Rakhat burkolatot az EIFS-re?

Nem jó ötlet lyukakat szúrni az EIFS-be, hacsak nem tudja garantálni, hogy soha nem jut be nedvesség . Az Ön által javasolt iparvágány nem az ELSŐDLEGES időjárási akadály, hanem csak esőt ejt.

Rendben van az EIFS festése?

A fával, stukkóval és más burkolati anyagokkal ellentétben az EIFS-t ritkán kell festeni . A legtöbb EIFS rendszer kifejezetten 100%-os akril kötőanyagot tartalmaz, amely kiváló ellenállást biztosít az EIFS-nek a fakulással, krétával és sárgulással szemben.

Melyik a legjobb festék az EIFS-hez?

Akril latex festék : Az akril latex festék a legjobb a Dryvit stukkóhoz, mivel könnyen felhordható, és vízzel és enyhe tisztítószerrel tisztíthatja. Megfelelő használat esetén az akril latex festék jó fényt és színt biztosít a stukkó felületnek.

A vállalkozók továbbra is használják az EIFS-t?

Gyakorlatilag egyik napról a másikra az EIFS lett a legújabb vállalkozói átverés az éjszakai hírekben. Ennek ellenére ma az EIFS még mindig elérhető . ... A termék rajongói szerint – és sokan vannak belőlük – az EIFS azért bírta ki, mert továbbra is életképes, megfizethető burkolati lehetőséget kínál.

Miért az EIFS a legjobb?

Alacsony karbantartás: Az EIFS-burkolatú épületek kiválóan ellenállnak a fakulásnak , krétásodásnak, sárgulásnak, szennyeződésnek, penésznek és penésznek. Könnyen tisztíthatók pusztán leöblítéssel, és alig kell festeni. ... Rugalmas tervezés: Az EIFS gyakorlatilag korlátlan színben és textúrák széles választékában érhető el.

Használják még a Dryvit-et?

Ezért a stukkónak hírneve van, míg a Dryvit csak most kezd lendületet venni . A hagyományos stukkó önmagában is használható rendszerként; A Dryvit „kivezetésként” vagy külső szigetelésként adható hozzá egy meglévő stukkó rendszerhez.

A lakástulajdonosok fedezik az EIFS javítást?

Például, ha otthona külső szigetelő- és bevonatrendszert (EIFS), egyfajta szintetikus stukkót használ, előfordulhat, hogy nem fedezi a lakásbiztosítás . ... Tehát, ha az EIFS rendszert nem megfelelően telepítették és vízkárokat okoz otthonában, a biztosítás nem tud segíteni.