Mit jelent a diszkrecionális fizetés?

Pontszám: 4,8/5 ( 29 szavazat )

A diszkrecionális kifizetések az osztalékon kívüli olyan kifizetések vagy felosztások, amelyek teljesítése a pénzügyi szolgáltató mérlegelési jogkörébe tartozik, és ha nem a pénzügyi szolgáltató fizeti, nem minősül nemteljesítési eseménynek, beleértve a személyzeti bónuszokat is; 1. minta. 2. minta.

Mi az a diszkrecionális kompenzáció?

A diszkrecionális kompenzáció bármely olyan összeg, amelyet az Igazgatóság időről időre jóváhagy , és amelyet egy Jogosult személynek nem alkalmazotti igazgatóként kell kifizetni; 1. minta.

Mit jelent a diszkrecionális összeg?

A diszkrecionális jövedelem az egyén azon bevételének összege, amelyet az adófizetés és a személyes szükségletek – például élelem, lakhely és ruházat – kifizetése után költésre, befektetésre vagy megtakarításra hagy. A diszkrecionális bevétel magában foglalja a luxuscikkekre, nyaralásokra, valamint nem alapvető árukra és szolgáltatásokra költött pénzt.

Hogyan történik a diszkrecionális bónusz kifizetése?

Ahhoz, hogy a bónusz diszkrecionálisnak minősüljön, azt a munkáltató saját belátása szerint kell odaítélni, nem pedig azt, hogy a munkavállalók megkapják . ... A munkáltató előre meghatározza a bónusz megszerzéséhez szükséges konkrét kritériumokat, és a munkavállalók elvárják a bónusz megszerzését, ha megfelelnek a kritériumoknak.

Milyen példák vannak a diszkrecionális bónuszokra?

Példák a diszkrecionális bónuszokra: az egyedi vagy rendkívüli erőfeszítéseket megtevő alkalmazottak bónuszai, amelyeket nem előre meghatározott kritériumok szerint ítélnek oda , végkielégítési bónuszok, ajánlási bónuszok azon alkalmazottak számára, akik nem elsősorban toborzási tevékenységgel foglalkoznak, bónuszok a kihívások leküzdéséért vagy...

Egy diszkrecionális bónusz

23 kapcsolódó kérdés található

Miért kaptam diszkrecionális bónuszt?

A munkáltatók diszkrecionális bónuszt ítélhetnek oda számos okból, beleértve a következőket: A munkavállaló túljut egy kihívásokkal teli vagy nehéz helyzeten . A munkavállaló olyan kivételes teljesítményt mutat, amelyet más meghatározott kritériumok alapján nem ítélnek oda. A munkavállaló túllép szokásos feladataikon.

A diszkrecionális bónusz bér?

Függetlenül attól, hogy a bónusz diszkrecionális, vagy meghatározott kritériumokon alapul, a kaliforniai munka törvénykönyve szerint mindkettő „bérnek” számít . ... Ez általában azt jelenti, hogy a bónusz megszerzésekor azt az adott fizetési időszakra vonatkozó fizetési napon kell kifizetni.

Garantált a bónusz?

A bónusz „ egyfajta kompenzáció, amely nem garantált, és amelyet általában egy bizonyos esemény befejezése után fizetnek ki” – mondja Adi Dehejia, a The Muse pénzügyi igazgatója.

Honnan tudhatom, hogy a bónuszom diszkrecionális?

DISZKRECIÓS BÓNUSZOK A bónusz diszkrecionális , ha a munkáltató megőrzi a szabadságot, hogy eldöntse, mit tegyen ezzel a bónusszal . A döntés szabadsága magában foglalhatja a bónusz időzítését és összegét. Hasonlóképpen, a bónusz bármilyen konkrét okból vagy ok nélkül is kifizethető.

Minden bónusz diszkrecionális?

A legtöbb bónuszrendszer diszkrecionálisnak minősül . … A munkáltatója mindig fenntartja magának a jogot, hogy meghatározza e kifizetések mértékét, vagy egyáltalán, hogy jár-e jutalom. Ez gyakori konfliktusforrás a munkáltatók és a munkavállalók között.

Milyen a jó diszkrecionális jövedelem?

Noha számos tényező befolyásolhatja a diszkrecionális jövedelemként elkülönített házhozszállítás százalékos arányát, az általános szabály 30 százalék vagy kevesebb .

Mi a példa a diszkrecionális jövedelemre?

A diszkrecionális jövedelem az, amit egy háztartásnak vagy egyénnek be kell fektetnie, megtakarítania vagy elköltenie kell, miután a szükségletek kifizetését megtörtént . A szükségletek közé tartozik például a lakhatás, az élelmiszer, a ruházat, a rezsi és a szállítás költsége.

Mennyi egy diszkrecionális bónusz?

Például, ha egy alkalmazott 50 000 dollárt keres, akkor jogosult lehet 5 százalékos bónuszra, amiért segíti a vállalatot pénzügyi céljainak elérésében, míg a 100 000 dollárt kereső munkavállaló 10 százalékos bónuszban részesülhet.

Mi a diszkrecionális és mi a nem diszkrecionális?

A nem diszkrecionális befektetés azt jelenti , hogy a brókernek kapcsolatba kell lépnie Önnel, és meg kell kérnie az Ön engedélyét, mielőtt bármilyen kereskedést kötne a számláján . A diszkrecionális számlán a bróker saját belátása szerint élhet, és anélkül vásárolhat vagy értékesíthet értékpapírokat, hogy beszélne Önnel és engedélyt kérne.

Mik azok a diszkrecionális juttatások?

A diszkrecionális juttatások minden olyan típusú ellátásra vonatkoznak, amelyet a törvény nem köteles nyújtani . Ez a gyűjtőfogalom számtalan juttatási típust foglal magában, a kiegészítő fogászati ​​és látásbiztosítástól az olyan juttatásokig, mint a wellness programok és a gyermekgondozási ösztöndíjak.

A karácsonyi bónusz diszkrecionális?

Másrészt az FLSA előírja, hogy a különleges alkalmakra, például karácsonyra járó kifizetések diszkrecionálisak, ha a bónusz összege nem a ledolgozott órákon, a termelésen vagy az alkalmazott hatékonyságán alapul, vagy nem függ attól . Ez annak ellenére igaz, hogy a bónuszt minden évben kifizetik, és az alkalmazottak elvárják.

Beperelhetsz diszkrecionális bónuszért?

Ha nem kapja meg a megkeresett bónuszt, amelyet ígértek, perelheti a munkáltatóját, hogy megkapja ezt a pénzt, még akkor is, ha a fizetés előtt távozott a cégtől. ... Csak a meg nem érdemelt bónuszok miatt perelhetsz, amelyeket ott dolgoztál ki .

Kötelező a bónusz kifizetése?

Az Alaptörvény előírja a 20 vagy annál több személyt foglalkoztató létesítmények jogosult alkalmazottainak éves kötelező prémium kifizetését.

Mi a bónuszfizetés szabálya?

A 8,33%-os minimális bónuszt a törvény 10. szakasza értelmében minden iparág és létesítmény köteles fizetni. A bármely számviteli évben kifizethető maximális bónusz, beleértve a termelékenységhez kötött bónuszt is, nem haladhatja meg a törvény 31. A szakasza szerinti munkavállaló fizetésének/bérének 20%-át .

Megtagadhatja a munkáltató a prémium kifizetését?

Kaliforniában a munkáltatóknak teljesíteniük kell a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeiket minden nem diszkrecionális bónusz tekintetében. A diszkrecionális prémiumok azonban nem kötelezőek, ami azt jelenti, hogy a munkáltató dönthet úgy, hogy egy évig nem fizeti ki őket , még akkor sem, ha a múltban mindig ezt tette.

Jobb a magasabb fizetés vagy a magasabb bónusz?

A bónuszokat általában az alapbérének százalékában számítják ki. Ez azt jelenti, hogy a magasabb alapbér a legtöbb vállalatnál javítja a bónuszokat . Ez fordítva azonban nem működik; a magasabb bónuszról szóló tárgyalások sem most, sem a jövőben semmit nem tesznek az alapfizetésért.

Hogyan számíthatom ki a bónuszt?

Hogyan számítsuk ki a bónuszokat az alkalmazottak számára. Az alkalmazottja fizetése alapján bónusz kiszámításához egyszerűen szorozza meg a munkavállaló fizetését a bónusz százalékával . Például egy 3000 dolláros havi fizetés 10%-os bónusz mellett 300 dollár lenne.

Kapsz bónuszt, ha kirúgnak?

Csak azért, mert felmondanak egy állásából, nem jelenti azt , hogy nem jogosult a bónuszpénzre. A felmondás oka lényegtelen, még akkor sem, ha lopás miatt rúgták ki. A törvény előírja a munkaadóknak, hogy röviddel a vállalattól való kiválása után fizessék ki a keresetét.

Mikor kell nem diszkrecionális bónuszokat fizetni?

Ahhoz, hogy a munkáltatók nem diszkrecionális bónuszokat és ösztönző kifizetéseket jóváírhassanak a normál fizetési szint egy része felé, a zárószabály előírja, hogy ezeket a kifizetéseket évente vagy gyakrabban kell kifizetni, és lehetővé teszi a munkáltató számára, hogy a végén „felzárkózó” kifizetést fizessen. minden 52 hetes időszakból.

Mik azok a nem diszkrecionális bónuszok?

A nem diszkrecionális bónusz olyan bónusz, amely nem felel meg a diszkrecionális bónusz törvényi követelményeinek . A nem diszkrecionális bónuszokat a szokásos fizetési kulcs tartalmazza, kivéve, ha más törvényi rendelkezés alapján nem minősülnek kizárhatónak (lásd alább).