Mit jelent latinul, hogy dendra?

Pontszám: 4,6/5 ( 62 szavazat )

„fa ” jelentésű, összetett szavak alkotásakor használatos összetételű forma: dendrológia.

Mi a dendra jelentése?

Dendra (görögül: Δενδρά) egy őskori régészeti lelőhely a falun kívül, az azonos nevű Midea településhez tartozik, Argolidban, Görögországban.

Mit jelent az oligo szó szó?

Oligo- (előtag): Kevés vagy kevés . A görög „oligos” szóból kevés, kevés. Az oligo-val kezdődő kifejezésekre példa az oligodactyly (kevés ujj), az oligohydramnion (túl kevés magzatvíz) és az oligospermia (túl kevés spermium).

Mit jelent a Coel előtag?

coel- előtag. a testen belüli üreg vagy egy üreges szerv vagy részkoelakant jelzése ; coelenterát; coelenteron.

Mi az elektro?

elektro- az elektromos vagy elektromosságot jelző kombináló forma összetett szavakban: elektromágneses. Szintén különösen magánhangzó előtt, elektr-.

KLASSZIKUS LATIN ÉS EGYHÁZI LATIN (Az Úr imája)

20 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent az elektro szó?

magánhangzók előtt electr, szóképző elem, jelentése " elektromos, elektromosság ", a görög ēlektro- latinosított alakja, az ēlektron "borostyán" (lásd elektromos) összetételű alakja. Önálló, korábban gyakran az elektrotípus rövidítése, galvanizálás.

Honnan származik az elektro szó?

Etimológia: Elektrumból, ἤλεκτρον-ből (természetes gyanta, amely - dörzsölve - statikus elektromosságot termel).

Mit jelent a Clast az anatómiában?

Utótag, amely olyan sejtet jelöl, amely elpusztítja vagy felszívódik , pl. oszteoklaszt.

Mit jelent Cele a biológiában?

-cele. Előtag, amely egy szervben vagy szövetben duzzanatot vagy sérvet jelöl.

Mit jelent a neph előtag?

A Neph- egy kombináló forma, amelyet „ felhő ” jelentésű előtagként használnak. Gyakran használják a légkörtudományban, különösen a meteorológiában. A Neph- a görög néphosz szóból származik, ami azt jelenti: „felhő, felhők tömege”.

Miért nevezik a primereket oligóknak?

Az oligonukleotid kifejezés a görög „oligo” szóból származik, ami azt jelenti, hogy kevés vagy kicsi. ... A 2'-dezoxiribonukleotidokból álló oligonukleotidok a polimeráz láncreakcióban (PCR) használt molekulák. Ezeket primereknek nevezik, és kis mennyiségű DNS tömeges amplifikálására használják .

Mit jelent görögül, hogy OLIG?

a magánhangzók előtt olig-, szóképző elem, jelentése " kevesen, a kevés ", a görög oligos szóból "keves, szűkös, kicsi, kevés", többes számban "a kevés"; bizonytalan eredetű szó.

Mit jelent a görög Poly szó?

#68 poly → sok A poly- előtag eredete egy ógörög szóból származik, melynek jelentése „sok”. Ez az előtag „sok” angol szókincsben szerepel, például többszótagban, poliéderben és Polinéziában.

Hol van a Dendra-panoplia?

A Dendra-páncél vagy Dendra-páncél a görögországi Argolidban, Dendra faluban feltárt bronzlemezekből készült, mükénéi korszakból készült panoply (teljes testet fedő páncél) példája.

Mit jelent a Sarco a biológiában?

A Sarco egy kombináló forma, amelyet „hús ” jelentésű előtagként használnak. Gyakran használják az orvostudományban és a biológiában.

Mit jelent az orvosi Rrhaphy kifejezés?

„varrat ” jelentésű kombináló forma, amelyet az összetett szavak képzésében használnak: herniorrhaphy.

Mi a Clast alapszava?

A [-clast] gyökfogalom a görög [κλαστός / klastes] szóból ered, jelentése „megtörni” . A [-clast-] gyökfogalom az orvosi terminológiában azt jelenti, hogy „elpusztít” vagy „lebont”. A kifejezés változatai a [-(o)clasis] és az [-(o)clasia utótag. ].

Mi a Clast jelentése?

: sziklatöredék .

Mit jelent a robbanás az anatómiában?

A biológiában és az orvostudományban a „-blast” utótag az éretlen sejtekre utal, amelyek prekurzorsejtekként vagy őssejtekként ismertek. A robbanások mindenféle speciális sejtet eredményeznek. Például a neuroblasztok idegsejteket hoznak létre. A vérsejtek a csontvelőben lévő blastokból származnak. Mindannyiunknak van robbanása.

Hogyan jött létre az elektro?

Miközben Maxwell "Max" Dillon villamosmérnök és vonalvezető egy elektromos vezetéket javított, egy furcsa villámbaleset olyan mutagén változást okozott, amely élő elektromos kondenzátorrá változtatta . ... Hamarosan felvette az "Electro" nevet, egy hivatásos bűnözői élet felé fordult, első áldozata J.

Mi az elektromosság görög szó?

elektromosság Hozzáadás a listához Megosztás. ... Az elektromosság szó a görög elektron szóból származik, ami nem azt jelenti, amire számíthatsz. Jelentése „borostyán”, az ékszerekhez használt sárga vagy vörösesbarna kő.

Mi az elektromosság latin szava?

A kifejezés a klasszikus latin electrum , borostyán, a görög ἤλεκτρον (elektron), borostyán szóból származik.

Mit jelent a kardió állvány szó?

Cardio – a „szív” jelentésű előtagként használt kombináló forma. Számos orvosi és tudományos kifejezésben használják. Cardio – a görög kardía szóból származik, jelentése „szív”. Valójában az angol szív szó és a görög kardía rokonságban állnak egymással.

Mit jelent a Hidro a biológiában?

, hidr- 1. Víz jelentésű formák összevonása, vizes .

Milyen utótag jelent daganatot?

oma : Duzzanat vagy daganat jelentésű utótag.