Mit jelent a circinate?

Pontszám: 5/5 ( 10 szavazat )

keringenek. / (ˈsɜːsɪˌneɪt) / melléknév. botanika (egy növény egy részének, például egy fiatal páfránynak) úgy feltekerve, hogy a hegye a közepén legyen. gyűrűre vagy körre emlékeztető anatómia .

Mit jelent a Circinate vernation?

A körkörös vernáció a páfránylevél megjelenésének módja . A páfránylevél kialakulásakor szorosan felkunkorodik úgy, hogy a levél gyengéd növekvő csúcsa (és a levél minden egyes részegysége) egy tekercsen belül védve legyen.

Hol található a Circinate vernation?

Ha a levél a csúcsától a töve felé gördül, mint a kutya farka, akkor ezt cirkináló vernációnak nevezzük. A páfránylevelekben található.

Mit jelent a Ptyxis?

: egyetlen levél elhelyezkedése a rügyben .

Mit értesz Ramenta alatt?

ramenta. (Tudomány: botanika) vékony barnás pelyhes pikkelyek egyes növények levelein vagy fiatal hajtásain , különösen a páfrányok szárán és levelein. Származás: L, karcolás.

Mit jelent a keringő ?

25 kapcsolódó kérdés található

Mi a Ramenta funkciója?

A lehetőség: Ramenta: A vékony barnás pelyhes pikkelyek a leveleken. Ez egy szőrös szerkezet a fiatal leveleken. Védelmet nyújtanak számukra a külső sérülésekkel szemben .

Mi az a Stomium?

1. ábra: a páfránysporangium gyűrűjének vékonyfalú sejtjei, amelyek a páfránysporangium kiszáradási vonalát vagy régióját jelzik . 2: a portok nyílása, általában az ajaksejtek között, amelyen keresztül a széthúzás megtörténik.

Mit jelent a Heterofilly?

heterofil (megszámlálhatatlan) (botanika) A környezeti feltételek által kiváltott jelentős változások a levelek morfológiájában ; az ilyen változások megjelenítésének képessége. (botanika) Jelentős eltérés a levél alakjában ugyanazon a növényen.

Mi az a levélfilotaxia?

A filotaxia a levelek elrendezése a szár körül . A szár ellentétes oldalán minden csomóponton két levél van. ...

Mi az a Furcate Venation?

A levelek furkátozása az ereket villásan rendezi el, és az így kialakult ágak nem kapcsolódnak össze hálózatba . A páfrányok a nem virágzó edényes növények egy osztálya. ... A páfránylevél erezete furkátos elrendezésű, azaz az erek villaszerűen helyezkednek el.

Mi az a levélnyél a levélen?

A növényi levél általában egy levélnyélből és egy levéllemezből áll. A levélnyél köti össze a levéllemezt a növényi szárral , és szerkezeti szempontból konzolos gerendára emlékeztet.

Miben különböznek a páfrányok a többi növénytől?

A páfrányok olyan növények, amelyeknek nincs virága . ... A virágos növényekhez hasonlóan a páfránynak is van gyökere, szára és levele. A virágos növényekkel ellentétben azonban a páfrányoknak nincs virága vagy magja; ehelyett általában ivarosan szaporodnak apró spórákkal, vagy néha vegetatívan is szaporodhatnak, amint azt a sétáló páfrány mutatja.

Mi az a Heterosporic?

melléknév. (a legtöbb páfrány és néhány más spórás növény) csak egyfajta spórákat termelnek, amelyekből hermafrodita gametofiták fejlődnek. Hasonlítsa össze a heterospórákkal.

A páfránylevelek egyszerűek vagy összetettek?

A páfrányleveleket általában összetettnek (más néven boncoltnak vagy osztottnak) képzelik el, amelynek szárnyai vagy tűlevelei egy központi tengely (a rachis vagy costa) mentén helyezkednek el (5. ábra). A legtöbben valószínűleg így képzelik el a páfrányokat, mert valójában a legtöbb páfránylevél erősen megosztott.

Hol nőnek a páfránynövények?

Bár a legtöbb páfrány nedves, árnyékos helyen, például erdőtalajokon nő, ez nem jelenti azt, hogy nincs szükségük fényre. Normális helyzetük a vadonban foltos fény, és ha az otthoni fényszint túl alacsony, akkor gyenge növekedést és sárguló leveleket fog látni.

Az alstonia örvsfillotaxia?

Az örvénylő filotaxis Alstonia és calotropis esetében figyelhető meg .

Milyen példák vannak a örvénylős filotaxisra?

A tekercs típusú filotaxis az, amikor háromnál több levél fejlődik ki a csomópontokban, és levéltekercset alkotnak. Az örvénylő típusú filotaxis növények példái a napraforgó, a tulsi, a sergula, az alstonia stb .

Miért jó módszer a filotaxis a növények szokásainak leírására?

A levelek elrendezésének (fillotaxia) funkciója az, hogy növelje a növény fotoszintézis-képességét azáltal, hogy a leveleket olyan távol helyezi el, hogy maximalizálja a napfény elfogására rendelkezésre álló felületet . A levelek lehetnek virágzók (nyilvánvaló száron) vagy akuleszkálók (nyilvánvaló szárak nélkül).

Melyik a Heterofilly példa?

Például pamut, koriander, Larkspur. 2) Habitual heterophylly- Ennél a típusnál a növény különböző részein különböző alakú levelek hordódnak. Példa erre a kelet-indiai gyógynövény . Ebben a fő szárban tojásdad levelek vannak, míg az ágakon hegyes levelek vannak.

Mit jelent a Coleoptile?

: az egyszikű első levele, amely védőburkot képez a tollazat körül .

Mi a fotoperiodizmus a biológiában?

A fotoperiodizmus a nap hosszára adott reakcióra utal, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy alkalmazkodjon a környezet szezonális változásaihoz .

Mi a Stomium válasz?

stomium Vékony falú sejtterület a sporangiumban vagy a pollenzsákban, amely a környező szövetek kiszáradásakor a spórák vagy pollenszemcsék felszabadulásához szakad .

Mi az annulus és a Stomium?

¤A gyűrű olyan sejtekből áll, amelyeknek nagyon vastag sejtfaluk van, és sejtsávként fordul elő. ... ¤ A stomium bizonyos spóratermelő struktúrákban lévő vékony falú sejtek régiója, amely felszakadva szabadítja fel a spórákat.