Mit jelent a cardiazol ?

Pontszám: 5/5 ( 48 szavazat )

A pentiléntetrazol, más néven pentiléntetrazol, metrazol, pentetrazol, pentametiléntetrazol, Corazol, Cardiazol, Deumacard vagy PTZ, korábban keringés- és légzésserkentőként használt gyógyszer.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Pentiléntetrazol?

A pentiléntetrazolt kísérletileg használták rohamjelenségek tanulmányozására és olyan gyógyszerek azonosítására, amelyek szabályozhatják a rohamra való érzékenységet . Például a kutatók állatmodelleken modellezhetik a status epilepticust.

Mi az a PTZ roham?

Absztrakt. A pentiléntetrazol (PTZ) egy GABA-A receptor antagonista . A PTZ intraperitoneális injekciója egy állatba nagy dózisban akut, súlyos rohamot vált ki, míg a szubkonvulzív dózis egymást követő injekcióit alkalmazták a vegyi gyújtás, egy epilepszia modell kifejlesztésére.

Mit jelent a pentiléntetrazol?

: fehér, kristályos gyógyszer C 6 H 10 N 4 , amelyet korábban légzőszervi, keringési és központi idegrendszeri serkentőként használtak.

Mi a pentiléntetrazol hatásmechanizmusa?

Bár a pentiléntetrazolon (PTZ) alapuló állatmodelleket széles körben alkalmazzák, a PTZ hatását kiváltó mechanizmus nem nagyon ismert. Molekuláris szinten a PTZ általánosan elfogadott mechanizmusa a gamma-aminovajsav (GABA)(A) receptor komplex nem kompetitív antagonizmusa.

Az elektrokonvulzív terápia veszélyes története, és hogyan használják ma

19 kapcsolódó kérdés található

Mi az a MES módszer?

A maximális elektrosokk roham (MES) tesztet alkalmaztuk az antiepileptikumok hatékonyságának kimutatására a részleges és generalizált roham típusú epilepsziával szemben terápiarezisztens epilepsziás betegek körében.

Mi az a Bicuculline?

A bicuculline elsősorban az ionotróp GABA A receptorokon fejti ki hatását, amelyek ligandumfüggő ioncsatornák, amelyek főként a kloridionok sejtmembránon való áthaladásával foglalkoznak, így elősegítik a célneuron gátló hatását.

Mire használható a Picrotoxin?

A pikrotoxin az Anamirta cocculus cserje magjából nyert toxin. Központi idegrendszeri stimulánsként, ellenszerként, görcsoldóként és GABA (gamma-aminovajsav) antagonistaként használják.

Vannak görcsrohamok?

A roham egy hirtelen fellépő, ellenőrizetlen elektromos zavar az agyban . Változásokat okozhat viselkedésében, mozgásában vagy érzéseiben, valamint a tudatszintekben. Általában epilepsziának tekintik azt, ha két vagy több, legalább 24 órás eltéréssel fellépő rohamot nem azonosítható ok idéz elő.

Mi az a görcsoldó gyógyszer?

Manapság nagyszámú görcsoldó gyógyszer létezik, többek között, de nem kizárólagosan: fenobarbitál, fenitoin (Dilantin), karbamazepin, levetiracetám (Keppra), etosuximid (Zarontin), klonazepam (Klonopin), diazepam (Valium) , lorazepam (Ativan), és midazolam (Versed).

Mi az elektrosokk roham?

A minimális küszöbértékű elektrosokkos rohamok a fej és a mellső végtag izomzatának klónikus mozgásából állnak, a kiegyenlítő reflex megőrzésével . A MES olyan generalizált rohamok, amelyeket tónusos hajlítás követ, majd tónusos extenzió és klónusz, amelyet a testtartás elvesztése kísér (Browning és Nelson, 1985).

Mit jelent a maximális elektrosokk roham?

A Maximális elektrosokk roham (MES) egy kísérleti paradigma, amely mesterséges árambemeneten keresztül szinkron idegi kisüléseket indukál az agyban (Kamei et al., 1978), és akut epilepsziás viselkedés indukálására használják (Fischer és Muller, 1988).

Hogyan vált ki rohamokat a PTZ?

A PTZ egy gamma-aminovajsav (GABA)-A receptor antagonista8. A PTZ elnyomja a gátló szinapszisok működését, ami fokozott idegi aktivitáshoz vezet . Ez a szabályozás általános rohamokat okoz állatokban9.

A myoklonus rángatózások rohamok?

A myoklonus epilepszia a test izmainak összehúzódását okozza. Az ilyen típusú rohamok gyors rángatózó mozgásokat okoznak. A myoklonusos rohamok gyakran előfordulnak a mindennapi életben. Ez magában foglalja a csuklást és az elalvás közbeni hirtelen rángatást.

Milyen típusú roham a status epilepticus?

Status epilepticusnak nevezik azt a rohamot, amely 5 percnél tovább tart, vagy 5 percen belül 1-nél több roham van , anélkül, hogy az epizódok között visszatérne a normális tudatszinthez. Ez egy olyan egészségügyi vészhelyzet, amely maradandó agykárosodáshoz vagy halálhoz vezethet.

Mi a lángolás epilepsziában?

A begyújtás az a folyamat, amelynek során az ismételten kiváltott rohamok a rohamok időtartamának növekedését és az indukált rohamok fokozott viselkedésbeli érintettségét eredményezik, amíg el nem érik a platót.

Mi a 3 típusú roham?

Jelenleg 3 fő rohamcsoport létezik.
  • Generalizált rohamok:
  • Fokális rohamok:
  • Ismeretlen rohamok:

Mik a roham első jelei?

A roham általános tünetei vagy figyelmeztető jelei a következők lehetnek:
  • Bámult.
  • A karok és lábak rángatózó mozgásai.
  • A test merevítése.
  • Eszméletvesztés.
  • Légzési problémák vagy légzésleállás.
  • A bél- vagy hólyagszabályozás elvesztése.
  • Hirtelen esés nyilvánvaló ok nélkül, különösen, ha eszméletvesztéssel jár.

Mi válthat ki rohamot?

A kiváltó okok személyenként eltérőek lehetnek, de a gyakori kiváltó okok közé tartozik a fáradtság és az alváshiány, a stressz, az alkohol és a gyógyszeres kezelés hiánya. Egyes embereknél, ha tudják, mi váltja ki a rohamokat, elkerülhetik ezeket a kiváltó okokat, és így csökkenthetik a rohamok kialakulásának esélyét.

Pontosan mit blokkol a Bicuculline?

A bicucullin kompetitív antagonistaként működik a GABA A receptor GABA-kötő helyén . Ez a modell használható az AED-ek szűrésére, mivel a klasszikus görcsoldó gyógyszerek, és különösen a GABA A receptorokra ható gyógyszerek hatékonyak ebben a modellben.

Mit tesz a muscimol az agyaddal?

A Muscimol egy erős GABA A agonista, amely aktiválja az agy fő gátló neurotranszmitterének, a GABA-nak a receptorát . ... A GABA A receptorok széles körben elterjedtek az agyban, így a muscimol beadásakor számos régióban, köztük az agykéregben, a hippocampusban és a kisagyban megváltoztatja a neuronális aktivitást.

A bicuculline gyógyszer?

A bicucullin kompetitív antagonistaként működik a GABA A receptor GABA-kötő helyén. Ez a modell használható az AED-ek szűrésére, mivel a klasszikus görcsoldó gyógyszerek, és különösen a GABA A receptorokra ható gyógyszerek hatékonyak ebben a modellben.

Hogyan oldod fel a bicuculint?

A bicucullin kloroformban (50 mg/ml), benzolban és etil-acetátban oldódik, de alkoholban és éterben mérsékelten oldódik. 1 Bizonyos fokig DMSO-ban és 0,1 N HCl-ben is oldódik. 1. The Merck Index, 12. kiadás, 1250. bejegyzés.

Mi a fizikai antagonizmus?

Fizikai antagonista Ez egyfajta antagonista, amely a . a gyógyszer fizikai tulajdonságai . Képes kötődni az agonistához és megakadályozni annak kialakulását. akció. Például amikor szenet használnak méreg esetén.