Mit jelent a campanological?

Pontszám: 4,5/5 ( 59 szavazat )

A kampanológia a harangok tanulmányozása. Felöleli a harangok technológiáját – öntésüket, hangolásukat, harangozásukat, megszólaltatásukat –, valamint a harangozás, mint művészet történetét, módszereit és hagyományait. Gyakori, hogy összegyűjtenek egy hangolt harangkészletet, és az egészet egyetlen hangszerként kezelik.

Honnan származik a campanology szó?

A kampanológia (a késő latin campana, "harang" szóból; ​​és a görög -λογία, -logia) a harangok tanulmányozása. ... Ebben az értelemben azonban a campanology szót leggyakrabban viszonylag nagy, gyakran toronyba akasztott harangokra utalva használják.

Mi a campanology jelentése?

: a harangozás művészete .

Mit jelent a campanologist?

A campanologist jelentése angolul olyan személy, aki munkája vagy hobbijából harangoz : ... A szerző és a campanológus előadást tart szombaton este. Lát. kampánytan. Új főkampanológust neveztek ki.

Hogy hívják ha megszólal a csengő?

A harangzúgás, mint a templom harangja vasárnap reggel, tintintabulációnak nevezhető. Hasonló hangokat is leírhatsz így – például a telefon tintás hangját vagy a nővéred ezüst karkötőinek csilingelését, ahogy sétál.

A harangozás mestersége

23 kapcsolódó kérdés található

Miért tehet tönkre egy repedés a harangot?

Megkeményedik és elveszíti szilárdsági tulajdonságait. Ezzel párhuzamosan nőnek a belső feszültségek. Ha a feszültségek meghaladják az anyagszilárdság határát , a harang megsérül, és repedések és karcolások jelennek meg.

Miért szabad a templomoknak harangozni?

A legtöbb keresztény felekezet harangokat kongat, hogy istentiszteletre hívja a híveket , jelezve a mise vagy az istentisztelet kezdetét.

Mit csinál egy raconteur?

: az anekdoták mesélésében jeleskedő személy .

Hogy hívnak egy spanyol nemest?

A rendes spanyol nemesség hat rangra oszlik. A legmagasabbtól a legalacsonyabbig ezek a következők: Duque (herceg), Marqués (Marquess), Conde (gróf), Vizconde (vikont), Barón (báró) és Señor (lord) (valamint e címek nőnemű formái). ... Így a legtöbb jogilag nemesi személy nem rendelkezik nemesi címmel.

Mi az a gossamer stream?

1 : a levegőben lebegő pókhálók filmje nyugodt, tiszta időben. 2 : valami könnyed, finom vagy lényegtelen, a fiatalság álmainak kósza – Andrea Parke. ökörnyál. melléknév.

Mi az a Kvell?

intransitív ige. : rendkívül büszkének lenni : örülni .

Mi az a toxofilita?

: az íjászatot kedvelő vagy abban jártas személy .

Hogyan írják a campanologist?

Campanology , kam-pan-ol′o-ji, n. a harangok vagy a harangozás tárgya vagy tudománya.

Mi a másik szó a Joined Together kifejezésre?

Az összekapcsolás néhány gyakori szinonimája az asssociate , combo, connect, link, relate és unite. Míg mindezek a szavak azt jelentik, hogy „valamilyen módon egyesülni vagy egyesülni”, az egyesülés a közelség bármilyen fokú érintkezését vagy összekapcsolását jelenti.

Hogy hívják a templom harangozóját és temetőjét?

Szinonimák, keresztrejtvény-válaszok és más kapcsolódó szavak a(z) CHURCH BELL RINGER ÉS GRAVEDIGGER [ sexton ] szóra

Miért hívják a harangozást kampanológiának?

A harangokat a római korban kezdték felállítani a templomokba . Az olaszországi Campania állambeli Nola-i Paulinus volt az első, aki az 5. században harangokat szerelt egy templomra. Innen ered a Campanology, mint a harangozás tanulmányozása.

Mi az a spanyol marquesa?

Főnév. marquesa f (többes szám marquesas) a marquês, marchioness (márki felesége) női megfelelője

Hogy hívnak egy bibliai táncost?

Szinonimák, keresztrejtvényválaszok és egyéb kapcsolódó szavak a BIBLICAL DANCER szóhoz [ salome ]

Mi az a Don spanyol?

A Don egy spanyol cím egy úriemberre utal , vagy egy olyan kifejezés, amely egy szervezett bűnözéssel küzdő család vezetőjének leírására szolgál. Donra példa a spanyol úriemberre utaló cím. A maffia család egy nagy ágának feje a don példája.

Mit jelent a Raconteuse ?

raconteuse az amerikai angolban (ˌrækənˈtœz, -ˈtuːz, -ˈtuːs, franciául ʀakɔ̃ˈtœz) főnévSzóalakok: többes szám -teuses (-ˈtœzɪz és anecly is készséges aesdot.

Mit jelent a provokátor?

provokátor • \proh-vah-kuh-TER\ • főnév. : aki cselekvésre buzdít vagy ösztönöz egy másikat .

Hogyan lesz önből raconteur?

Hogyan legyél Raconteur
  1. 1. LÉPÉS: Merítsen ihletet. Menjen el egy olyan fesztiválra, mint a Beyond The Border, és tartsa szemmel a többi eseményt. ...
  2. 2. LÉPÉS: Fejlessze a meglévő készségeket. ...
  3. 3. LÉPÉS: Keressen egy jó helyet. ...
  4. 4. LÉPÉS: Tegye úgy, mintha a felnőttek gyerekek lennének. ...
  5. 5. LÉPÉS: Győzd le a színpadi félelmet.

Mit mond a Biblia a harangok hallásáról?

Biztató volt hallani ezeket a harangokat. ... A fenti Szentírás Áron, az Úr által felkent és felszentelt főpap ruhájának szegélyén lévő harangokról beszél. A harangok hangja minden embernek elárulta, hogy a Templomban van vagy kívül van . A harangok az Úrnak szentelt hangok voltak.

Miért szólalnak meg a harangok 49-szer?

Videó: 49-szer megszólalnak a harangok a Pulse lövöldözés áldozatainak tiszteletére – WFTV.

Miért szólalnak meg 15 percenként a templomok harangjai?

A város és a templom azzal érvelt, hogy a 15 percenkénti harangozás fontos hagyomány . A bíróság azonban arra a következtetésre jutott, hogy óránként egyszeri harangozás elegendő a hagyomány fenntartásához. ... A bíróság egyetértett abban, hogy az éjszakai nyugalomhoz való joguk fontosabb, mint a hagyományok teljes ápolása.