Milyen bárdot használ John séf?

Pontszám: 4,4/5 ( 24 szavazat )

Az első generációs skóciai bevándorlóként és több mint hét éve szakácsként dolgozott, John gyakran az egyetlen fehér srác, aki kínai éttermek konyháján dolgozik. Nézte szakácstársait, amint minden egyes feladathoz egyetlen kínai stílusú, cai dao néven ismert bárdot használnak, így gondolta: „Meg fogom tanulni, hogyan kell ezt csinálni.”

Miért használnak a kínai szakácsok bárdokat?

A kínai káposzta, más néven zöldségkáposzta vagy cai dao, hasznos eszköz a hús és a zöldségek szeleteléséhez, kockázásához és darálásához . A kínai kultúrában hagyományosan egyetlen kést használnak minden konyhai feladathoz, ezért ezt a pengét kínai szakácskésnek is nevezhetjük.

A szakácsok használnak Zwillinget?

A professzionális szakácsok által használt két fő márka a Wüsthof és a ZWILLING JA Henckels. Mindkét német márka jó minőségű rozsdamentes acélt használ.

Milyen típusú kínai bárdot használ Martin Yan?

Martin Yan, a „Yan Can Cook” televíziós műsor népszerű házigazdája új keleti késtermékét az Ultimate Chinese Chef's Knife-nek (38 USD) nevezi. Dupla sárgaréz szegecses, csúszásmentes, barázdált fa nyéllel, a kés korántsem hiteles.

A bárdnak élesnek kell lennie?

A húsvágó élét általában körülbelül 50 fokos szögben élesítik, vagy oldalanként 25 fokos szögben , ami nagyon tompa, mint más konyhai kések. ... Csak ügyeljen arra, hogy ezt ne „kínai hasadóval” vagy „zöldségkendővel” próbálja ki, mert ezeket a késeket zöldségek aprítására tervezték, nem csontokra.

Hogyan élesítsen kést a mesterszakács által l Kínai étel 101

26 kapcsolódó kérdés található

Miért van lyuk Cleaversben?

A nagy teherbírású pengén lévő lyuk megkönnyíti a csont átvágását . A lyuk lehetővé teszi, hogy ujjaival tartsa a felső részt. Ahogy megerősíti a markolatát, ki tudja húzni a pengét.

Milyen késeket használnak a kínai szakácsok?

Chopperek. A chopper a leggyakoribb kínai szakácskés. A pengéje vastagabb, mint a szeletelő, de nem olyan vastag, mint a hasítóé. Számos feladatra használhatók, például zöldségek, fűszernövények és hús darálására, szeletelésére és aprítására.

Milyen késeket használ Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay Wüsthof és Henckels márkájú késeket is használ; a márkák minőségi termékeikről ismertek, és a világ két legjobb késgyártója. Wüstoff 1814 óta készít késeket, a Henckels pedig 1895 óta.

Milyen edényeket használ Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay a ScanPan márkát használja MasterClass főzősorozatában és az All-Clad márkát a FOX Pokol konyhája című sorozatában. Mindkettő kiváló minőségű serpenyők vastag, nehéz talppal, amelyek egyenletesen osztják el a hőt.

A Zwilling jó márka?

Szinte minden tekintetben a Zwilling kések jobb minőségűek, mint a Henckels kések . Prémium minőségű anyagokból készítik őket a világ legképzettebb kézművesei és kovácsai.

Használhatsz mindenre egy kínai bárdot?

A kínai bárd meglepően vékony és könnyű, ha hentes fegyverre számítunk. A „ zöldségkés” (caidao) néven ismert, jellemzően az egyetlen kés a kínai otthoni konyhában, és gyakorlatilag mindenhez használják. ... Ez azonban a caidao kiegészítő felhasználása, ami teljesen függőséget okoz.

Mindenre használhatsz bárdot?

Az aprításon kívül a bárd súlya sokoldalú eszközzé teszi sűrű ételek szeleteléséhez. A baromfi vagy a hús darabolása azonban más kérdés. Tedd a vágódeszkára a felvágni kívánt baromfit vagy húst.

A japán szakácsok használnak bárdokat?

A japán hasítókések általában olyan nehéz és könnyű feladatok széles listáját tartalmazzák, amelyeket soha nem várhat el egy japán Santoku-tól vagy egy japán szakácskéstől. Főleg, ha a konyhájában a hentesekkel kapcsolatos feladatokért felel. Ezek a Legjobb Cleaversek azonban nem csak a hentesárukra korlátozódnak.

Mire használhatom a kínai bárdot?

A kínai bárd csak nevében hasító: nem arra való, hogy csontokat törjön össze. Ehelyett mindenféle alapvető vágási feladatban kiváló, mint a darabolás, darálás, szeletelés és kockázás .

Milyen nehéznek kell lennie egy kínai bárdnak?

A kínai hasítók általában 180 és 220 mm közötti pengehosszban kaphatók, tipikus pengemagasságuk pedig körülbelül 100 mm. Súlyuk a viszonylag könnyű 300 grammtól a hatalmas 900 grammig terjed!

Jók a kínai bárdek?

A kínai bárd számos előnnyel jár, ezért sok szakács esküszik rájuk. Kezdetben ezek a kések nagyon sokoldalúak, és sokféle vágási feladatot képesek elvégezni a konyhában . A nagy penge arra is használható, hogy egy bambusz vágódeszkáról lehúzza az ételt, és gyorsan a várakozó edénybe vagy serpenyőbe szállítsa.

Mire jó a bárd?

A bárd nagyobb erővel képes felvenni a nehéz zöldségeket, például a különböző tökféléket és a gyökérzöldségeket, mint egy szakácskés vagy santoku kés. Az inak és csontok lebontásán kívül a káposztát számos más étel dörzsölésére, darálására, kockára vágására és szeletelésére is lehet használni.

Mi a különbség az okos és a cleaver között?

Négyszögű , nehéz kés, amelyet a hentesek használnak csontok áttörésére stb. A hasító egy nagy kés, amelynek alakja változó, de általában négyszögletes pengéjű csatabárdhoz hasonlít. ...

Mi a célja a Tourne késnek?

A gyakran "hámozókésnek" is nevezett túrókésnek nagyon rövid pengéje van, általában körülbelül 7 cm. A gyümölcsök és zöldségek vágása és hámozása gyors és egyszerű a praktikus késsel. A befelé hajlított penge a vágandó ételhez igazodik, és lehetővé teszi a gyors és hatékony munkavégzést kevés hulladékkal.