Melyek azok a forgatókönyvek, amelyek miatt egy modellt át kell képezni?

Pontszám: 4,7/5 ( 74 szavazat )

A modell-átképzés legalapvetőbb, alapvető oka az, hogy a megjósolt külvilág folyamatosan változik, és ennek következtében a mögöttes adatok is változnak, ami modelleltolódást okoz .... Dinamikus környezetek
 • Folyamatosan változó vásárlói preferenciák.
 • Gyorsan mozgó versenytér.
 • Földrajzi eltolódások.
 • Gazdasági tényezők.

Mit jelent a modell átképzése?

Az újraképzés inkább egyszerűen a korábban kiválasztott modellt előállító folyamat újrafuttatására utal egy új betanítási adatkészleten . A szolgáltatásoknak, a modellalgoritmusnak és a hiperparaméteres keresési területnek változatlannak kell maradnia. Ennek egyik módja az, hogy az átképzés nem jár semmilyen kódmódosítással.

Milyen gyakran kell megőrizni az adatmodellt?

Egy szervezet csak addig őrizheti meg az adatokat , ameddig szükséges , legyen az hat hónap vagy hat év. Az adatok szükségesnél hosszabb megőrzése felesleges tárhelyet foglal el, és többe kerül a szükségesnél.

Miért fontos a modell átképzés?

Ebből is látszik, miért fontos az átképzés! Mivel több adatból lehet tanulni, és a modell által tanult minták már nem elég jók. A világ változik, néha gyorsan, néha lassan, de határozottan változik, és a modellünknek is változnia kell vele.

Hogyan tarthat fenn egy gépi tanulási modellt?

Figyelje a képzési és kiszolgálási adatokat a szennyeződések szempontjából
 1. Érvényesítse a bejövő adatait. ...
 2. Ellenőrizze az edzés-kiszolgálás ferdeségét. ...
 3. Minimalizálja a képzés-kiszolgálás torzítását a kiszolgált szolgáltatásokon való képzéssel. ...
 4. Időnként metssze meg a redundáns jellemzőket. ...
 5. Érvényesítse a modellt a telepítés előtt. ...
 6. Árnyék engedje el a modellt. ...
 7. Figyelje modellje állapotát.

The Search – 40. rész Louise Archerrel – az átképzett keresés alapítójával

42 kapcsolódó kérdés található

Miért figyelnek a modellek?

A modellfigyelés segít nyomon követni a teljesítményváltozásokat . Ennek eredményeként meghatározhatja, hogy a modell milyen jól teljesít. Ezenkívül segít megérteni, hogyan lehet hatékonyan hibakeresni, ha valami elromlik. Az eltolódás nyomon követésének legegyszerűbb módja a teljesítmény folyamatos, valós adatok alapján történő értékelése.

A Siri szűk AI?

A Siri, a Cortana és a Google Assistant mind a szűk AI példái , de nem jó példák a gyenge AI-ra, mivel a funkciók korlátozott, előre meghatározott tartományán belül működnek. Nem valósítják meg az elmék részeit, a természetes nyelvi feldolgozást előre meghatározott szabályokkal együtt használják.

Mi az a modellsodródás?

A modelleltolódás a modell teljesítményének romlására utal az adatokban és a bemeneti és kimeneti változók közötti kapcsolatok változásai miatt . Viszonylag gyakori, hogy a modelleltolódás idővel vagy néha hirtelen negatívan hat a szervezetre.

Újra kell-e képezni a modellt, ha új megfigyelések állnak rendelkezésre?

Ha azt észleli, hogy az új bejövő adatok nagymértékben eltérnek , akkor jó gyakorlat a modell átképzése. Az összesített adatok paramétereinek optimalizálása nem túlillesztés. A nagy adatmennyiség nem jelent túlillesztést.

Mi a teendő, ha alacsony a pontosság?

Most megvizsgáljuk a modell pontosságának bevált módszerét:
 1. További adatok hozzáadása. Mindig jó ötlet több adat birtoklása. ...
 2. A hiányzó és a kiugró értékek kezelése. ...
 3. Feature Engineering. ...
 4. Funkció kiválasztása. ...
 5. Több algoritmus. ...
 6. Algoritmus hangolás. ...
 7. Együttes módszerek.

Hogyan történik az adatok megőrzése?

Az adatmegőrzés meghatározza a perzisztens adat- és iratkezelés szabályzatát a jogi és üzleti adatarchiválási követelmények teljesítése érdekében . ... Kormányzati adatmegőrzés esetén a tárolt adatok általában a kezdeményezett és fogadott telefonhívásokról, a küldött és fogadott e-mailekről, valamint a meglátogatott webhelyekről szólnak.

Hogyan kapcsolódnak a modellek a bemeneti előrejelzésekhez?

 1. # készítsen egyetlen jóslatot a modellel. sklearnből. ...
 2. # hozza létre a bemeneteket és a kimeneteket. X, y = make_blobs(n_samples=1000, centers=2, n_features=2, random_state=2)
 3. # határozza meg a modellt. modell = LogisticRegression(solver='lbfgs')
 4. # fit modell. ...
 5. # előrejelzéseket készíthet a teljes edzési adatkészletre vonatkozóan. ...
 6. # kösse össze az előrejelzéseket a kimenetekkel.

Milyen hatása van az adatmegőrzésnek a szervezetben?

Az e törvények betartása mellett az adatmegőrzési szabályzat segíthet a szervezetnek abban, hogy megőrizze adatai magánéletét és titkosságát . Ezenkívül megvédheti a céget a meg nem felelési bírságoktól vagy egyéb büntető intézkedésektől és a jövőbeni jogi kötelezettségektől.

Mikor érdemes átképezni egy modellt?

Ha nagy a szórás a modell teljesítményében , érdemes a modellt újratanítani egy olyan betanítási adatkészlettel, amely új megfigyeléseket tartalmaz, és növeli a méretét.

Mit jelent az MLOps?

Az MLOps egy viszonylag új fogalom az AI (Artificial Intelligence) világában, és a „ gépi tanulási műveletek ” rövidítése. Arról szól, hogyan lehet a legjobban kezelni az adattudósokat és az üzemeltetőket a modellek hatékony fejlesztése, telepítése és nyomon követése érdekében.

Folyamatosan betaníthatók a gépi tanulási modellek?

A folyamatos tanulás egy modell azon képessége, hogy folyamatosan tanuljon egy adatfolyamból . A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy támogatni kell a modellek autonóm tanulási és alkalmazkodási képességét a termelésben, amint új adatok jönnek be... Mint ismeretes, a gépi tanulásban a modellek üzembe helyezése a cél egy éles környezetben.

Mi az a modell Overfitting?

A túlillesztés egy olyan fogalom az adattudományban, amely akkor fordul elő, ha egy statisztikai modell pontosan illeszkedik a betanítási adataihoz . ... Ha a modell megjegyzi a zajt, és túl szorosan illeszkedik a képzési halmazhoz, a modell „túlfitt” lesz, és nem tud jól általánosítani új adatokra.

Mi az a keresztellenőrzés?

A keresztellenőrzés egy újramintavételezési eljárás, amelyet a gépi tanulási modellek korlátozott adatmintán történő értékelésére használnak . ... Ez azt jelenti, hogy korlátozott mintát használjunk annak becslésére, hogy a modell várhatóan általánosságban hogyan fog teljesíteni, ha a modell betanítása során fel nem használt adatokkal kapcsolatos előrejelzéseket használunk.

Melyek az AI almezői?

A mesterséges intelligencia főbb részterületei jelenleg a következők: gépi tanulás, neurális hálózatok, evolúciós számítások, látás, robotika, szakértői rendszerek, beszédfeldolgozás, természetes nyelv feldolgozás és tervezés .

Hogyan javíthatom meg a sodródó modellemet?

Számos módszer létezik a koncepciósodródás kezelésére; vessünk egy pillantást néhányra.
 1. Ne csinálj semmit (statikus modell) A legáltalánosabb módszer az, hogy egyáltalán nem kezeled, és feltételezzük, hogy az adatok nem változnak. ...
 2. Rendszeresen Fit. ...
 3. Időnként frissítés. ...
 4. Súlyadatok. ...
 5. Tanuld meg a változást. ...
 6. A modell észlelése és kiválasztása. ...
 7. Adatok előkészítése.

Mi okozza a modelleltolódást?

A modelleltolódás (más néven modellromlás) a modell előrejelzési erejének a környezet változásai miatti romlására utal, és így a változók közötti kapcsolatokra.

Honnan tudhatom, hogy milyen modell a driftem?

 1. 1. lépés: Gyorsan azonosítsa az előrejelzési eltolódást a valós idejű modellkimenetekben, összehasonlítva a JS-Divergenst a termelési adatok eltolódási küszöbértékeivel kapcsolatos tartományi ismereteivel kiegészített képzési vagy alapkészlet-készlettel.
 2. 2. lépés: Fúrjon le a kiválasztott időablakra, hogy megtekinthesse az alapul szolgáló funkciók eltolódását, ismét a JS-Divergencia használatával.

Mi az AI 3 típusa?

A mesterséges intelligencia 3 típusa
 • Mesterséges keskeny intelligencia (ANI)
 • Mesterséges általános intelligencia (AGI)
 • Mesterséges szuperintelligencia (ASI)

Miért definiálják szűk AI-t szűknek?

A „gyenge” mesterséges intelligencia néven is ismert mesterséges intelligencia (ANI) a mai világunkban létező mesterséges intelligencia. A keskeny mesterséges intelligencia egyetlen feladat elvégzésére programozott mesterséges intelligencia – legyen az időjárás-ellenőrzés, sakkozás vagy nyers adatok elemzése újságírói riportok írásához.

Miért szűk a Siri AI?

Példák keskeny MI-re Bár a Siri segít különféle konkrét feladatok elvégzésében, semmi esetre sem egy erős mesterségesintelligencia, és gyakran nehézségei vannak a képességei körén kívül eső feladatokkal. Mivel a Siri nem fejez ki öntudatot vagy valódi intelligenciát , a Narrow AI egyik alapvető példája.