Jól vagy jól csinálták?

Pontszám: 4,4/5 ( 44 szavazat )

Csak azt kell emlékezned, amikor azon töprengsz, hogy a jó vagy a jó a legjobb a mondatodhoz, hogy a jó módosít egy személyt, egy helyet vagy egy dolgot, míg jól módosít egy cselekvést. Ha jó napod van, akkor jól telik a napod. Jól teljesítetted a vizsgáid?

Melyik a helyes, jól csinálom vagy jól?

Ezért a " Jó vagyok " helyes válasz. A „jól vagyok” is megengedett, de nem sokak szerint. Ez a válasz csak akkor működik, ha a „jól” felveszi a melléknévi formáját, azaz „jó egészségben” vagy „jó vagy kielégítő”. Most, ha valaki megkérdezi: "Hogy vagy?" „Jól csinálom” – ez a helyes válasz.

Jól tettek értelmet?

Hogy egészséges legyen vagy jól érezze magát , mint egy betegség után. Igen, néhány hete kórházban volt, de most már jól van.

Jól sikerült vagy jól sikerült?

Jól tette . Íme a szabály: Használja a „jó”-t határozószóként (az igét írja le), a „jó”-t pedig melléknévként (főnév leírására). Példák a helyes használatra: "Az autó jól megy." ; "Jól csináltam." ; – Jó kiskutya. ; – Jó munkát végzett.

Jól megy vagy megy?

Tudom, hogy ez ugyanaz az ige mindkét szövegkörnyezetben franciául, de angolul általában arról beszélünk, hogy valaki jól jár (gyakran ... önmagáért, anyagilag vagy egészségileg), de valami jól megy (gyakran az emberek szemszögéből). előadó, aki azt akarja, hogy a dolog sikeres legyen).

Jó vagy jól | Díjnyertes Jó vagy jól oktatóvideó | Mi a különbség Jó vagy Jó

42 kapcsolódó kérdés található

Azt mondod, jó vagyok, vagy jól vagyok?

Összefoglalva, ha valaki megkérdezi, hogy vagy: „Jól vagyok”, az helyes. A „jól vagyok” helyes .

Miért helytelen a jót tenni nyelvtanilag?

jól csinálom . [Nyelvtanilag helytelen.] mert a jó melléknév, nem határozószó.

Jól sikerült az angol?

Az egyik klasszikus ütközet, amelyet az előíró nyelvtanosok vívnak, hogy „Jót tettél”. nyelvtanilag hibás, míg a "Jól csináltad." helyes . Ennek az az indoklása, hogy a „jól” jogos határozószó, de a „jó” nem.

A nagyon jó nyelvtanilag helyes?

A „nagyon jó” egy melléknév . Tehát azt mondhatod: „John egy nagyon jó fiú, aki nagyon jól beszél angolul. De nem: John egy nagyon jó fiú, aki nagyon jól beszél angolul.

Nagyon jól értette?

Nagyon jól szokták mondani , hogy beleegyezel valamibe, vagy elfogadod valakinek a válaszát , még akkor is, ha esetleg nem vagy vele teljesen elégedett. [képletek]

Hogyan tehet valaki jót azzal, ha jól csinálja?

6 módja annak, hogy jót cselekedjél
 1. Hozzon létre egy céget, amely valódi fájdalmat old meg az emberek számára. ...
 2. A társaság saját tőkéjének egy százalékát jótékony célra fordítsa. ...
 3. Adjon álláslehetőséget annak, aki nem kap más ajánlatokat. ...
 4. A nyereség egy szép százalékát ajánlja jótékony célra. ...
 5. Vállaljon pro-bono projekteket.

Mi értelme jót tenni?

Ha jót teszünk, akkor jobban érezzük magunkat Ha valami jót teszel valaki másért, az agyad örömközpontjai felgyulladnak, endorfin szabadul fel, és ezt magas mennyiségben termeli.

Hogy mondod, hogy jól csinálom?

10 beszédben és írásban használható kifejezés:
 1. Jól vagyok, köszönöm.
 2. Remekül / csodálatosan / jól érzem magam.
 3. Nem is lehetne jobb.
 4. Makkegészséges.
 5. Remek, köszönöm.
 6. Oké.
 7. Rendben.
 8. Nem rossz.

Hogy mondod, hogy én is jó vagyok?

Az én is jó vagyok a legnépszerűbb kifejezés az interneten... én is jól vagyok
 1. Még egyszer jól vagyok.
 2. Elég az öngyilkos órából. Jól vagyok.
 3. De megtaláltam a túrázókat, és jól vagyok.
 4. Értékelem aggodalmát, de jól vagyok.
 5. Igen, most már jól vagyok.
 6. Műtét után jól vagyok.
 7. Két gengszter megugrott, de jól vagyok.

Hogy mondod, hogy jól vagyok?

Azt is mondhatod: jól vagyok , jól vagyok, vagy egyszerűen jól. Ezek a kifejezések nagyon gyakoriak, és szinte bármilyen helyzetben használhatja őket.

Rosszul helyes a szó?

A rossz és rossz használata gyakori nyelvtani hiba. A rossz szó egy melléknév, és a főnevek és névmások módosítására kell használni. A Badly, mint a legtöbb -ly végződésű szó, egy határozószó, és az igék módosítására szolgál . ... A teszt olyasmi, amit ő csinált , és a tenni egy cselekvési ige.

Hogyan mondod, hogy egy könyv jó olvasmány?

Az „éleslátó” szó okos írásra, szakértői tudásra és egyedi elemzésre vagy perspektívára utal. Használata egy könyv leírásában jó módja annak, hogy azt sugallja, hogy a könyv jó minőségű olvasmány. Ez különösen jól működik nem fikciós könyvekkel.

Mondhatni jó volt?

jól csináltam . jól tettem. Leggyakrabban jó, nem jó, ha határozószóként használod. A jó szó főként melléknév, de határozószóként is használják az informális AE-ben.

Ilyen jól sikerült vagy olyan jól sikerült?

1 Válasz. Az egyszerű múltat ​​olyan dolgokra használják , amelyek valamikor a múltban befejeződtek. A present perfect have done valami olyasmire használatos, ami régen elkezdődött és még mindig történik, vagy régen befejeződött, de tartós hatása van.

Miért mondasz jót a jó helyett?

Az ökölszabály az, hogy a jó egy melléknév, a jól pedig egy határozószó . A jó módosítja a főnevet; valami jó lehet vagy jónak tűnhet. Jól módosít egy igét; egy akciót jól meg lehet csinálni. Ha azonban az egészségről beszélünk, a jól használható melléknévként.

Ki mondta, hogy jót kell tenni jót csinálni?

Amióta Benjamin Franklin azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy „jót cselekedve tegyenek jót”, az egyének és a vállalatok vitatkoznak a kapitalizmus és a jótékonyság megfelelő keverékéről a társadalomban.

Hogy válaszolsz a szépre?

Nagyon jó . Ha nem érdekli annyira a nyelvtan, válaszolhat "Jó" vagy "Elég jó". Ez gyakoribb és sokkal, de sokkal hétköznapibb. Nagy!

Mi a válasz, hogy mi van veled?

Röviden, de pozitívan kell válaszolnia. “ Nagyszerű! "Nagyon jól vagyok, köszönöm" vagy "Fantasztikus!" mind jó válaszadási módok. Azt fogják mondani a másik személynek, hogy lelkes vagy és készen áll a munkára. Lehet, hogy te is kezet fogsz.

Mi a válasz arra, hogy remélem jól vagy?

Nagyon jól vagyok, köszönöm , és remélem, te is. Nagyon jól vagyok, köszönöm. Remélem nálatok is így lesz. (Teljesen figyelmen kívül hagyja.)