A dicséret azt jelenti?

Pontszám: 4,5/5 ( 55 szavazat )

tárgyas ige. : dicséret, magasztalás Megdicsért a teljesítményéért.

Mi az a LUAD?

Valakit dicsérni azt jelenti, hogy extravagánsan dicsérjük – általában nagyon nyilvánosan. ... A laud szó a latin laudere szóból származik, jelentése: „dicsérni”. Valakit dicsérni annyit tesz, mint dicsőíteni, vagy énekelni a dicséretét, még akkor is, ha valójában nem énekel.

Mit jelent átalakítani valakit?

1: mozdulatlanul tartani mellette, vagy mintha átszúrná, elképedve állt a tekintetétől . 2 : hegyes fegyverrel vagy mintha hegyes fegyverrel átszúrja : ököllel.

Mi az a Hangos?

1a : a hangos zene intenzitása vagy hangereje jelöli . b : hangos hangot adva a nyest hangos volt mellettük – David Walker. 2: lármás, zajos, hangos embertömeg. 3: tolakodó vagy sértő megjelenésben vagy szagban: kellemetlen, a történelem leghangosabb csíkos öltönyje – John O'Reilly.

Laudings egy szó?

dicsér. ige (irodalmi) dicsér, ünnepel, tisztel , elismer, jóváhagy, felnagyít (archaikus), dicsőít, magasztal, énekel vagy hangzik a dicséreteket Hősként dicsérték a volt elnököt.

Dicsérve | A dicsért 📖 jelentése

37 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent tompanak nevezni?

A tompa kifejezés, amely a latin obtusus szóból származik, jelentése " tompa" vagy "tompa ", olyan szöget írhat le, amely nem éles, vagy olyan személyt, aki szellemileg "tompult" vagy lassú elméjű. A szó a „nehezen érthető” némileg ellentmondásos értelmét is kifejlesztette, valószínűleg a homályossággal való összekeverés eredményeként.

Mit jelent a dicsérő szó?

tárgyas ige. : dicséret, magasztalás Megdicsért a teljesítményéért .

Mit jelent a mennydörgő ?

1. Mennydörgés vagy hasonló hang kibocsátása . 2. Hangos és féktelen, mennydörgést sugalló módon: dörgő taps. thunder·ous·ly adv.

Mit nevezel hangos embernek?

Szóalakok: zajosabb , legzajosabb. 1. melléknév. Egy zajos személy vagy dolog sok hangos vagy kellemetlen zajt ad ki.

Mi a leghangosabb?

A feljegyzett történelem leghangosabb hangja az indonéz Krakatoa sziget vulkánkitöréséből származott 1883. augusztus 27-én, délelőtt 10:02-kor. A robbanás következtében a sziget kétharmada összeomlott, és akár 46 méteres (151 láb) ringató hajókat is kialakított szökőárhullámok. olyan messze, mint Dél-Afrika.

Mi a transzfixált 2 szinonimája?

szinonimák a transzfixált
 • rabul ejteni.
 • elvarázsol.
 • elfoglal.
 • elbűvöl.
 • hipnotizál.
 • hipnotizál.
 • megkövesít.
 • elkábítani.

Mi az a transzfixált példa?

A Transfix azt jelenti, hogy valami hegyessel átszúrunk, vagy valakit mozdulatlanná teszünk, miközben valakire vagy valamire koncentrál, akár jó, akár rossz értelemben. Egy lándzsával átszúrni egy vadon élő állatot, az jó példa arra, amit át kell alakítani.

Mit jelent angolul, hogy elragadtatás?

tárgyas ige. : örömmel tölteni .

A laud egy Scrabble szó?

Igen , a laud benne van a Scrabble szótárban.

Hogyan használod a laud-ot?

Dicséret egy mondatban?
 1. A vállalat úgy döntött, hogy dicséri Jack kiemelkedő hozzájárulását a céghez.
 2. Jézus Krisztus születésének dicséretére sokan ünneplik a karácsonyt.
 3. A kritikus kora egyik legjobbjaként fogja dicsérni a népszerű filmet.

Egy mondatban dicsérik?

Rövid és egyszerű példamondat dicséretre | Dicsérett mondat Csak főnökének bátor lovát dicsérte! A vörös emberek királyaként és a határtalan erdő uraként dicsérték. Diszkrécióját, bölcsességét és erényét jobban dicsérték, mint valaha. Teljesen megalapozott a nézeteid ” – dicsérte egy félbarbár.

Hogy hívják azt az embert, aki soha nem hagyja abba a beszédet?

A kényszeres beszéd (vagy talkaholizmus) olyan beszéd, amely túllép a társadalmilag elfogadhatónak tartott határokon. ... Tanulmányok kimutatták, hogy a legtöbb talkaholiás ember tudatában van annak, hogy mennyi beszédet csinál, nem tudja abbahagyni, vagy nem látja azt problémának.

Hogy hívják azt az embert, aki mindent túlgondol?

▲ Valaki, akit a gondolkodás vagy a szorongás késztet. aggódó . aggódó . neurotikus .

Hogy hívják azt, aki keveset beszél?

Az a személy, aki csendes, és nem beszél túl sokat, hallgatagnak nevezhető.

Lehetnek-e zűrzavarosak az emberek?

A zavargásokról szóló hírekben hallani lehet a viharos jelzőt, mert ez az egyik legjobb szó egy zűrzavarban vagy rendetlenségben élő embercsoport leírására, de bármit jelenthet nyugtalan állapotban .

Mi az a mennydörgő összeomlás?

(formális) nagyon hangos szinonimája fülsiketítő. dörgő tapsot. Az előadást heves tapssal jutalmazták a közönség. Mennydörgés hallatszott, amikor betörték az ajtót .

Mi az a mennydörgő hang?

Ha egy zajt mennydörgésként ír le, akkor azt gondolja , hogy nagyon hangos és mély . A közönség heves tapssal válaszolt. ... egy robbanás mennydörgő üvöltése. Szinonimák: hangos, zajos, fülsiketítő, bömbölő Továbbiak A mennydörgés szinonimái.

Mi az a lejáratás?

: valakit vagy valamit lebecsülni vagy lebecsülni akar, vagy arra szolgál, Allagash lekicsinylő szemforgatással elmondja, hogy Vicky filozófiát tanul Princetonban.

Sértésnek nevezik, ha ostobaságnak nevezik?

Mert pontosan erről van szó: egy kicsit fantáziadúsabb szavak alá álcázott újabb szintű sértés . *Tompa - Szinonimák: buta, lassú észjárású, lassú, tompa eszű, intelligens, tudatlan, egyszerű gondolkodású, esztelen; ... Az építő jellegű kritika lehet „sértő”, de ez nem egyenlő a puszta sértéssel.

Mit jelent az, ha valaki pedáns?

A pedáns egy sértő szó, olyan személy leírására , aki bosszant másokat azzal, hogy kijavítja az apró hibákat , túl sokat törődik az apró részletekkel, vagy kiemeli saját szakértelmét, különösen bizonyos szűk vagy unalmas témákban.