Eladták a bostoni dinamikát?

Pontszám: 4,8/5 ( 3 szavazat )

A Hyundai megköti az üzletet a Boston Dynamics irányítási részesedésére. A Hyundai ma reggel bejelentette, hogy befejezte a Boston Dynamics felvásárlását. Az üzletet, amely 1,1 milliárd dollárra értékeli az innovatív robotikai céget, 2020 végén jelentették be.

Miért adta el a Google a Boston Dynamics-t?

A Google 2013-ban vásárolta meg a Boston Dynamics-t egy robotikai részleg felépítésének tervével , de ahogy a Google megszokta, elvesztette érdeklődését a robotika iránt, és úgy döntött, hogy 2017-ben eladja a céget a Softbanknak.

Eladták a Boston Dynamics-t?

A Hyundai Motor Group befejezi a Boston Dynamics felvásárlását a SoftBanktól. BOSTON/SZÖUL/TOKIÓ, 2021. június 21. – Hyundai Motor Group (a csoport), Boston Dynamics, Inc.

Mikor adták el a Boston Dynamics-t?

A Boston Dynamics céget 2021. június 21-én vásárolta meg a Hyundai a Softbanktól 1,1 milliárd dollár értékben. Mivel azonban az iparág vezető cégét a technológiai és a gyártóóriások cserélik ki, a nyereséges termékek végjátéka javult, de az új tulajdonosi körben továbbra sem világos.

Mennyibe kerül a Boston Dynamics spot?

További videók a YouTube-on (Összehasonlításképpen a Boston Dynamics Spot robotja 74 500 dollárba kerül .)

A BOSTON DYNAMICS 1 milliárd dollárért eladva | Musk csillaghajója lezuhant | Technológiai hírek

36 kapcsolódó kérdés található

Hány helyet adott el a Boston Dynamics?

A The Robot Report szerint a több mint 400 Spot értékesítése több mint 30 millió dollár bevételt eredményezett. Spot még úgy is mozog, mint egy kutya.

Mitől egyedi a Boston Dynamics?

Mitől egyedi a Boston Dynamics? Az egyik dolog, ami a Boston Dynamics-t egyedivé teszi, az a törekvés, hogy dinamikusan stabil, lábon álló gépeket építsenek . Marc Raibert a világon mindenki előtt kezdett foglalkozni ezzel a problémával. És azóta is ezen vagyunk, majdnem 35 éve.

A Boston Dynamics robotokat irányítják?

A Boston Dynamics Spot robot immár teljes mértékben távirányítható a világ bármely pontjáról, a Scout nevű webböngésző-alapú platform segítségével.

Miért készítette a Boston Dynamics az Atlaszt?

Az Atlaszt a DARPA Robotics Challenge (DRC) versenyben való használatra hozták létre , egy díjversenyen, amelynek célja a fejlett robothardver, szoftver, érzékelők és vezérlőfelületek fejlesztésének felgyorsítása, hogy a robotok segítséget nyújthassanak az embereknek a jövőbeli természeti és ember okozta katasztrófákra való reagálásban.

Melyik cég vásárolta meg a Boston Dynamics-t 2021-ben?

A Hyundai Motor Group kedden közölte, hogy hivatalosan befejezte a Boston Dynamics robottechnikai vállalat felvásárlását. Az üzletet decemberben jelentették be, és a Boston Dynamics értéke 1,1 milliárd dollár volt.

Kinek ad el a Boston Dynamics?

A Hyundai Motor Group 1,1 milliárd dollárért megvásárolta a robotikai cég irányító részesedését. Talán a Spot kap egy Hyundai logót.

A Boston Dynamics a Google tulajdona?

A dél-koreai autóipari óriás jelenleg a SoftBankhoz tartozó Boston Dynamics irányító részesedésével rendelkezik. A japán befektetési társaság gyakorlatilag átmeneti tulajdonos volt, és megvásárolta a Boston Dynamics-t a Google -tól, amely alig több mint három évig volt a cég tulajdonosa.

Keres pénzt a Boston Dynamics?

A vírusos hírnév ellenére a Bloomberg megjegyzi, hogy a Boston Dynamics nem volt nyereséges az elmúlt években , ami megváltozhat egy új vezérigazgató és a Hyundai irányításával. Hosszú út vezetett az 1992-es indulástól az 1,1 milliárd dolláros értékig.

Mennyit szállíthat a Boston Dynamics Atlas?

Fedezd fel. Használja a 360°-os érzékelést a domborzat feltérképezéséhez és a megjelenő akadályok elkerüléséhez. Dinamikus egyensúlyozás bizonytalan környezetben, akár 14 kg-os teherbírással.

A Boston Dynamics-t a katonaság finanszírozza?

A Boston Dynamics néhány korai robotját, köztük az Atlaszt is, az amerikai hadsereg DARPA karja finanszírozta, de a vállalat lassan eltávolodott katonai kapcsolataitól . A vállalat jelenlegi szerződési feltételei tiltják, hogy „bármely személy vagy állat megkárosítására vagy megfélemlítésére, fegyverként vagy fegyverként való felhasználására használják fel”.

Önállóak a Boston Dynamics robotok?

A Boston Dynamics nem egyedül dolgozik a raktárakban és más ipari környezetben használható, autonóm mobil robotokon. ... A Stretch technológiát és tapasztalatot örökölt a Handle, Atlas, Spot és más, Boston Dynamics által kifejlesztett robotoktól.

Hogyan működik a Boston Dynamics robot?

Úgy működik , hogy a Spot előre programozott mozgásait egy idővonalra húzza és módosítja . A videó leírt néhány olyan mozgást, amelyet a Spot képes végrehajtani, beleértve a testet, a lépést, a dinamikus átmenetet és a térdelő mozdulatokat.

Kik a Boston Dynamics versenytársai?

A Boston Dynamics legfőbb versenytársai a SIASUN, a Clearpath Robotics, az Amazon Robotics, a Fetch Robotics , az ANYbotics és a Sarcos. A Boston Dynamics egy mobil manipulációs robotokat építő cég.

Milyen aktuátorokat használ a Boston Dynamics?

Hidraulikus működtetés A Boston Dynamics sokféle lábú robotja, például a BigDog, az LS3 és az Atlas, hidraulikus működtetőket [47] használ, amint az a 12. ábrán (balra) látható. A hidraulikus működtetőknek van néhány előnye, például erős ütésállóság, nagy teljesítmény és nagy erősűrűség.

Milyen motorokat használ a Boston Dynamics?

A Spot lábait 12 egyedi egyenáramú motor hajtja , amelyek mindegyike le van állítva, hogy nagy nyomatékot biztosítson. A robot képes előre, oldalra és hátra járni, és 1,6 méter/másodperc végsebességgel ügetni. Helyben is fordulhat. Egyéb járásmódok közé tartozik a kúszás és a léptetés.

Mennyibe kerül egy Boston Dynamics emberi robot?

A Boston Dynamics elkezdi eladni Spot robotját – 74 500 dollárért .

Lehet vásárolni Boston Dynamics robotokat?

A Boston Dynamics robotgyártó végre általános eladásra bocsátotta négylábú Spot robotját. Évekig tartó fejlesztés után a cég tavaly elkezdte lízingelni a gépet a vállalkozásoknak, és a mai naptól kezdve bármely amerikai cég megengedi, hogy 74 500 dollárért megvásárolja saját Spotjét.

Honnan van pénze a Boston Dynamicsnak?

A Boston Dynamics céget 1992-ben alapították a Massachusetts Institute of Technology melléktermékeként, és nagyrészt a katonaság által finanszírozott robotikai projekteken dolgozott.