Meg kell dagadnia a füle piercing után?

Pontszám: 4,2/5 ( 63 szavazat )

Piercingek
Az új piercing nyílt seb, és a duzzanat a szervezet természetes reakciójának része bármilyen károsodásra. A legtöbb ember, akinek kilyukasztják a fülét, akár egy hétig is fájdalmat és duzzanatot észlel, néha még tovább is. Azok, akiknek fülükben mérőműszer vagy dugó van, duzzanatot észlelhetnek minden alkalommal, amikor kinyújtják a fülüket.

Hogyan csökkenthetem a füllyukasztásos duzzanatomat?

Otthoni kezelés
 1. Állítsa le a vérzést a piercing helyére gyakorolt ​​közvetlen nyomással.
 2. Alkalmazzon hideg pakolást, hogy csökkentse a duzzanatot vagy a zúzódásokat. ...
 3. Öblítse le a sebet 5 percig, naponta 3-4 alkalommal, nagy mennyiségű meleg vízzel.
 4. Ha lehetséges, emelje fel a piercing területét, hogy csökkentse a duzzanatot.

Honnan tudhatom, hogy a piercingem fertőzött?

A piercingje fertőzött lehet, ha:
 1. a körülötte lévő terület duzzadt, fájdalmas, forró, nagyon vörös vagy sötét (a bőrszínétől függően)
 2. vér vagy genny jön ki belőle – genny lehet fehér, zöld vagy sárga.
 3. felforrósodik vagy reszket, vagy általában rosszul érzi magát.

Vegyem ki a fülbevalómat, ha bedagadt a fülem?

Ha egy új piercing fertőzött, a legjobb, ha nem távolítja el a fülbevalót. A piercing eltávolítása lehetővé teszi a seb bezáródását, és a fertőzés a bőrön belülre kerül. Emiatt nem tanácsos eltávolítani a fülbevalót a fertőzött fülből, kivéve, ha azt orvos vagy szakképzett piercer tanácsolja .

Mennyi ideig tart a piercing duzzanata?

Bár néha körülbelül 8 hétbe is telhet a seb teljes gyógyulása, ezek a tünetek nem tarthatnak tovább 2 hétnél. Fertőzés lehet jelen, ha valaki a következőket tapasztalja: duzzanat, amely 48 óra elteltével sem csökken.

Piercing duzzanat, miért, hogyan lehet csökkenteni és mikor kell aggódnia? - Body Piercing Basics EP 25

30 kapcsolódó kérdés található

Mennyi idő alatt megy le a duzzanat füllyukasztáskor?

Közvetlenül a fülcimpa piercing után a füle vörös vagy duzzadt lehet. Ennek el kell múlnia egy-két nap múlva . Ha továbbra is fennáll, viszketést érez, vagy váladékozása van, próbálja ki ezt naponta háromszor: Mosson kezet szappannal és vízzel.

Honnan tudhatom, hogy a piercingem megfelelően gyógyul-e?

A gyógyulás során: némi viszketést észlelhet a helyszínen . Megfigyelhet fehéres-sárga folyadékot, amely nem genny. Ez a folyadék bevonja az ékszereket, és száradáskor kérget képez. Gyógyulás után: Néha az ékszerek nem mozognak szabadon a piercing traktuson belül.

Miért fáj még mindig a fülem piercing után?

V. Normális, ha a füle átszúrása után néhány napig bőrpír, duzzanat vagy fájdalom jelentkezik. De a fülének minden nap jobban kell kinéznie és éreznie kell magát. Ha úgy találja, hogy a füle remekül működik, majd egy-két héttel később hirtelen kipirosodik, begyullad vagy kérges lesz, az általában fertőzés jele.

Mennyi ideig fáj a füle a szúrás után?

Fontos megjegyezni, hogy a fülcimpa piercingje érzékeny vagy fájdalmas lehet akár 3-5 napig a beavatkozás után . Ez normális. Vegye figyelembe, hogy közvetlenül a fülén vagy az oldalán alvás meghosszabbíthatja a fülcimpa érzékenységét a piercing helyére nehezedő nyomás miatt.

Hogyan lehet orvosolni a fülgyulladást?

Íme 11 otthoni gyógymód és vény nélkül kapható kezelés fülfájás kezelésére.
 1. Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók. ...
 2. Hideg vagy meleg borogatás. ...
 3. Olivaolaj. ...
 4. Természetgyógyászati ​​cseppek. ...
 5. Kiropraktika kezelés. ...
 6. Aludjon anélkül, hogy nyomást gyakorolna a fülére. ...
 7. Nyaki gyakorlatok. ...
 8. Gyömbér.

Honnan tudhatod, hogy a tested elutasítja a piercinget?

A piercing elutasításának tünetei
 • Az ékszer észrevehetően elmozdult eredeti helyéről.
 • A bemeneti és kimeneti nyílások közötti szövet mennyisége elvékonyodik (legalább negyed hüvelyk szövetnek kell lennie a lyukak között).
 • A be- és kilépőnyílások mérete megnő.
 • Az ékszer másképp kezd lógni vagy lelógni.

Hogyan néz ki egy fertőzött fülpiercing?

A fertőzött füllyukasztás tünetei általában a következők: Vörösség vagy duzzanat a piercing helyén , vagy vörösség, amely a piercing után tovább terjed. Kérges váladékozás. Hő érzett a piercing környékén.

Hogyan kezeljük az irritált piercinget?

Óvatosan törölje szárazra az érintett területet tiszta gézzel vagy kendővel. Ezután vigyen fel egy kis mennyiségű vény nélkül kapható antibiotikus krémet (Neosporin, bacitracin, mások) a termék címkéjén található utasítások szerint. Fordítsa meg néhányszor a piercing ékszert, hogy ne tapadjon a bőrhöz.

Le kell jegelnem a piercingem?

A hideg borogatás és/vagy jég segít csökkenteni a duzzanatot és lassítani a vérzést . Fehéressárga folyadékot választ ki, amely rászáradhat a piercingre. Ez normális, és megszűnik, ha a piercing meggyógyul.

Hogyan kezeli a duzzanatot?

Enyhe duzzanat
 1. Pihenjen és védje meg a fájó területet. ...
 2. Emelje fel a sérült vagy fájó területet a párnákon, miközben jeget visz, és bármikor, amikor ül vagy fekszik. ...
 3. Kerülje el, hogy huzamosabb ideig üljön vagy álljon mozgás nélkül. ...
 4. Az alacsony nátriumtartalmú étrend segíthet csökkenteni a duzzanatot.

Hogyan alszol újonnan átszúrt füllel?

Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében kérje meg a piercert, hogy használjon lapos csapokat, szemben az ékszerekkel és más szaggatott élekkel. Az új piercingek is nehezen tudnak elaludni , különösen az oldalt alvók számára. Amíg a piercing gyógyul, csökkentheti a kényelmetlenséget, ha a hátadon alszol, nem az oldaladon.

Csavarjam ki a fülpiercinget?

Ezenkívül soha ne csavarja a rudat a fülben, amíg a piercing gyógyul , csak hagyja, hogy tegye a dolgát. Ha pedig trükkösnek találja, hogy ne a szúrt oldalán aludjon, használjon utazópárnát!

Hogyan akadályozhatom meg, hogy fájjon a fülpiercingem?

Helyezze a jégcsomagot a homlokára, a nyakára vagy bármely olyan helyre, ahol a hideg nyomás megkönnyebbülést nyújt. A jégcsomagot a piercing helyéhez is elhelyezheti, hogy enyhítse a fájdalmat. De ügyeljen arra, hogy az ékszer ne akadjon el a ruhán. Ez súlyosbíthatja a fájdalmat.

Tegyek jeget a fertőzött fülpiercingemre?

A jég segít csökkenteni a duzzanatot és a fájdalmat. Használjon jégcsomagot, vagy tegyen zúzott jeget egy műanyag zacskóba . Fedje le egy törülközővel, és helyezze a fülcimpájára 15-20 percre óránként vagy az utasításoknak megfelelően.

Biztonságos Claire füllyukasztása?

Piercingeink biztonságosak, egyszerűek és gyengédek . A Claire füllyukasztó rendszeréhez nincs szükség tűre, és a legmagasabb higiéniai szabványoknak is megfelel. Felszerelésünket minden használat előtt és után fertőtlenítjük, és maga a műszer soha nem érintkezik a füllel.

Mi a normális egy gyógyító piercingnél?

Ne feledje, hogy bizonyos bőrpír, érzékenység, duzzanat és váladékozás normális a gyógyuló piercingnél, de azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy forduljanak egészségügyi szakemberhez, ha váratlan bőrpír, érzékenység vagy duzzanat jelentkezik a helyszínen, bármilyen kiütés vagy váratlan elfolyás a piercingből. , vagy a body art 24 órán belüli láza...

Jó a kéreg a piercingen?

A test piercing utáni kéregképződés teljesen normális jelenség – ez csak annak az eredménye, hogy a szervezet megpróbálja meggyógyítani magát. Az elhalt vérsejtek és a plazma feljut a felszínre, majd levegővel érintkezve megszárad. Bár teljesen normális, ezeket a kéregeket gondosan és alaposan meg kell tisztítani, amikor észreveszi őket.

Honnan tudhatom, hogy a porcpiercingem megfelelően gyógyul-e?

Tartsa szemmel a gyógyulás jeleit – és tudja, mennyi ideig kell várnia. "A füllebenyek gyógyulása általában körülbelül két-három hónapig tart, a porcok pedig körülbelül 3-10 hónapig tartanak . Amint megszűnik fájni, duzzadni és folyadékot kiválasztani, és a bőrpír eltűnik, meggyógyul" - magyarázza Smith.

Mennyi ideig tart egy irritált piercing?

Thompson hangsúlyozza, hogy a piercingek nem gyógyulnak be egyik napról a másikra, némelyik akár hat hónapig is eltarthat – és ez akkor van így, ha békén hagyja és tisztán tartja. De ne érezd rosszul magad, ha fizikailag irritálod. Thompson és Dr. Wexler egyetértenek abban, hogy a balesetek és az érzékenység a környéken normális jelenség.

Miért dagadt meg a piercingem?

Az új piercing nyílt seb, és a duzzanat a szervezet természetes reakciójának része bármilyen károsodásra. A legtöbb ember, akinek kilyukasztják a fülét, akár egy hétig is észreveszi a fájdalmat és a duzzanatot, néha még tovább is. Azok, akiknek fülükben mérőműszer vagy dugó van, duzzanatot észlelhetnek minden alkalommal, amikor kinyújtják a fülüket.