Kellene holtfejű weigela?

Pontszám: 4,3/5 ( 6 szavazat )

Feltűnő leveleket és virágokat visel. A levelek fehér, zöld és rózsa árnyalataiban tarkaak, virágai pedig finom rózsaszín árnyalatúak. ... A „Knockout Roses”-hoz hasonlóan az újra virágzó Weigela virágfajtáknak nincs szükségük elpusztításra. Az új virágok egyszerűen leverik az elhasznált virágokat, amikor kibújnak.

Halott fejű Weigela?

A weigela cserjéket legjobb késő tavasszal metszeni, miután befejezték a virágzást . ... Ez azért van, mert a weigela fán virágzik, így egy éves. Az idén termő fa jövőre virágzik. A weigelák virágzás utáni metszése azt jelenti, hogy még azelőtt kell metszeni, hogy a virágzó fának esélye nyílik a növekedésre.

Mi a teendő a weigelával virágzás után?

A Weigelát közvetlenül virágzás után kell metszeni . A virágzás késő tavasztól nyár elejéig tart. Az ilyenkor végzett metszés lehetőséget ad Weigelának, hogy rengeteg új növekedést hozzon létre. A jövő évi virágok az idei új növekedésen (vagy arra a következő évben - régi növekedésen) fejlődnek.

A weigela többször virágzik?

Az A. Weigela florida egy késő tavasszal virágzó cserje, amely gyakran a nyár folyamán szórványosan újravirágzik. Az ismétlődő virágkiállítások kiszámíthatatlanok, és nem lehet számolni azzal, hogy a növény virágba boruljon, ahogyan a kezdeti virágzás teszi.

Hogyan lehet elérni, hogy a weigela újra virágozzon?

Fényszükségletek . Elegendő közvetlen napfény elengedhetetlen ahhoz, hogy a tarka weigela bőséges virágzást hozzon. A késő tavaszi rózsaszín, trombita alakú virágok maximalizálása érdekében az ültetési helynek teljes napfényt kell biztosítania. A cserjéket naponta legalább hat órányi közvetlen, teljes napfényben kell részesíteni.

Sonic Bloom Red Weigela frissítés 🌿 // Garden Answer

24 kapcsolódó kérdés található

Hogyan fiatalítod a weigelát?

Használjon fiatalító metszést, ha elölről akarja kezdeni a weigela cserjével. Vágja le az összes ágat 1/3-ig minden szezonban, amíg a cserje 4–10 hüvelyk (10–25 cm) magas lesz, és már csak új ágak maradnak. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy újraindítsa az üzemet anélkül, hogy újat kellene vásárolnia.

Minden weigela virágzik egész nyáron?

metszés. A weigela kiszáradt virágainak metszése vagy lefejezése nem szükséges ahhoz, hogy újra virágozzon. Egész szezonban hullámokban virágzik, még akkor is, ha soha nem metszed meg.

Meg tudod tartani a weigelát kicsiben?

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának 4–9. növényállósági zónájában termő weigela az éghajlati zónától és a növényfajtától függően 3-10 láb magasra és szélesre nő. Annak érdekében, hogy növénye kisebb legyen a természetes méreténél, vágja le minden tavasszal , közvetlenül a virágok elhalványulása után.

Hogyan téliesítsd a weigelát?

Takarja be a weigela alját szerves anyaggal, amelyet legalább 3 hüvelyk vastag takaróba fektetnek le. Használjon fenyőszalmát, levélpenészt vagy aprított kérget a gyökerek hideg és szárazság elleni szigetelésére. Minden évben ősszel, a tél közeledtével vigyen fel egy friss réteget.

A weigela mérgező a kutyák számára?

1. Weigela. Ez a klasszikus cserje tökéletesen biztonságos kutyák számára , beleértve az új Rainbow Sensation vagy My Monet fajtát. Sok weigela-fajta tarka levelekkel rendelkezik, amelyek minden évszakban nagy érdeklődést keltenek.

A weigela elveszti leveleit télen?

Mivel a weigelának télen nincsenek levelei , szárai érzékenyek a napforrázásnak nevezett problémára, amely akkor fordul elő, amikor a nap felmelegíti a kérget fényes, de hideg napokon, serkentve a szár aktivitását, amelyet szövetkárosodás követhet, amikor a nap lemegy. le, és a szár kihűl.

Miért tűnik halottnak a weigelám?

Ha azt látja, hogy sok ága elpusztul, a Weigela elpusztulhat a favész miatt . A Weigela a gyökérrothadás miatt is elpusztulhat, ha a növényt túlöntözzük. ... A Weigela egy kevés karbantartást igénylő növény, ezért kezdőbarát. A Weigela egy gyorsan növekvő cserje, amely évente 1-2 lábra nő.

Le kell vágni a Clematist virágzás után?

Általános szabály, hogy ha június előtt virágzik, ne metssünk . Az 1. csoportba tartozó klematisz nem igényel metszést, vagy csak alig kell metszeni – virágzás után csak tegye rendbe. Távolítson el minden elhalt vagy sérült szárat, és metssze meg, hogy illeszkedjen a rendelkezésére álló helyhez. Kösd be a szárakat a támaszukhoz és talajtakard.

A weigela öreg fán nő?

Válasz: A Weigelas régi és új fán egyaránt virágzik . A növények május végén vagy júniusban erősen virágoznak az előző év növekedésével. A nyáron is időszakosan virágoznak az aktuális szezonban.

Weigela szereti a napot vagy az árnyékot?

Míg a tarka weigelák általában teljes napsütésben nőnek a legjobban, egyben az egyik legjobb árnyékoló cserje, különösen különösen meleg éghajlaton. Ezeket a cserjéket tavasszal érdemes nedves, jó vízelvezetésű talajba ültetni, mert az első 2-3 hétben gyakran, utána pedig rendszeresen kell öntözni.

Mennyi ideig virágzik a weigela?

A késő tavasztól nyár elejéig ívelő ágakon virágzó, régimódi szépségű cserje, amelyet úgy frissítettek, hogy olyan fajtákat is tartalmazzon, amelyek tömörebbek, hosszabb ideig virágoznak, és néhány rikító lombozatú.

Mekkora a weigela bokrok?

A növény mérete 4-5 cm magas és széles éréskor . Hardy a 4-8 zónában. Sonic Bloom – Világos rózsaszín virágok egész szezonban, a legerősebb virágzás tavasszal.

Mikor kell metszeni a hortenziát?

Az ősz a „döglött fej” vagy az elhasznált virágok metszésének ideje. A tél a metszés fő időszaka (a hűvösebb zónákban azonban várja meg, amíg elvonulnak a fagyok). Ha elveszítik a leveleiket, könnyebben láthatjuk, mit csinálunk!

Hogyan ápolod a hortenziát télen?

A hortenzia legjobb téli védelme a cserepes növények számára az , ha az első fagy előtt bevisszük őket . Ha túl nehézkes a mozgásuk, kint maradhatnak, és az egész cserepet és növényt letakarva megvédhetők. Az egyik módszer a habszivacs használata a cserepes növények védelmére.

Mit ültessek a weigela mellé?

Társnövények egy Weigelához
  • Pünkösdi rózsa (Paeonia sp.) Monrovia szerint a bazsarózsa kiváló társnövényei a weigelák eltörpüléséhez. ...
  • Hortenzia (Hydrangea sp.) A hortenzia nagyon hasonlít a weigelákhoz. ...
  • Borbolya (Berberis sp.) ...
  • Delphinium (Delphinium sp.)

A weigela régi vagy új fán virágzik?

Ha úgy találja, hogy a felső fa nagy része elhalt, akkor igen, vágja vissza, hogy megfiatalítsa. Bár a weigelák a régi fán virágoznak , a szezon későbbi szakaszában, új növekedéskor néhány további virágot is ledobhatnak.

Van törpe weigela?

A Midnight Wine® Weigela egy törpe fajta, amely apró rózsaszín virágokat hoz létre intenzív, bordó-fekete lombozaton. A színkontraszt feltűnő, míg a lombozat egész szezonban látványos színt biztosít. Nem igényel metszést. A legjobb színt teljes napfénybe ültetve biztosítja.

Megtermékenyítsem a weigelát?

A növekvő Weigelát a Weigela gondozásának részeként évente egyszer trágyázni kell. A rendszeres, kiegyensúlyozott növényi táplálék tél végén elősegítheti a tavaszi virágzást. Különféle Weigelák törpe fajtái kaphatók. A kisebb növények gondozása kevesebb metszéssel és növekedésükhöz szükséges helyiséggel jár.

Mi történik, ha nem metszed le a klematist?

A klematiszok megfelelő metszése az új növekedés serkentésével a lehető legtöbb virágot hozza. A metszés kordában tartja az erőteljesebb szőlőt. Ha nem metszik meg, ezek a nagy növények szó szerint szinte minden támaszt le tudnak bontani puszta súlyukkal .

Melyik klematisznak nincs szüksége metszésre?

1. csoport klematiszok Ezek a korán virágzó klematiszok télen és tavasszal az előző év növekedésével virágoznak. Ez a csoport nem igényel metszést, de a régi vagy sérült szárakat szükség esetén a virágzás befejezése után eltávolíthatja.