A metronidazolt éhgyomorra kell bevenni?

Pontszám: 4,1/5 ( 37 szavazat )

A kapszulák étkezés közben vagy anélkül is bevehetők . Ha a gyógyszer felborítja a gyomrot, a legjobb étkezés vagy uzsonna közben bevenni. A nyújtott hatóanyag-leadású tablettát étkezés nélkül, étkezés előtt 1 órával vagy étkezés után 2 órával kell bevenni.

Mit kell kerülni a metronidazol szedése közben?

Mit kell kerülni a metronidazol szedése közben? Ne igyon alkoholt, és ne fogyasszon propilénglikolt tartalmazó ételeket vagy gyógyszereket a metronidazol szedése alatt. Lehetnek kellemetlen mellékhatásai, például fejfájás, gyomorgörcs, hányinger, hányás és kipirulás (melegség, bőrpír vagy bizsergő érzés).

Milyen napszakban vegyem be a metronidazolt?

Ezeket étkezés előtt legalább 1 órával vagy étkezés után 2 órával kell bevenni . Az azonnali hatóanyag-leadású tablettákat vághatja vagy összetörheti. Ne vágja vagy törje össze a nyújtott hatóanyag-leadású tablettákat. A metronidazolt az orvosa által javasolt időpontokban vegye be.

Biztonságos a metronidazol 500 mg étkezés nélkül?

Bevehető étellel vagy anélkül is . Vedd pontosan az utasításoknak megfelelően és a tervezett ideig. Egyes fertőzések esetén a metronidazol egyszeri adagban is beadható. Más típusú fertőzések esetén hét-tíz napig, vagy még tovább kell szedni.

A metronidazol felborítja a gyomrom?

Az orális metronidazol gyomorrontást vagy akár hányást is okozhat. A mellékhatások általában rosszabbak, ha a metronidazol tablettákat vagy kapszulákat éhgyomorra szedik. Hacsak a metronidazol nem nyújtott felszabadulású, az adagok étkezéssel vagy harapnivalóval való párosítása segít megelőzni ezeknek a mellékhatásoknak a fellépését vagy súlyosbodását.

Számít, ha gyógyszert szed | Mikor üres a gyomor | Gyógyszer étkezés előtt vagy után

27 kapcsolódó kérdés található

Lehet enni banánt metronidazollal?

Alkohol, avokádó, banán, csokoládé, szalámi Ne keverje ezeket a termékeket olyan gyógyszerekkel, mint a metronidazol (Flagyl) és a linezolid (Zyvox), amelyeket bakteriális fertőzések kezelésére használnak.

Miért vagyok rosszul a metronidazol bevétele után?

A metronidazol mellékhatásai gyomorrontásról és étvágytalanságról híresek. Sok embernél az émelygés - és még a hányás is - csak a rossz íz miatt fordulhat elő.

Hány óra különbséggel vegyem be a metronidazolt?

A metronidazolt általában naponta háromszor adják be. Ezt reggel, kora délután és lefekvéskor kell megtenni. Ideális esetben ezek között az időpontokban legalább 6 óra különbség van, például reggel 8, 14 és 20 óra között.

Honnan tudhatom, hogy a metronidazol hatásos-e?

Egyes fertőzések esetében, amelyekre a metronidazolt alkalmazzák, csak egy hét múlva észlelhető javulás . Ha a krémet vagy gélt rosacea kezelésére használja, előfordulhat, hogy várnia kell néhány hetet, mielőtt javulást észlel. Nagyon fontos, hogy folytassa a metronidazol szedését a kúra befejezéséig.

Bevehetek egyszerre 2 metronidazolt?

Nyelje le a tablettákat egészben (azaz rágás vagy összetörés nélkül) egy pohár vízzel. Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, és próbálja meg egyenletesen beosztani a fennmaradó adagokat a nap hátralévő részében. Ne vegyen be két adagot együtt a kihagyott adag pótlására.

Milyen gyorsan hat a metronidazol?

Ennek a gyógyszernek 1-2 órán belül meg kell hatnia, és bár a hatások nem feltétlenül azonnal észrevehetők, de a fokozatos javulás általában néhány nap múlva észrevehető.

Hány óra különbséggel vegyem be a metronidazol 500 mg-ot?

A szokásos felnőtt orális adag 7,5 mg/kg hatóránként (kb. 500 mg egy 70 kg-os felnőttnél). Egy 24 órás időszak alatt nem szabad túllépni a maximum 4 g-ot. A terápia szokásos időtartama 7-10 nap; a csontok és ízületek, az alsó légutak és az endocardium fertőzései azonban hosszabb kezelést igényelhetnek.

Milyen STD-ket kezelnek metronidazollal?

A trichomoniasis kezelése orális metronidazollal (Flagyl) történik.

Ihatok kávét a metronidazol szedése közben?

A metronidazol szedése alatt NE szoptasson. Ha hasmenése van, nagyon fontos, hogy mindig megfelelő mennyiségű folyadékot igyon, hogy elkerülje a kiszáradást. Ha enyhe hasmenése van (napi 4 -nél kevesebb széklet), elegendő lehet koffeinmentes üdítőitalok , gyümölcslevek vagy sportrehidratáló italok fogyasztása.

Ehetek joghurtot metronidazol szedése közben?

Kölcsönhatások a gyógyszerei között Nem találtunk kölcsönhatást a Flagyl és a joghurt között.

Le lehet feküdni a metronidazol bevétele után?

Ne feküdjön le azonnal a gyógyszer bevétele után , hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tabletták a nyelőcsövön keresztül a gyomorba kerültek. Értesítse egészségügyi szolgáltatóját, ha fájdalmas nyelést tapasztal, vagy úgy érzi, hogy a gyógyszer a torkán tapad.

Elég 5 nap metronidazol?

A metronidazollal kapcsolatos főbb megjegyzések a következők: A szokásos adag 400-500 mg naponta kétszer 5-7 napon keresztül . Egyetlen 2 gramm metronidazol adag alternatíva, bár ez kevésbé hatékony és több mellékhatást okozhat. (Megjegyzés: ez az egyszeri adag nem javasolt, ha Ön terhes.)

Miért írják fel az állatorvosok a metronidazolt?

Az állatorvosok a metronidazolt off-label gyógyszerként használják, mivel az FDA nem hagyta jóvá kutyák számára. A metronidazolt általában hasmenést okozó fertőzések kezelésére írják fel. Időnként fogászati ​​fertőzések és gyulladásos bélbetegség (IBD) kezelésére is alkalmazzák.

Bevehetek egyszerre 4 500 mg-os metronidazolt?

Így kell bevenni a tablettákat: 4 fehér metronidazol tablettát fog kapni (egyenként 500 mg). Vegye be mind a 4 tablettát egyszerre egy pohár vízzel . ∎ NE igyon alkoholt 24 óráig a gyógyszer bevétele után.

Kihagyhatok egy nap metronidazolt, hogy inni?

A Flagyl-t általában 10 napon keresztül kell bevenni, és a legjobb, ha legalább 72 órát vár az utolsó adag bevétele után, mielőtt alkoholt fogyasztana.

Ehet-e csokoládét a metronidazol szedése közben?

Alkohol, avokádó, banán, csokoládé, szalámi Az alkohol és a metronidazol együtt hányingert, gyomorgörcsöt és hányást okozhat.

Hogyan lehet megszabadulni a hányingertől a metronidazoltól?

Hogyan kell megbirkózni: Amíg a metronidazol szokásos formáját szedi, étkezés vagy uzsonna közben is beveheti. Az elnyújtott hatóanyag-leadású változatot éhgyomorra kell bevenni. Kerülje el az összes alkoholt – még kis mennyiségben is – miközben fogyasztja, mert az rontja az émelygést vagy a gyomorpanaszokat.

A metronidazol bevétele után mennyi idővel múlnak el a mellékhatások?

A metronidazol helyi krém, gél és lotion esetén előforduló gyakoribb mellékhatások általában enyhék. Néhány napon belül elmúlhatnak . Ha súlyosabbak vagy nem múlnak el, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Hogyan kerülhetem el a gombás fertőzést a metronidazol szedése közben?

Számos dolgot megtehet annak érdekében, hogy csökkentse a gombás fertőzés kockázatát az antibiotikumok bevétele után.
  1. Beszéljen orvosával. ...
  2. Használjon vény nélkül kapható gombaellenes szert. ...
  3. Pótold a jó baktériumokat. ...
  4. Használj joghurtot. ...
  5. Ne használjon feleslegesen antibiotikumot. ...
  6. További tippek a megelőzésre.