Feltételes mondatokban kell?

Pontszám: 4,7/5 ( 65 szavazat )

A should gyakran használatos feltételes záradékokban, amelyek lehetőségeket, feltételezéseket stb. fejeznek ki. A should használatával az if-mondatban azt sugalljuk, hogy valami nem valószínű, vagy nem különösebben valószínű . Példa: Ha gyermeke szorong vagy ideges lesz bármilyen tevékenység miatt, jó ötlet tájékoztatni a csapatvezetőt.

Használhatjuk a kell szót feltételes mondatokban?

A feltételes azt jelenti , hogy hipotetikus helyzetekben használják-e, és használják-e . Ha bármi másra van szüksége, hívja ezt a számot. (Ha másra van szüksége, hívja ezt a számot.)

Ha helyette kellene?

Formális helyzetekben használhatjuk a kell + alany (s) + ige (v) helyett, ha: Ha szeretné lemondani rendelését, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a 02317 6658932 telefonszámon. …)

Használjam a mondatban?

A kötelezettségek kimutatása érdekében adjon ajánlást vagy akár véleményt: „Hagyja abba a gyorséttermi kaját.” – Gyakrabban kellene sétálnod. – Holnap el kell mennünk a parkba. – Reggel először a gyógyszertárba kellene mennie.

Kell-e a VS?

A Kell és a Kell között a különbség az, hogy a „Should” egy modális ige, amellyel tanácsokat vagy javaslatokat adnak az egyénnek. Ezzel szemben a „Should be” szó egy modális ige, amelyet a kötelesség jelzésére vagy az engedélyek megadására használnak. ... Ha helyesen használja őket, szükség van az igékre, minta igékre.

Feltételes | Inverzió kellene | if & should feltételes mondatokban | feltételesnek kell lennie.

23 kapcsolódó kérdés található

Nem szabad mondatokat?

Alice nagyon hosszú órákat dolgozik. Beszélnie kellene a főnökével. Holnap angol vizsgám van. Nem kellene aggódnom a helyedben .

Kell vagy kellene?

Igen, igazad van ! Ahogy Marius rámutat, a you in the you should/should you? a 'személytelen te'. Általánosságban egy személyre vonatkozik, nem arra, akivel beszélsz. Másrészt a you in the you would/would you? a 'személyes te'.

VS-nek kellett volna lennie?

A kifejezésnek egy elmulasztott kötelezettséget vagy lehetőséget kellett volna jeleznie a múltban . Az informális beszédben a kellet volna, nem pedig a "kell".

Hogyan használod a kell szót a mondat elején?

Kell is mehet a mondat elejére. Ebben az esetben, ha leesik. Ha esik az eső, ma nem lesz piknik. (= Ha esne az eső, ma nem lesz piknik.)

Kell a második feltételes?

„Lehet”, „kell” és „lenne” csak olyan dolgokkal foglalkozni, amelyek megtörténhetnek vagy nem. Ezenkívül a „kell” szót általában nem használják a második feltételben. A második feltétel csak azokkal a dolgokkal foglalkozik, amelyek valószínűtlenek . Ha egy helyzet nem valószínű, nincs okunk tanácsot adni valakinek a legjobb cselekvési módról.

Jelentést kell használni?

módbeli segédige. Használja a kellet, ha azt mondja , hogy valami valószínűleg úgy van, vagy valószínűleg úgy fog történni, ahogyan Ön leírja . Ha azt mondja, hogy valaminek meg kellett volna történnie egy adott időpontig, akkor arra gondol, hogy valószínűleg addigra megtörténik.

Mi a különbség a kell és az if között?

"Ha" akkor használatos, ha a mondat 2. része az elsőtől függ. A "kell" azt jelenti, hogy " abban az esetben, ha ".

Tegyem ezt, vagy tegyem ezt?

Mit kellene tennem ? és mit csináljak? két különböző mondat. A Kell azt jelzi, hogy tennie kell valamit . Míg kell útmutatást keres egy olyan választáshoz, amely nem annyira kétségbeesett. Ez erkölcsi kényszert jelent, de nem feltétlenül ezt fogja tenni.

Példák a kérdő mondatokra?

Kérdő mondatok a Kell
 • Kit szavazzunk ki?
 • Milyen autót béreljünk?
 • Hol szálljunk meg?
 • Melyik strandra menjünk először?
 • Hogyan fejezzük be ezt az utat?

Kellett volna?

A Had a have múlt ideje, és van, de a „should have”-t még a „she”-re sem használjuk. Például volna... (NEM volna). Ezért mindig használja a „should have ” szót.

Példának kellett volna lennie?

Használja a „ kellett volna” kifejezést, hogy kifejezze azt, amiről úgy gondolja, hogy meg kellett volna történnie, de nem történt meg. Gyakran hallani fogja ezt a kifejezést a múlttal kapcsolatos vitákban vagy sajnálkozásokban. Például: „ Nem kellett volna hazudnod nekem!

Meg kellett volna tennem vagy kellett volna?

Amikor azt mondod: " Meg kellett volna csinálni ", ez nagyjából azt jelenti, amit mondtál, hogy "meg kellett volna tenned", és általában azt jelenti, hogy "nem tetted". De lehetséges, hogy „meg kellett volna tenned”, (és) meg is tetted.

Hol kell használni?

A Kell kifejezést arra használják , hogy azt mondják, hogy valami a helyes vagy a legjobb dolog , vagy azt mondják, hogy valakinek tennie kell valamit, vagy meg kell tennie valamit. Ádám hétfőn meglátogathat minket. Ez elárulja, hogy elképzelhető, hogy Ádám meglátogat hétfőn, esetleg meglátogat minket, de lehet, hogy van más lehetősége is.

Kell-e modális példák?

Kell (Modálok)
 • Javaslat: Ha Londonba mész, menj el színházba. Tanács: Próbáljon meg jobban összpontosítani az íráskészségére. ...
 • Jelen: Többet kellene gyakorolnia. / Nem szabad dohányozni. ...
 • Jelen: Sarah-nak most le kell szállnia. /

Szabályozni kell a nyelvtant?

A formális angol nyelvben a should az I-vel vagy a we-vel használható feltételes záradékokban , a gyakoribb lenne helyett. Ez az űrlap általában, de nem mindig, egy if záradékkal együtt található. Szeretnék Peruba látogatni, ha lenne rá pénzem. Nagyon rossz lennék, ha nem adnának bizonyítványt.

Nem szabad vagy nem szabad?

Szintaktikailag a shouldn't stb. segédszóként viselkedik (pl. kell): inverzió esetén megelőzi az alanyt (pl. kérdésekben). Nem kell nem egy szó , és nem úgy viselkedik, mint egy szó. A kell a segédszó, és inverzió esetén megelőzi az alanyt.

Kell vagy ne?

Használjuk a kellet és a nemet , hogy tanácsot adjunk, vagy arról beszéljünk, hogy mit gondolunk helyesnek vagy helytelennek. Valami olyasmit kell jelentened, mint szerintem, hogy jó ötlet, hogy megtedd. Nem szabad olyasmire gondolnia, hogy szerintem rossz ötlet, hogy ezt csinálja.

Kell és nem kell példákat?

Nézze meg ezeket a példákat:
 • Minden nap vizet kell inni. ( ajánlást)
 • Tanulnia kell a holnapi vizsgára. (tanács)
 • Ajándékot kellene vennem a tanárnak. (...
 • Már itt kell lenniük. (...
 • Nem szabad sok tévét nézni. (...
 • Ne vegye meg azt a régi autót. (...
 • Csak holnap érjen Raleigh-be. (