Csináltassam újra a lasikomat?

Pontszám: 4,9/5 ( 39 szavazat )

A legtöbb betegnek csak egyszer van szüksége LASIK-ra
Sok LASIK-beteg egy életen át tartó látásjavítást tapasztal. Azok a betegek, akiknek a látása több évvel a LASIK után megváltozott, ismét LASIK-on eshet át. Az első lépés az, hogy lépjen kapcsolatba azzal a rendelővel, amely eredetileg elvégezte az eljárást.

Milyen gyakran kell újra elvégezni a LASIK-ot?

Egy tanulmány szerint, amely a LASIK állandóságát vizsgálta, a LASIK-betegek 35%-ának volt szüksége LASIK-javításra 10 év után. Legtöbbször a LASIK műtét 10 év elteltével történő megismétlésére lehet szükség olyan mögöttes állapot miatt, amely idővel megváltoztatja a látást, például szürkehályog vagy presbyopia.

Lehet LASIK-ot 3-szor?

A Lasik többször is elvégezhető , de háromnál több kezelés is káros lehet az egészségre, és végül eredménytelen lehet, még súlyosabb látásproblémákat okozva.

Megvakulhat a LASIK-tól?

A LASIK műtét önmagában nem okoz vakságot , és a legtöbb LASIK szövődmény elkerülhető a sebésze által meghatározott utókezelési eljárások követésével. Ha a LASIK-műtét után bármi szokatlant vagy riasztót észlel, azonnal forduljon szemészhez.

Elromolhat a LASIK?

A lézeres látásjavítás műtéti szövődményei rendkívül ritkák. De előfordulnak. A LASIK szövődményei közé tartoznak a fertőzések, valamint a szaruhártya-lebeny elmozdulása, amely a műtét során történt.

A LASIK szemműtétet ki kell vonni a forgalomból, mondja az FDA korábbi tanácsadója

25 kapcsolódó kérdés található

10 évvel a LASIK után viselhet kontaktusokat?

A lényeg az, hogy IGEN, viselhet kontaktlencsét a LASIK után, ha úgy dönt . És van néhány alkalom, amikor ezt választja. Úgy gondoltam, hogy ezt a bejegyzést ezeknek az alkalmaknak szentelem. Történelmileg a LASIK-betegek átlagos életkora 40 év körüli.

Mi történik, ha a LASIK nem működik?

Ha a LASIK lebeny nem megfelelően van elkészítve, előfordulhat, hogy nem tapad megfelelően a szem felszínéhez, vagy mikroszkopikus ráncok, úgynevezett striák (STRIE-ee) alakulhatnak ki a lebenyben. Ezek a szárnykomplikációk optikai aberrációt és torz látást okozhatnak.

Mennyi ideig homályos a látás a LASIK után?

Bár a műtétet követő napon jobban fog látni, látása közvetlenül utána kissé homályos vagy homályos lehet. Ezek az átmeneti látási nehézségek általában az első néhány hét után megszűnnek. Azonban körülbelül 2-3 hónap is eltelhet, amíg a látása teljesen stabilizálódik, és a szeme teljesen meggyógyul.

Normális, ha LASIK után homályos a látás?

Az egyik szem még mindig szinte minden távolságban homályos – az elmosódottság nem ingadozik. Az elmosódottság átmenetileg cseppekkel eltűnik (30 másodperc). Két hetesen azt mondták nekem, hogy szárazságom és gyulladásom van, folytassam a szokásos cseppek használatát, és idővel javulni fog.

Normális, ha 2 nappal a LASIK után homályos a látás?

Sok ember látástorzulást tapasztal a LASIK utáni napokban vagy hetekben – leggyakrabban vakító fényt vagy fényudvart. Ez általában eltűnik, ahogy a szem meggyógyul . Egy másik gyakori utóhatás a szemszárazság, és ez homályos látáshoz vezethet. A többi mellékhatáshoz hasonlóan a gyógyulási folyamat részeként eltűnik.

Miért homályos a szemem a LASIK után?

Szemszárazság: A LASIK-lebeny létrehozása átmenetileg megzavarja a szaruhártyát ellátó idegeket. Ezek az idegek általában a LASIK utáni első 3-6 hónapban regenerálódnak. Ezalatt a szemek hajlamosak kiszáradni , és ez a látás elmosódását vagy ingadozását okozhatja.

A LASIK lebeny soha nem gyógyul meg teljesen?

A szaruhártya nem képes teljes gyógyulásra a LASIK után. A szaruhártya egy apró heget képez a LASIK-lebeny szélén, amely a helyén tartja a szárnyat, de maga a lebeny nem kötődik az alatta lévő szaruhártya-hoz. Orvosi kutatások többször is bebizonyították, hogy a LASIK-lebeny soha nem gyógyul meg .

Honnan tudhatja, hogy a LASIK-lebeny elmozdult?

Abban a nagyon valószínűtlen esetben, ha a LASIK-lebeny elmozdul, ezt biztosan tudni fogja. A lebeny elmozdulása jelentős fájdalmat, kényelmetlenséget, túlzott könnyezést okoz a szemben és/vagy homályos látást .

Megéri a LASIK 40 felett?

Természetesen a LASIK alkalmassága számos tényezőtől függ, amelyek közül több személyenként egyedi. De a válasz általában igen – a LASIK 40 után megéri . A LASIK biztonságos és hatékony a 40 évnél idősebb betegek számára, és hosszú távú értéket biztosít, amelyről ez a refraktív műtét ismert.

A szem rosszabbodik a LASIK után?

Mikor forduljon orvoshoz Azonnal forduljon orvosához, ha a következők bármelyike ​​történik a LASIK után: új tünetek jelentkeznek . a látás romlik (a beavatkozás után fellépő normál homályosságon/homályosságon túl)

Biztonságos a LASIK 2020-ban?

A LASIK vitathatatlanul a ma elérhető legbiztonságosabb elektív sebészeti eljárás . Az Egyesült Államokban több mint 20 millió LASIK eljárást hajtottak végre, a betegek elégedettsége rendkívüli, meghaladja a 98%-ot.

A LASIK hány százaléka sikeres?

A legfrissebb kutatási jelentések szerint a betegek 99 százaléka 20/40-nél jobb látást ér el, és több mint 90 százalékuk 20/20-nál vagy jobbat ér el. Ezenkívül a LASIK példátlan, 96 százalékos betegelégedettségi rátával rendelkezik – ez a legmagasabb az összes választható eljárás közül.

Mi történik, ha véletlenül megdörzsöli a szemét a LASIK után?

A szemed dörzsölése. A LASIK utáni szemek dörzsölése könnyen a lebeny elmozdulásához vezethet , ami súlyos szaruhártya- és látáskárosodást okozhat.

Mennyire gyakori a LASIK lebeny elmozdulása?

A posztoperatív lézeres in situ keratomileusis (LASIK) lebeny elmozdulása a betegek körülbelül 1-2%-ánál fordul elő, és a nem traumás lebenyeltolódás legnagyobb kockázata a műtétet követő első posztoperatív napon belül jelentkezik, feltehetően ennek eredményeként. mechanikai trauma[1]–[3].

Mennyi ideig tart a szemed gyógyulása LASIK után?

Általánosságban elmondható, hogy három és hat hónapig tart , amíg a szeme teljesen meggyógyul, és nem szokatlan, hogy ebben az időszakban kisebb elhúzódó mellékhatásokkal találkozunk. Sok beteg fényudvarokat észlel a lámpák körül (különösen éjszakai vezetés közben), bár ezek a fényudvarok általában hat hónapon belül eltűnnek.

A LASIK tönkreteszi a közeli látást?

Fontos megérteni, hogy a LASIK után természetes rövidlátása megszűnik , így a közeli látás rosszabbnak tűnhet a „teljes távolságú korrekciós” LASIK után, ha Ön 40 év feletti.

Tartós a szemszárazság a LASIK után?

A LASIK utáni száraz szem tünetei általában enyhék, és általában nem tartanak sokáig . Egyes esetekben azonban a szemszárazság hónapokig vagy évekig is fennállhat. Az oka annak, hogy oly sok ember szemszárazságot tapasztal a LASIK után, mert a szaruhártya-lebenyek kialakulása hatással van a könnytermelést szabályozó idegekre.

Melyik a jobb LASIK vagy mosoly?

A hegesedés kockázata magasabb a LASIK-nál, mint a SMILE -nél. A LASIK nem ideális vékony szaruhártya esetén. Vékony szaruhártya esetén a SMILE használható. Mindkét eljárás jó betegelégedettséggel jár, de a SMILE betegelégedettsége valamivel jobb.

Hogyan gyógyulhatok gyorsabban LASIK után?

Tippek a LASIK szemműtét utáni gyors felépüléshez
  1. Tartsa be az utánkövetési időpontokat. A LASIK eljárást követő napon kivizsgálásra kerül. ...
  2. Vedd lazán. ...
  3. Fényűződj fürdővel. ...
  4. Használjon szemcseppeket az ajánlásoknak megfelelően. ...
  5. Ne sportoljon. ...
  6. Viseljen szemvédőt. ...
  7. Gyenge fény ajánlott. ...
  8. Legyen rólad minden!

Aludhatok az oldalamon a LASIK után?

Lefekvés előtt legalább egy hétig viselje a szemvédőt, ha hanyatt vagy oldalt , és két hétig, ha hason alszik. Ez megakadályozza, hogy alvás közben dörzsölje a szemét. Az aktivitást tekintve enyhe testmozgás megengedett, de a túlzott edzést legalább öt napig kerülni kell.