Visszavágjam az eper növényeket?

Pontszám: 4,7/5 ( 13 szavazat )

Az eper növényeket a termelési szezon végén, általában késő ősszel kell visszakaszálni . Vágja le őket körülbelül egy hüvelykkel a talaj felett, és futtassa át rajtuk a fűnyíróval. Állítsa a fűnyírót elég magas állásba, hogy ne tépje fel a növényeket a gyökerüknél fogva.

Mikor kell visszavágni az epret?

Mikor a legjobb idő az eper metszésére? A tenyészidőszak előtt meg kell metszeni az eperfutókat. Ezt legjobb február végén vagy március elején megtenni.

Mit csinálsz az epernövényekkel a szezon végén?

A régi szalma tökéletes búvóhely a kártevőknek, például a csigáknak, ezért a legjobb eltávolítani és komposztálni vagy ártalmatlanítani. Következő lépésként dolgozzon az ágyás sorai mentén, és tegye rendbe az epernövényeket az elhalt vagy haldokló levelek eltávolításával . Ez teret szabadít fel az új levelek növekedéséhez, és leveles, egészséges növényt hoz létre a teleléshez.

Hogyan lehet növelni az eper termését?

Használjon sok komposztot és trágyát az ültetés során, és fejtsön szerves trágyával. Az NPK 10-10-10 rendszeres öntözés és etetés biztosítja az egészséges növekedést. A magas kálium-alacsony nitrogéntartalmú műtrágyák elősegítik a termésnövelést. Csípje le az összes virágot, amely az újonnan ültetett epereken jelenik meg 6-8 hetes korukig.

Visszavágod az epernövényeket télen?

Az örök gyümölcsű fajták, mint például a Finesse, őszig folytatják a termést, de a nyári gyümölcsű epret, például a májustól júliusig termő Cambridge Favoritet vissza kell vágni, és el kell távolítani az elhalt vagy haldokló leveleket, hogy legyen ideje egészséges növekedésre. új levelek tél előtt.

Epernövények levágása a túlteleléshez

26 kapcsolódó kérdés található

Visszajönnek az epernövényeim?

Az eper évelő növény – télen átesik egy nyugalmi időszakon, és minden tavasszal újra indulásra készen tér vissza . ... Gyakorlatilag minden ültetési zóna alkalmas arra, hogy évente legalább néhány hónapig epernövényeket termesszenek. Ha nem tudja, melyik zónában él, keresse fel a PlantMaps.com webhelyet, hogy megtudja.

Hány évig bírja egy eper növény?

Az epernövények akár négy-öt évig is termhetnek . A terméshozam azonban drámaian csökkenhet az első két-három év után a betegségek miatt, ezért javasoljuk, hogy ekkor vásároljon új növényt.

Jó a virágföld az epernek?

Az epernek nedves, tápanyagban gazdag virágföldre van szüksége ahhoz, hogy jó bogyótermést hozzon létre. A porózus anyagot, állandó tápanyagforrást és nedvességmegtartó összetevőt tartalmazó keverék megfelelő szerkezetet és egyensúlyt biztosít a növények számára a konténerekben való boldoguláshoz.

Miért lábszárúak az epernövényeim?

Ha a szabadban termeszti a növényeket, és azok lábszárasakká válnak, ez azt jelenti, hogy vagy nincs elég fényük , vagy nincs megfelelő hőmérsékletük a növekedéshez. Az eper esetében ez valószínűleg azt jelenti, hogy túl korán ültették el.

Hogyan karbantartod az epret?

Hogyan neveljünk epret
  1. Tartsa talajtakarással az eperágyakat, hogy csökkentse a vízszükségletet és a gyomok invázióját. ...
  2. Legyen szorgalmas a gyomlálásban. ...
  3. A nedvesség hihetetlenül fontos az eper számára sekély gyökerei miatt. ...
  4. Az erőteljes növekedés érdekében műtrágyázzon univerzális granulátummal.

Miért olyan kicsi az eperem?

Minden epernövénynek megfelelő talaj- és vízkészletre van szüksége a gömbölyű eper előállításához. Ha az epret kiszorítják más növények, a szamóca kicsi lesz . Ennek leggyakrabban a gyomok az okai, de az eper maga is túlterhelheti a számára kijelölt területet, miközben kioltja a futószalagokat.

Az eper szereti a kávézaccot?

Öntözés előtt szórja meg a használt kávézaccot a növények tövébe . Imádják! Annyira nőnek utána. ... A kávézacc távol tartja a cukorhangyákat és a pirulabogarakat is.

Használhatom a Miracle Grow-t epernövényeken?

Ősszel az epernövények rügyeket alkotnak, amelyek a következő évben virágoznak és bogyókat hoznak. ... Egy hónappal az ültetés után vigye fel a Miracle-Gro® Performance Organics® All Purpose Plant Nutrition Granules -t, hogy a talajt olyan gazdag biotápanyaggal töltse fel, amelyre az epernek szüksége van.

Mi a legjobb dolog az eper növények etetésére?

Pontosabban, az eper növények nagymértékben támaszkodnak a nitrogénre . Használhat csak nitrogént tartalmazó műtrágyát, például karbamidot (46-0-0) vagy ammónium-nitrátot (33-0-0). Egy másik lehetőség a kiegyensúlyozott műtrágya használata, például a 12-12-12.

Évente ülteted újra az epret?

A legtöbb éghajlaton a kertészek epret ültethetnek évelőként. ... Az egynyári rendszerrel az eper növényeket kiássák és a betakarítás után kidobják, a kertészek pedig minden évben új, betegségmentes bogyókat ültetnek át . Ez egy egyszerű módja a bogyók termesztésének, amely a legtöbb ember számára jól működik.

Szükségük van-e napfényre az epernövényeknek?

1. Döntse el, hol fogja termeszteni az epret. ... Ne feledje, hogy az otthonán kívüli napos hely a legjobb hely az eper termesztésére , bár fél napnál kevesebb közvetlen napfény mellett valamivel alacsonyabb termést is elérhet. Kerülje a szeles helyeket, amelyek megakadályozzák, hogy a beporzó rovarok elérjék a virágokat.

Az eper többször virágzik?

A legtöbb szívós évelőhöz hasonlóan az eper is télen elpusztul, és a talaj tavaszi felmelegedésével erőteljes növekedésnek indul. ... Az ilyen típusú eperek több gyümölcsöt hoznak, ha levágják a legtöbb futót, így minden növény nyáron legfeljebb 3 leánynövényt terem.

Hány epret nevelhetek egy 4x8-as emelt ágyásban?

Ha van egy 4 × 4 méteres kertje, nagyon kora tavasszal ültessen minden négyzetméter közepére egy epret . Csípje le vagy vágja le az összes epervirágot a növényekről az első évben, de hagyja, hogy az eperfuttatók növekedjenek és gyökeresedjenek a 4 × 4 méteres kertben.

Melyik hónapban a legjobb epret ültetni?

Az epret legjobb tavasszal ültetni, már néhány héttel az utolsó fagy időpontja előtt. Számos eperfajta kiválasztásával késő tavasztól kora őszig terjedhet a betakarítás.

Mit csinálsz az eperfutókkal?

Töltse meg a cserepeket nedves tőzeggel és homokkal , majd süllyessze őket a földbe az anyanövény közelében. Helyezzen minden futót a táptalaj tetejére, és rögzítse a helyére egy kővel vagy drótdarabbal. Alaposan öntözzük meg. Aztán körülbelül négy-hat héten belül elegendő gyökérnövekedésnek kell lennie ahhoz, hogy levágja őket az anyanövényről.

A tojáshéj jó az eperhez?

Az eper növények természetes kálium hozzáadásával jól fejlődnek , amelyet tojáshéj felhasználásával lehet előállítani. Az elkészített tojáshéjat napfényben szárítjuk, amíg teljesen megszárad.

Milyen gyakran kell kávézaccot tenni az eperre?

Ha a kávézacc 2-3 hónap alatt teljesen lebomlott, akkor kora tavasszal (az utolsó fagy után), a tenyészidőszakban pedig 1-2 havonta lehet kijuttatni a komposztot 1-2 hüvelykes rétegekben. Másrészt, ha egynyári szamócát termeszt, akkor 1-2 havonta alkalmazhat kávézaccot.

Mit ne ültessünk eperrel?

KERÜLJE eper mellé a következők valamelyikét: karfiol, káposzta, brokkoli, édeskömény, paradicsom, burgonya, dinnye, paprika és menta . A káposztafélék családjába tartozó növények – karfiol, káposzta, brokkoli – versenyeznének az eper növényekkel a tápanyagokért.

A kávézacc árthat az epernek?

A kávézacc tehát jó az epernövényeknek, mert jó nitrogénforrást biztosít neki. A főzött kávézacc enyhén savas jellege javítja a talaj savasságát. Ez alkalmassá teszi az enyhén savanyú talajt kedvelő epernövények jó növekedéséhez.