A hrnek jelentenie kell a CFO-nak?

Pontszám: 4,4/5 ( 27 szavazat )

szervezeti struktúrák. Gyakran előfordul, hogy a HR-es feladatokkal elsőként megbízott személy a bérszámfejtést és a könyvelést is végzi. ... Ez inkább a funkcióra összpontosít, mint az emberekre.

A HR-vezető miért jellemzően a vezérigazgatónak számol be?

1. Nyilatkozatot tesz a munkaerő felé. Sok vezérigazgató azt mondja, hogy az alkalmazottak a cégük legfontosabb vagyona . ... Ha hallják a vezérigazgatót, az egész vállalat a HR-t a vezetői csapat kritikus részének tekinti.

A pénzügyi igazgató felel az emberi erőforrásokért?

Pénzügyi igazgatóként, aki a HR irányításáért is felelős , Ön irányíthatja a humántőkébe történő befektetéseinek sikerét. ... Ennek legjobb módja, ha a HR-stratégiát összehangoljuk az üzleti stratégiával, hogy a vállalat minden része szinkronban dolgozzon a vállalat céljai felé.

A pénzügyi igazgatónak bele kell szólnia a HR-ügyekbe?

Mivel a pénzügyi igazgatók gyakran együtt dolgoznak a vezérigazgatóval a növekedési stratégiák kidolgozásában, a mai tehetséghiányban a tehetségek megtartásának és toborzásának megértése és tervezése a legfontosabb. Egy tájékozott és érintett pénzügyi igazgató akkor is tud szót emelni az alkalmazottak mellett, ha nincs HR vezető.

Kinek kell a HR-nek beszámolnia?

A HR igazgatók az igazgatótanácsban ülnek, és ott kell lenniük. Fókuszuk a szervezet egészére irányul, és holisztikus rálátással kell rendelkezniük arra, hogy miről is szól a szervezet. Az igazgatótanácsban való részvétel és a vezérigazgatónak való beszámolás lehetőséget ad számukra, hogy valóban változást tudjanak elérni a szervezetben.

Kritikus HR döntéshozatal pénzügyi igazgatóként

22 kapcsolódó kérdés található

A HR a pénzügyi igazgatónak vagy a COO-nak tesz jelentést?

A HR jelentési struktúra új vizsgálata szerint sok szervezetnél a HR vezetője közvetlenül a vezérigazgatónak, elnöknek vagy tulajdonosnak számol be. Kisebb számban számolnak be a pénzügyi és operatív vezérigazgató-helyettesnek (13 százalék, illetve 10 százalék).

Mit ne csináljon a HR?

Az 5 legjobb dolog, amit a HR-nek nem szabad megtennie
  • Ne légy bulitervező, születésnapi koordinátor, irodai dekorátor stb.
  • Soha ne viselkedjen divatrendőrként vagy általános iskolai igazgatóként. ...
  • Ne ültesse magát szilárdan, mivel a vezetőknek és az alkalmazottaknak folyamatosan át kell mászniuk, hogy elvégezzék a munkájukat.

A pénzügyi igazgató felel a kutatásért és fejlesztésért?

Ennek megfelelően a befektetőknek és az érdekelt feleknek jobban tudatában kell lenniük annak, hogy a pénzügyi igazgató szerepe kulcsfontosságú, lehetővé téve a cég számára, hogy agilis döntést hozzon a K+F beruházások megvalósításáról, elősegítse az innovációt és megóvja az értékteremtési folyamatot a kockázatoktól.

A VP magasabb, mint a pénzügyi igazgató?

A felsővezetők általában „magasabbak”, mint az alelnökök , bár sokszor egy vezető tisztviselőnek is lehet alelnöki címe, például ügyvezető alelnök és pénzügyi igazgató (CFO). ... Ez biztosítja a különbséget az igazgatóság által végzett irányítás és a felügyelőbizottság által végzett irányítás között.

Kik jelentenek általában a pénzügyi igazgatónak?

A pénzügyi igazgató jellemzően a vezérigazgatónak (CEO) és az igazgatóságnak számol be, és emellett helyet foglalhat az igazgatóságban. A pénzügyi igazgató felügyeli a pénzügyi egységet, és a szervezet pénzügyi főszóvivője.

Mit csinál egy pénzügyi igazgató nap mint nap?

A pénzügyi igazgató (CFO) napi feladatai közé tartozik a pénzügyi modellek felépítése, a pénzügyi kimutatások elemzése és elkészítése, valamint a bevételek és kiadások egyeztetése . ... Az egyes vállalatok pénzügyi igazgatói feladatai ágazatonként és szerepenként eltérőek, sőt néhány külső tanácsadó is pénzügyi igazgatóként szolgál.

A HR beszámol a COO-nak?

Sok értelme van annak, akinek a HR-es beszámol a szervezetben? ... --HR jelentés a vezérigazgatónak: az emberek jelentik a legnagyobb kincsünket; a kultúra fontos, csakúgy, mint az elkötelezettség. -- A HR beszámol a COO-nak: az emberek az építőköveink; sürgős erőforrás-szükségletek a termék vagy szolgáltatás szállításához, taktikai .

Általában a HR intézi a bérszámfejtést?

A HR a legjobb helyzetben van a bérszámfejtéshez, mivel a legtöbb bérszámfejtési adat az ezen osztály által végzett tevékenységekből származik. ... A HR elsősorban a munkavállalókat érintő ügyekkel foglalkozik . Ezért, ha egy alkalmazottnak a bérszámfejtéssel kapcsolatos kérdése van, a HR felelős ezért.

Elbocsáthat egy vezérigazgatót a HR?

A munkahelyi demokrácia teljesen új értelmet kapott egy vállalatnál – az alkalmazottak szavazhatnak arról, hogy vezérigazgatójuk megtarthatja-e állását . ... Ehelyett úgy döntött, hogy az alkalmazottak szavazzanak az ügyben.

Melyik a magasabb pénzügyi igazgató vagy pénzügyi igazgató?

A pénzügyi igazgató felügyeli és irányítja a szervezet pénzügyi műveleteit. ... Nagyobb szervezetekben a pénzügyi igazgató közvetlenül a pénzügyi igazgatónak számolhat be. Bár a felelősségi körök hasonlóak a pénzügyi igazgatóéhoz, a pénzügyi igazgató nem tagja a felsővezetői csapatnak.

Mi a következő pozíció a vezérigazgató után?

Mi a COO szerepe? A Chief Operating Officer (COO) a második legmagasabb C-suite vezetői besorolás a vezérigazgató után. A COO elsődleges feladata az üzleti műveletek felügyelete, amely magában foglalhatja a marketinget és az értékesítést, az emberi erőforrásokat, a kutatás-fejlesztést, a termelést és egyéb funkciókat.

Mekkora cégnek van szüksége pénzügyi igazgatóra?

Milyen méretű cégek hoznak be pénzügyi igazgatókat? Általánosságban elmondható, hogy 1 millió USD éves bevétel a minimális küszöb a részmunkaidős pénzügyi igazgatói vagy szerződéses pénzügyi igazgatói szolgáltatások igénybevételéhez, de néhány 500 000 USD-s vállalkozás is profitál ebből.

A pénzügyi igazgató beszámol a COO-nak?

Mi a különbség a CEO, a CFO és a COO között? ... A pénzügyi igazgató vagy pénzügyi igazgató csak a vállalat pénzügyi műveleteit felügyeli, és a vezérigazgatónak tesz jelentést . A COO vagy a Chief Operations Officer felügyeli a vállalat napi adminisztratív és operatív feladatait, és beszámol a vezérigazgatónak.

Mi a legfontosabb egy pénzügyi igazgató számára?

A pénzügyi igazgatónak többféle feladata van, a pénzügyi jelentéstől kezdve egészen annak eldöntéséig, hogy hol és mikor fektesse be a vállalati alapokat. A pénzügyi igazgató felügyeli a vállalat tőkeszerkezetét , meghatározva az adósság, a saját tőke és a belső finanszírozás legjobb keverékét. A tőkeszerkezettel kapcsolatos kérdések kezelése a pénzügyi igazgató egyik legfontosabb feladata.

Mi az a vezérigazgató vs. pénzügyi igazgató?

Mi a különbség a vezérigazgatók és a pénzügyi igazgatók között? A vezérigazgató felelős a teljes vállalatért vagy szervezetért, míg a pénzügyi igazgató bármely üzlet pénzügyi oldaláért felelős . Egy másik különbség, hogy a pénzügyi igazgató az igazgatóság tagja lehet, míg a vezérigazgató az igazgatóságnak számol be.

Miért a HR a legrosszabb?

A leghangosabb kritikusok szerint a HR-menedzserek túlságosan az „administrációra” koncentrálnak , és hiányzik a jövőkép és a stratégiai belátás. ... Sőt, a HR olyan feladatok elvégzésére késztet bennünket, amelyeket nem szeretünk, mint például az alkalmazottakkal kapcsolatos problémák dokumentálása. És ez megakadályozza, hogy azt tegyük, amit akarunk, például, ha felveszünk valakit, akit „csak ismerünk”, az jó megoldás.

Megbízhatok a HR-ben?

Soha ne bízzon a HR -ben – ők az Ön cégének dolgoznak, nem Önnek” Legalábbis akkor, ha ez nem a vállalat érdeke. Valójában határozottan állítják, hogy „a HR az Ön cégének dolgozik – nem Önnek”, és figyelmeztetik az alkalmazottakat, hogy soha ne feltételezzék, hogy a HR-rel folytatott beszélgetéseik bizalmasak.

Kirúghat a HR?

Nem tudom elégszer hangsúlyozni: a HR-esek ritkán döntenek úgy, hogy kirúgnak valakit . A legtöbb szervezetben az alkalmazott elbocsátására vonatkozó döntést a felettes vagy a vezető hozza meg. A helyi HR osztály tisztázza a döntést a jogi osztállyal vagy külső jogtanácsossal, és egyszerűen feldolgozza a papírmunkát.

Kinek kell beszámolnia a HR alelnöknek?

1. A vezérigazgató-helyettesnek a vezetői csapat tagja kell, hogy legyen, és a vezérigazgatónak kell beszámolnia.

Hol található a HR egy szervezetben?

A vállalat HR munkájának nagy része az alkalmazottak fizetéséből, a jogszabályok betartásából és a juttatások adminisztrációjából állhat. A vállalat a költségvetés alapján ütemezheti be az alkalmazottakat. Ebben a forgatókönyvben ésszerűbb a HR-t a pénzügyi osztály alá helyezni.