Fején kell ütni a szöget?

Pontszám: 4,2/5 ( 51 szavazat )

A fején talált kifejezés azt jelenti , hogy olyasmit kell tenni vagy mondani, ami pontosan helyes .

Mit jelent a szöget a fején ütni?

hogy valami pontosan helyes vagy teljesen igazat mondjon . Az úriember megjegyzéseivel kapcsolatban azt hiszem, fején találta a szöget. Szinonimák és kapcsolódó szavak. Valamit jól vagy jobban csinálni, mint valaki más.

Mit ütsz szöget?

Megvilágított. hogy kalapáccsal precízen a fejbe ütjük szöget . Ha arra számít, hogy egy szöget egyenesen ver, akkor a szöget a fején kell találnia. 2. ábra, hogy pontosan a helyes dolgot tegyük; hogy valamit a leghatékonyabb és legeredményesebb módon tegyen meg.

Mit jelent a szög a koporsóban?

Szög definíciója a koporsóban : olyasvalami, ami valószínűsíti, hogy valaki vagy valami megbukik, megsemmisül stb . Minden hiba eggyel több szöget jelent profi baseball-pályafutásának koporsójába.

Melyik beszédfigura üti a szöget a fején?

Nyilvánvalóan a szöget a fején ütni a helyes módja ennek. Így ezt a kifejezést metaforaként használják – ha valaki valamit pontosan helyesen mond vagy tesz, az olyan, mintha szöget ütne a fején.

Gyors angol kifejezések: A szöget a fején találni!

42 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent az, hogy ujjal minden pitében?

Például, amikor engem jelöltek a testületbe, biztos vagyok benne, hogy Billnek az ujja volt. Ennek az idiómának egy másik formája az, hogy minden pitékben legyen egy ujj, ami azt jelenti, hogy „minden iránt érdeklődik, vagy mindenben részt vesz ”, ahogyan a „Sokat tesz a városért” c. minden pitében van egy ujja.

A macskának van jelentése a nyelved idiómájának?

informális. – szokott kérdezni valakit, hogy miért nem mond semmit: „ Szokatlanul csendes voltál ma este ” – mondta.

Minden pitében van egy ujj?

Ha azt mondod, hogy valakinek az ujja van minden pitében, azt jelenti , hogy sok mindenben érintett . ... Olyan ember, akinek ujjai vannak a sok pitében.

Semmis?

Felmondva , érvénytelen, mint a A bérleti szerződés most semmis. Ez a kifejezés valójában redundáns, mivel a null azt jelenti, hogy „érvénytelen”, azaz „nem hatékony”. Először 1669-ben jegyezték fel.

Mit jelent a tojás az arcodon?

Jelentése: hülyének nézni vagy zavarban lenni . Példa: Terrynek tojás volt az arcán, miután azzal kérkedett, hogy a vizsgálatok nagyon egyszerűek, de végül a legtöbb papírja megbukott.

Mit jelent a Amikor a disznók repülnek az idióma?

USA, informális. – szokták mondani , hogy az ember azt hiszi, hogy valami soha nem fog megtörténni A pályaudvart akkor fogják felújítani, amikor disznók repülnek .

Mit jelent az idióma pite az égen?

: irreális vállalkozás vagy prosperitási kilátás .

Mit jelent a valódi kifejezés?

arra szolgál , hogy elmondja valakinek, hogy kezdjen el valamit ésszerű módon mérlegelni, és ne legyen ostoba vagy ésszerűtlen vele kapcsolatban.

Van értelme a Butterfingersnek?

pillangós ujjak. / (ˈbʌtəˌfɪŋɡəz) / főnév. (egyes számként funkcionál) informális olyan személy, aki véletlenül elejti a dolgokat, vagy nem kapja meg a dolgokat .

Mi az, hogy tartsd a szemed a labdán?

informális. : továbbgondolni vagy odafigyelni valami fontosra : összpontosítani. Valóban a labdán kell tartania a szemét, ha meg akarja nyerni a választásokat.

A macskának van példája a nyelvére?

A „Macska megfogta a nyelvét” kifejezést arra használják, amikor valakinek nincs szava, vagy szokatlanul csendes . Példa a felhasználásra: „Mi a baj, Lucy, macska elkapta a nyelved?”

Mit jelent az ötven szempilla?

1 Éles ütés vagy ütés ostorral vagy kötéllel . „Ötven korbácsütésre ítélték bűnéért”

Mit jelent az idióma, hogy a kötelek?

kifejezés. Ha ismeri a köteleket, tudja, hogyan kell egy adott munkát vagy feladatot elvégezni . [informális]

Mit jelent a zöld hüvelykujj kifejezés?

zöld hüvelykujj. Egy mesterség a növények jó növekedéséhez , mint például a Csak nézd meg Louise növényeit – tényleg zöld hüvelykujja van. Ez a kifejezés feltehetően egy lelkes kertész foltos ujjaira utal. [

Hány ízű pite létezik?

21 különböző típusú pite, amit ki kell próbálnod
  • Pekandiós lepény. ...
  • Almás pite. ...
  • Tökös pite. ...
  • Legfontosabb lime pie. ...
  • Cseresznyés lepény. ...
  • Citromos habcsók pite. ...
  • Cukor-krémes pite. ...
  • Sajttorta.

Mit jelent a chip a válladon?

: dühös vagy kellemetlen hozzáállás vagy viselkedés, amelyet az a meggyőződés okoz, hogy valakivel a múltban méltánytalanul bántak. Azóta is chip van a vállán, amióta nem kapta meg a várt előléptetést.

Mit jelent a csuklóra ütés kifejezés?

a vártnál vagy szokásosnál enyhébb büntetés . Csak egy pofont kapott a csuklóján, és megtartotta a munkáját.

Mit jelent az idióma egyszer a kék holdon?

Egyszer a kék holdban: Ez a költői kifejezés valami rendkívül ritka előfordulásra utal. A kék hold a második telihold kifejezés, amely alkalmanként egy-egy hónapban jelenik meg napelemes naptárainkban.

Mit jelent a kipréselés?

: kikényszeríteni (valakit vagy valamit) pozícióból, helyből stb. A nagy üzletek sok kisebb, helyi tulajdonú üzletet kiszorítottak.