A bimbózó locsoknak göndörnek kell lenniük?

Pontszám: 4,8/5 ( 28 szavazat )

A fodrosodás természetes része a lokális folyamatnak, amely a „rügyezési” fázisban történik. Ahogy a loc érik és megszilárdul , ennek a fodrosodásnak a loc részévé kell válnia. ... Ha a locsolás megszilárdult, nem árt levágni a fodrot a hajból, amely nem tapadt a locsolásba.

Miért tűnnek göndörnek a tincseim?

Ha a haja megsérül, akár hőkárosodás, akár vegyi károsodás miatt, a haja porozitása magas, ami a nedvességmegtartás hiányát eredményezi. Következésképpen, ha a hajából hiányzik a nedvesség, a haj állandóan göndörödik.

Hogyan néz ki a locsok bimbózó szakasza?

A bimbózó szakaszban észreveheti, hogy az új növekedés puffadt és homályos . "Ebben a szakaszban a haj összetapad vagy matt lesz a spirálok tetején samponozás után" - jegyzi meg Faulk.

Normálisak a fodros locsok?

Amíg a rettegés formálódik, hajlamosak lehetnek egy kicsit bodrosabbak lenni , de ez az érettség előrehaladtával rendeződik. Észreveheti azt is, hogy a rettegett páncélja jobban göndörödik, különösen mosás után, vagy ha már egy ideje nem volt karbantartás.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy a rettegésem göndörödjön?

A tincsek fogmosása – Ha a tincseit nedves fekhelyű fésűvel fésüli, csökkentheti a tövénél jelentkező göndörödést és a tincse mentén. Lépjen be egy jó rutinba – A következetes rutin kialakítása segít kezelni és karbantartani a fekélyeit, és megfékezi a növekedést a kicsordulástól.

A helyeim kínosak | Bimbózó Starter Locs

19 kapcsolódó kérdés található

Miért olyan szárazak a fekhelyeim?

A zárt természetes haja túlságosan kiszárad , ha bizonyos termékeket használ, vagy ha nem ápolja megfelelően a tincseit. ... Érintésre törékennyé válik, és érzékeny lesz a törésre. Előfordulhat, hogy természetesen száraz a haja, és fokozott figyelmet kell fordítania rasztájára.

Hogyan hidratálod a locsokat?

7 módszer a száraz fekélyek hidratálására
  1. Mindig tisztázza a haját. Az első lépés a hidratált locsolás felé a samponnal kezdődik. ...
  2. Használjon vízbázisú hidratálót ÉS bőrpuhító olajat. ...
  3. Rendszeres szalon hidratáló kezelések. ...
  4. Növelje vízbevitelét. ...
  5. Dobja el a zuhany sapkát. ...
  6. Viseljen szatén sálat. ...
  7. Használjon Aloe Verát.

A kókuszolaj jó a rettegésekre?

A természetes olajok, például az édes mandulaolaj, a kókuszolaj vagy az olívaolaj használata lehetővé teszi a rettegés mély kondicionálását . A tincseket törölközőszárítás után vékonyan kenjük be olajjal, majd fedjük le műanyag kupakkal vagy műanyag zacskóval.

Mennyi idő kell ahhoz, hogy a locsok elkezdjenek bimbózni?

A bimbózó szakasz (más néven sarjadzási szakasz) nagyjából hat-tizenkét hónappal a locsolás után következik be. Ekkor kezdi észrevenni, hogy a haja nem bomlik ki mosáskor, és észreveszi az új növekedést, amely kissé homályosnak és bolyhosnak tűnik.

Mit jelent az, ha a locsok elkezdenek rügyezni?

Mi az a Loc Budding? Amikor a tincsei elkezdenek rügyezni, ez azt jelenti, hogy a haja elkezd összegabalyodni a locsoláson belül, és kialakítja saját belső lokális mátrixát . A belső Loc mátrix lényegében egy háló a hajban, amely felfogja az összes természetesen kihullott hajat.

Milyen gyakran kell újraforgatni a locsokat?

Az, hogy milyen gyakran csavarja vagy zárja össze a haját, általában személyes döntés. A legtöbb locticus azonban átlagosan 4 hetente javasolja. Négyhetente egy jó ütemezés, mert egybeesik a hajnövekedési ciklussal. A haj körülbelül 1/4 hüvelyket nő 4 hetente.

Hogyan hidratálhatom fürtjeimet Retwisting nélkül?

De ma arról fogunk beszélni, hogyan tartom karban a tincseimet, amikor nem csavarom újra őket... Hajmosáshoz, ha nem csavarom újra, a következőt használom:
  1. Cantu almaecetes gyökéröblítő.
  2. Design Essentials Honey Creme nedvességmegtartó sampon.
  3. Design Essentials rozmaring és menta szuper hidratáló balzsam.

Minden nap hidratálnod kell a fürtjeidet?

Nincs szükség arra, hogy minden nap hidratálja a hajat, különösen akkor, ha a hajának nincs rá szüksége. Ezt csak szükség esetén szabad megtennie, vagyis amikor száraznak vagy törékenynek érzi magát. Ezenkívül a megfelelő terméket kell használnia.

Mit tesz a citromlé a rettegéseiddel?

Nem utasítanám el a citromlevet a hajam és a fejbőrömön való használatát, mert hihetetlen tulajdonságai vannak. A citromlé C-vitaminban gazdag. Felgyorsítja az új hajszálak képződését, valamint táplált és egészségesen tartja a fejbőrt azáltal, hogy eltávolítja a lerakódásokat és a szennyeződéseket .

Milyen olaj jó rémre?

A B-, C- és E-vitaminban, valamint omega-zsírsavakban gazdag ricinusolaj kiváló választás azoknak, akik hosszabb és vastagabb rémekre vágynak. A ricinusolajban található ricinolsav erős gombaölő és antibakteriális szer, amely segít megvédeni a hajat és a fejbőrt a fertőzésektől.

Hogyan tartod hidratáltan a színes tincseket?

Ne felejtsen el gyakran hidratálni, mivel a festett haj, legyen az normál, vagy hajszálú, hajlamosabb a szárazságra, törékenységre és gyengülésre. Havonta legalább egyszer végezzen forró olajos kezeléseket a törés elkerülése érdekében. Permetezze be a haját glicerin és rózsavíz keverékéből készült hajpermettel a további hidratálás érdekében.

Fújjam le vízzel az indítótömlőimet?

1. Rendszeresen permetezze be a haját vízzel . Valószínűleg ez az egyik legjobb tipp az indítók számára, amit adhatok. Általában szinte minden nap permetezem be a hajam vízzel, ha nem kétszer.

A locsolás vastagabb lesz?

A rémek érésének szakaszában vastagabbak ÉS vékonyabbak lesznek . A vastagság és a hosszúság nagymértékben ingadozhat az első egy-két évben, mert a haj matttá válik. Az egészséges dreadeknek egy kicsit vastagabbnak kell lenniük, mint amikor elkezdték, miután teljesen érettek.

Mit ne használjon lókon?

Az egyik legfontosabb dolog, amit nem szabad megtenni a raszta hajjal, az az, hogy olyan krémes hajtermékeket használj, mint a kondicionálók és samponok , amelyek nem felelnek meg az Ön hajtípusának vagy tincseinek. Nem kívánt maradványokat hagynak maguk után, vagy felhalmozódnak a hajában, ami sokkal több kárt okozhat, mint gondolná.

Megoldódhatnak a félelmek?

A raszta vágás nélkül is „feloldható”, de a folyamat sokáig tart. Azok a rövid zárak, amelyek csak egy éve vagy még rövidebbek voltak , négy-nyolc órán belül feloldhatók. A több éve használt hosszabb zárak 15-48 óráig is eltarthatnak.

Rossz, ha 2 hetente újratwist locsol?

A legtöbb textúra esetében az újracsavarás legfeljebb 2 hétig tarthat . És az „utolsó” alatt azt értem, hogy együtt maradunk, anélkül, hogy a gyökereknél kibontakoznánk és/vagy meglazulnánk. Mielőtt csóválni kezdené a fejét, értse meg, hogy ez egy általános hiedelem, amikor a hajrögzítést holisztikus megközelítésből a hajzárásig ápolják.

Az azonnali locsok rosszak?

A „hagyományos” locsolást fésűtekercsekkel vagy reteszeléssel indítják, de a textúrától és a kívánt eredménytől függően csavarással, copfokkal vagy horgolt tűvel is indíthatók az „azonnali locsoláshoz” (ez a módszer némi károsodást okozhat a hajban, ha nem sikerült jól , keressen egy jó gyakorlót , és nézze meg , hogy ...

Honnan tudod, hogy megsérült-e a rém?

A hajhullás már a tarkón vagy a fej búbján is látható. A locsok erősen hullanak a végein . Locs nem növekszik . A fekélyek túl nehezek , és fej- vagy hátfájást okoznak.