Jól olvasható kötőjellel?

Pontszám: 4,1/5 ( 51 szavazat )

Re: Kötőjel szabály
Íme egy szabály, amely a LEGTÖBB helyzetben beválik. Ha a kifejezés közvetlenül a főnév elé kerül, használjon kötőjelet, kivéve, ha az első szó egy -ly melléknév : Jól olvasott személy. Világoskék autó.

Jól sikerült kötőjellel?

Megnéztem az American Heritage College szótárát, a Merriam-Webster's Collegiate Dictionary-t és a Canadian Oxford Dictionary-t. Mindhárom azt jelzi, hogy a jól ismert kötőjellel van ellátva . ... A többi csak egy-két szótárban jelenik meg kötőjellel, vagy zártnak (jól született) vagy nyitottnak (jól sikerült).

Jól olvasott?

A szótár definíciója ezt mondja: „…a széleskörű olvasás eredményeként tájékozott és tájékozott személy.” ... „Jól olvasottnak” lenni azt jelenti , hogy több tárgyról is sokat tudsz, mert több könyvből, több műfajban tanultál több időszakról.

Ki a legolvasottabb ember?

Az elnököktől a politikusoktól a színészekig és zenészekig íme minden idők 15 legnagyobb híres olvasója.
 • Abraham Lincoln. Library of Congress/Getty Images News/Getty Images. ...
 • Theodore Roosevelt. Wikimedia Commons. ...
 • Winston Churchill. ...
 • I. Erzsébet királynő...
 • Albert Einstein. ...
 • Jane Austen. ...
 • Warren Buffet. ...
 • Jeff Bezos.

Amikor az ember jól olvasott?

Egy jól olvasott ember sok könyvet elolvasott, és sokat tanult belőlük . Okos volt, olvasott és érdeklődött a művészetek iránt.

Miért legyél jól olvasott?

31 kapcsolódó kérdés található

A jól képzett kötőjellel van ellátva?

Kösz. Nem. A jól képzett, olvasott, jól tájékozott stb. kötőjelre csak akkor van szükség, ha a kifejezés módosítóként működik .

Jól nevelt két szó?

jól nevelt és jól öltözött kötőjeles melléknevek a jól határozószóból , amelyek olyan melléknévi igenevekre utalnak, mint az iskolázott vagy öltözött. Egységnek kell tekinteni. Ezért ha azt mondod, hogy "képzettebb", akkor megtöröd az egységet.

A nagy teljesítményűeknél van kötőjel?

„… nagy energiájú hullámok…” – a magas és az energia egy melléknévi kifejezés, amely a hullámokat minősíti. Ezért kötőjellel jelölje meg ezeket a szavakat, azaz „nagy energiájú hullámok”. ... nagy energiájú hullámok…” – a high az energia főnévre vonatkozik, nem egy másik szóra, ezért ne kötőjellel jelölje meg ezt a két szót.

A boldog házasok kötőjellel vannak ellátva?

Ha az összetétel egy része egy -ly végződésű határozószó, akkor nem használunk kötőjelet: Boldog házaspár .

A biztonsági másolat kötőjellel vagy egy szóval van ellátva?

Backup – Egy szó főnévként és melléknévként, de két szó igeként. Például: „A titkárnő tartalékaként fog szolgálni.” – Remélem, van tartalék tervünk. – Hátrálnom kell, mert az út túloldalán egy kidőlt fa akadályozza az utamat.

Aggodalommentes kötőjellel van ellátva?

2. De: Az „ingyenes” végződésű kifejezéseket mindig kötőjellel jelöljük , függetlenül attól, hogy hol vannak a mondatban. Példák: Hibamentes, íztelen, savmentes, gondtalan, zsírmentes. Nem számít, hogyan használják őket; kötőjellel vannak jelölve.

A félig megeszik kötőjellel?

Szabály: – A szavak kötőjellel vannak elhelyezve a főnév előtt, ha melléknévként hatnak . Ha ugyanazokat a szavakat egy főnév után használjuk, akkor nincs szükség kötőjelre. De akkor találkozhatott olyan kijelentésekkel, mint például: „Egy félig megevett reggeli”.

A magas kockázatú kötőjellel van ellátva?

Az egyik módja annak, hogy eldöntsük, szükség van-e kötőjelre, ha megnézzük, nem egyértelmű-e a kifejezés nélküle. ... A „középiskola” nyílt összetétele például olyan gyakori, hogy nem kötőjeleznénk a „középiskolások” kifejezést. Valószínűleg azonban a „ magas kockázatú” szót kötőjellel jelölnénk a „magas kockázatú tanulók” kifejezésben.

Az évfolyamon van kötőjel?

Az évfolyamszint kötőjellel van ellátva? Az MLA stílusban kötőjelek határozzák meg az osztályzatokat melléknévi formában, de nem főnévi formában : egy harmadik osztályos tanuló, egy harmadik osztályos tanuló, egy harmadik osztályos tanuló.

A jól képzett szó?

melléknév. ['ˈwɛˈlɛdʒəˌkeɪtɪd'] magasan képzett; széleskörű információval vagy megértéssel rendelkezik .

Mi a jól képzett szinonimája?

teljesítve . művelt . tudós . tudományos .

Hogyan mondod el, hogy valaki jól olvasott?

10 módszer, amellyel azonnal megtudhatja, hogy valaki olvasó
 1. Találkozik velük valahol a könyvekkel kapcsolatban. ...
 2. Irodalmi ruhát viselnek.
 3. Valójában könyvszereplőnek vannak öltözve.
 4. Gyakran említenek könyvszereplőket.
 5. Izgatottak, ha ajándékba kapnak egy könyvet.

Hogyan mondod, hogy valaki jól olvasott?

jól olvasott
 1. művelt,
 2. művelt,
 3. hozzáértő,
 4. tanult,
 5. tudós,
 6. írástudó,
 7. tudományos.

Hogyan tűnök jól olvasottnak?

Tíz általános alapelv a jól olvasotttá váláshoz
 1. Olvassa Szándékosan. ...
 2. Olvassa el az örömért. ...
 3. Zárja le az időt a naptárában. ...
 4. Kapcsolja ki az összes zavaró tényezőt. ...
 5. Legyél türelmes. ...
 6. Változás a különböző nehézségi fokozatok között. ...
 7. Gondolj arra, amit olvasol. ...
 8. Írja a margóra.

Ki a falánk olvasó?

Mit jelent falánk olvasónak lenni? Falánk olvasó az , akinek erős étvágya van a könyvek iránt . Ahhoz, hogy falánk olvasó legyél, erős szenvedélyed kell a könyvek iránt, és egy év alatt több mint 60 könyvet kell elolvasnod.

Ki olvasott sokat?

A bibliofília vagy bibliofilizmus a könyvek szeretete, a bibliofil vagy könyvmoly pedig olyan egyén, aki szereti és gyakran olvas könyveket.

Ki a leggyorsabb olvasó a világon?

Howard Berget a világ leggyorsabb olvasójának tartják. A "Guinness-rekordok könyve" 1990-ben ismerte el Berget, hogy percenként több mint 25 000 szót tudott olvasni és percenként több mint 100 szót írni.