A vajda angol szó?

Pontszám: 5/5 ( 58 szavazat )

A vajda (/ˈvɔɪˌvoʊd/, más néven Voievod, Voivoda, Vojvoda vagy Wojewoda) a kora középkor óta Közép-, Délkelet- és Kelet-Európában „katonai vezetőt” vagy „ hadúrt” jelölő cím.

Mit jelent magyarul, hogy vajda?

főnév. (a kelet-európai történelemben) helyi uralkodó vagy kormányzó , különösen Erdély, Havasalföld vagy Moldva félig független uralkodói 1700 előtt.

Milyen nyelvű a vajda?

A vajda egy szláv cím, amely eredetileg a katonai erők főparancsnokát jelentette. A szó fokozatosan egy tartomány kormányzóját jelöli. A vajda által irányított vagy igazgatott területet vajdaságnak nevezik. Az angol nyelvben a címet gyakran "hercegnek" vagy "hercegnek" fordítják.

A Qual angol szó?

Vizsga vagy verseny, amely képesíti az embert arra, hogy a teljesítmény vagy a verseny következő szintjére lépjen. [A minősítés és a minősítés rövidítése.]

Mi a Quad rövidítése?

A Quad egy rövidítés, leggyakrabban a négyszög rövidítése, egyfajta négyoldalú udvar, amelyet általában egy nagy pázsit határoz meg, és épületek vesznek körül. A quad egy másik fajtája - szintén egy rövidítés - a comb felső részén található nagy izom, hivatalosabban négyfejű izomként ismert.

Mi az a vajda? Magyarázd el a vajdát, határozd meg a vajdát, a vajda jelentését

24 kapcsolódó kérdés található

Miért hívják Valachiát Valakiának?

Walachia, más néven Havasalföld, románul Țara Românească, törökül Eflak, az alsó-dunai fejedelemség, amely 1859-ben Moldvához csatlakozva megalakította Románia államát. Neve a vlachok nevéből származik, akik lakosságának nagy részét tették ki .

Hogy hívták eredetileg Romániát?

Az angol nyelvben az ország nevét eredetileg a francia "Roumania"-ból (<"Roumanie") kölcsönözték, majd "Romániává" fejlődött, de végül a második világháború után a hivatalosan használt név váltotta fel: "Romania".

Mi az a quad teljes forma?

A Quadrilateral Security Dialogue (QSD, más néven Quad vagy QUAD) egy stratégiai párbeszéd az Egyesült Államok, India, Japán és Ausztrália között, amelyet a tagországok közötti tárgyalások tartanak fenn.

Mit jelent a quad a drogszlengben?

quad. Drogszleng. A depresszív regionális kifejezés. Medspeak. A latin quadri- szóból, ami négyet jelent.

Mi az a Quad szó?

Négyszó jelentése (számítás) A szó nagyságának négyszeresének megfelelő számérték , így jellemzően 64 bit. főnév.

Mi az a kettős szó és négyszó?

Az Intel Architecture alapvető adattípusai a bájtok, szavak, duplaszavak és négyszavak (lásd: 29-1. ábra). Egy bájt nyolc bit, egy szó 2 bájt (16 bit), egy duplaszó 4 bájt (32 bit) és egy négyszó 8 bájt (64 bit).

A quad érvényes Scrabble szó?

Igen , a quad benne van a Scrabble szótárban.

Mi az a quad az iskolában?

A campus négyszöge (vagy négyszöge) elengedhetetlen a főiskolai campus élményéhez. Gyakran az egyetem arcának tekintik – a campus azon részének, amely meghatározza az intézmény esztétikáját és varázsát. ... A quad egyben fókuszpontként is működik az egyetemi épületek köré, így formát kölcsönöz az egyetem egészének.

Mit jelent a szleng egy uncia?

Zip . A cipzár egy uncia, amelyet gyakran egyetlen egységnek neveznek, ha nagyobb mennyiségekről beszélünk. A kifejezés az eredeti Ziploc táskákból származik.

Mi az a quad brit?

quad. főnév (5) A quad definíciója (7/8. bejegyzés): egy kvadrillió brit hőegységgel egyenlő energiaegység .

Mi az a quad-baleset?

A törvény szerint ATV-balesetnek minősül minden olyan helyzet egy ATV-vel kapcsolatban, amely anyagi kárt, sérülést és/vagy halált okoz . Ezeket a baleseteket általában az egyik sofőr hanyagsága okozza. ... A gazdálkodók és mezőgazdasági munkások azonban ATV-ket használnak a gazdaság fenntartására.

Melyik ország nem tagja a Quadnak?

A helyes válasz Franciaország . A Quad Japánból, Indiából, Ausztráliából és az Egyesült Államokból áll. Ez nem egy szövetség, hanem olyan országok csoportosulása, amelyek érdekeltek a szabályokon alapuló rend megerősítésében az indo-csendes-óceáni térségben.

Mit jelent a quad számokban?

etimológia számok latin. Sok angol szó az uni-, bi-/di-, tri-, quad- és így tovább előtagokat használja, hogy egyet, kettőt, hármat és négyet jelentsen .

Hol van az Indo-Csendes-óceán?

Az Egyesült Államok nyugati partjaitól India nyugati partjáig húzódó Indo-Csendes-óceán egy 24 nemzetből álló regionális keret, amely az Indiai-óceán trópusi vizeit, a Csendes-óceán nyugati és középső részét, valamint a kettőt összekötő tengereket foglalja magában. Indonézia általános területe.

Miért hívják a románokat románoknak?

Etimológia. A „Románia” a román helyi nevéből (románul: român) származik, amely a latin romanus szóból származik, ami „római” vagy „római” szót jelent. Ezt a románok etnonimáját a 16. században először Erdélyben, Moldvában és Havasalföldön utazó olasz humanisták tanúsítják.

Melyik faj a román?

Románia etnikailag meglehetősen homogén , különböző források szerint a lakosság 83-89%-a román (románi) nemzetiségű. A 2011-es népszámlálás szerint a magyarok alkotják a legnagyobb kisebbségi etnikumot (6,5%), a második legnagyobb a roma közösség (3,3%).

Románia hány százaléka cigány?

A romák (roma; romi, hagyományosan Țigani, gyakran "cigányoknak" hívják) Románia egyik legnagyobb kisebbsége. A 2011-es népszámlálás adatai szerint számuk 621 ezer fő, az összlakosság 3,3% -a volt, ami a magyarok után a második legnagyobb etnikai kisebbség Romániában.